وزیر بهداشت: صندوق حمایت از درمان ناباروری ایجاد خواهد شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تشریح دستاوردهای طرح تحول طی سه ماه استقرار آن در ۵۵۷ بیمارستان وزارت بهداشت، از مردم و مسئولان خواست که قضاوت درباره این طرح را به پایان امسال موکول کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در ارزیابی از عملکرد یک ساله وزارت بهداشت و اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: در زمینه طرح تحول سلامت هنوز در ابتدای راه هستیم. اصلاحاتی در این زمینه صورت گرفته اما هنوز نمی‌توان گفت که تحولی انجام شده است. در مجموع اقدامات انجام شده مقدمه‌ایست برای تحول.

هاشمی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره اقدامات انجام شده جهت حمایت از درمان ناباروری گفت: پرداختن به این موضوع یکی ازساده‌ترین روش‌هایی است که می‌توان افزایش نرخ باروری در کشور را دنبال کرد.

مجلس ردیف اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان جهت افزایش جمعیت پیش‌بینی کرده است. در نظر داریم با راه‌اندازی صندوقی تسهیلات مربوطه را به زوج‌های نابارور ارائه دهیم. معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به صورت مکتوب در این زمینه موافقت کرده و امیدواریم در عمل نیز آن را شاهد باشیم.

وزیر بهداشت در ادامه درباره ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان‌های دولتی گفت: این کار نیز در بیمارستان‌ها شروع شده به ویژه در استان‌های کوچک و مناطق دوردست و محروم اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است. شور و شوق زیادی میان مدیران بیمارستان‌های دولتی وجود دارد.

براین اساس ظاهر بیمارستان‌ها و همچنین تخت‌های بیمارستانی و… تا پایان امسال نوسازی شده و تعویض خواهند شد. هرچند شاید چنین مواردی در درمان چندان موثر نباشد، اما در روحیه بیمار بسیار تاثیرگذار خواهند بود. در این زمینه نیز ۲۱ درصد اهداف‌مان محقق شده است.

هاشمی درباره فعالیت پزشکان و متخصصان در مناطق محروم گفت: برخلاف آموزش عالی در آموزش پزشکی، سربازی مضاعفی نیز برای پزشکان وجود دارد. ضمن احترام به قانون مجلس باید به سمتی حرکت کنیم که نیازی به طرح اجباری نباشد. البته در کوتاه‌مدت نیز پرداخت‌ها به فعالان در مناطق محروم تغییر کرده و امکانات زندگی برای آنها فراهم می‌شود. هرچند شاید برخی فکر کنند که این حرف‌ها شعاری است، اما ما به این سمت حرکت می‌کنیم و اقدامات اولیه نیز در این راستا انجام شده است.

هدف‌گیری ما به سمتی است که کمبود پزشکان در مناطق محروم از افراد همان مناطق جبران شود. به طوری که گواهینامه پزشکی، تخصص و فوق تخصص تنها در همان استان به فرد داده شود و فرد اجازه طبابت در خارج از آن استان را نداشته باشد.

وزیر بهداشت در ادامه درباره حمایت مالی از بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز گفت: داروهای این بیماران بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد حمایت شده است. البته برخی از بیماران در پرداخت همین ۱۰ درصد نیز مشکل دارند.

از طرف دیگر بیمه‌ها نیز بیش از این نمی‌توانند از این بیماران حمایت کنند. هنوز اقدام جدی و موثری جهت کاهش این ۱۰ درصد صورت نگرفته است.

هاشمی درباره کمبود نیروی انسانی به ویژه در حوزه پرستاری و مضاعف شدن کار پرسنل بیمارستان‌ها با اجرای طرح تحول گفت: به دلیل کمبود شدید نیرو فشار زیادی بر پرسنل وارد شده است.

در عین حال به دلیل همین کمبود نیرو است که مردم رضایتمندی متوسطی از خدمات ارایه شده دارند. ما به دنبال آن هستیم که رضایتمندی مردم از خدمات درمانی عالی باشد.

وزیر بهداشت در عین حال افزود: تاکنون هیچ اقدامی که رضایتمندی پرستاران را در بر داشته باشد، انجام نشده است. این موضوع به معنای بی‌توجهی نیست. از آنجا که مردم کانون تصمیم‌سازی دولت هستند، طرح تحول را با مردم شروع کردیم.

در سال گذشته نیز جهت جبران کمبود نیروهای‌مان درخواست‌های زیادی از دولت داشتیم اما متاسفانه به نتیجه نرسیدیم. از آنجا که اجازه استخدام نیرو نداریم، تعدادی نیرو در قالب شرکتی و همچنین جذب دانشجویان پرستاری به کار گرفته خواهند شد.

نسخه مناسب چاپ