معاون وزیر بهداشت فاش کرد
مسموم کردن عمدی دانش آموزان با انگیزه تعطیلی مدارس دخترانه
 

مشهد – خبرنگار اطلاعات: معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با اشاره به عمدی بودن مسمومیت های اخیر دانش آموزان در قم، گفت: پس از مسمومیت چندین باره دانش آموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به ویژه مدارس دخترانه تعطیل شوند.

دکتر یونس پناهی در جمع خبرنگاران در مشهد افزود:مسمومیت دانش آموزان مدارس قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود که عفونی و قابل انتقال به دیگران نیست.

عضو اصلی کمیته علمی تخصصی بررسی ماجرای مسمومیت دانش آموزان دختر در قم ، افزود: این موضوع با تاکید ویژه وزیر بهداشت، مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت و تاکنون مشخص شده است ترکیبات مواد شیمیایی ، جنگی نیست و هیچ نشانه ای از مسری بودن ندارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی با بیان این که دانش‌آموزان مسموم شده نیاز به درمان تهاجمی ندارند و درصد زیادی از عوامل شیمیایی دخیل در این مسمومیت پیشگیرانه است، افزود: حفظ آرامش افراد مسموم در اولویت است چرا که برهم خوردن آرامش سبب ایجاد استرس، اضطراب و در نتیجه طولانی شدن روند بهبودی می شود.

وی اظهار داشت: علت بیماری عفونی و ویروسی نیست بلکه یک ترکیب شیمیایی است که علائم آن هم سرگیجه، افت فشار و مشکل تنفسی است. اکنون مدارس ما آگاهی و اطلاعات لازم را در اختیار دارند که اگر این حلال‌ها خواسته یا ناخواسته رها شود، شرایط

را کنترل کنند.

پناهی با اشاره به این که وظیفه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دیده‌بانی و رصد مسائل و ‌مشکلات مربوط به حوزه سلامت، تولید علم، مرجعیت و رفع نیازهای حوزه سلامت است، افزود: ابزارهای ما برای انجام این کار معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور هستند که برای این منظور ۲۵شبکه تحقیقاتی در عرصه‌های مختلف، ۶۹پژوهشکده، بیش از ۸۰۰مرکز تحقیقات، آزمایشگاه‌های جامع مطالعات بزرگ مبتنی بر جمعیت و اجرای برنامه‌هایی مانند ثبت بیماری‌ها را داریم تا بتوانیم داده‌های حوزه سلامت را جمع‌آوری و متناسب با آن‌ها سیاستگذاری کنیم.

فعالیت۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخانش با اشاره به این که امسال به عنوان سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نامگذاری شد، اظهار داشت: بیش از ۸۰۰۰شرکت دانش‌بنیان داریم که بیش از ۲۵درصد آن یعنی حدود ۲۰۰۰شرکت در حوزه سلامت فعالیت دارند و بیش از ۲۷درصد بازار اقتصاد و ۳۳درصد اشتغال‌آفرینی را تامین می‌کنند.

توسعه دیپلماسی سلامت در دستور کار وزارت بهداشت است

ضرورت توسعه «دیپلماسی سلامت» در مشهد، موضوع دیگری بود که معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در حاشیه نشست معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور،به آن پاسخ داد.پناهی گفت: در تلاش برای افزایش ارتباطات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با دنیا هستیم که هم فرصت های مطالعاتی ایجاد شود و هم تولید علم افزایش پیدا کند. معتقدم مراوادات علمی سبب می شود در برخی مسائل آزمون و خطا نکنیم.وی همچنین با بیان این که دیپلماسی سلامت به مهاجرت معکوس نخبگان سلامت کمک می کند، افزود: افرادی از پزشکان و کادر علمی به دلایلی به خارج از کشور رفته اند که با بازگشت این افراد می توان کمک کرد تا به کشور خودشان خدمت کنند. گاهی ما صدور علم و فرهنگ داریم تا کشورهای منطقه و دنیا استفاده کنند و علاوه بر منافع برای کشور خودمان به دیگر کشورها هم کمک خواهیم کرد.پناهی ادامه داد: در دیپلماسی به این سمت می رویم که تعاملات دو طرفه اتفاق بیفتد و ما نباید به عنوان مسلمان همیشه وارد کننده باشیم.

وی به صادرات دارو از طریق توسعه «دیپلماسی علمی» اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال با پیگیری های دیپلماسی، واکسن کرونای تولید کشور را صادر و در سال آینده این اتفاق جدی تر خواهد افتاد.معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در گفتگو با خبرنگار ما درباره توسعه دیپلماسی سلامت در کلانشهر مشهد، اظهار داشت: حوزه سلامت می تواند دیپلماسی ما را قوی کند که تاجیکستان یکی از کشورهای هدف ماست که در حال توسعه روابط هستیم.

وی با تاکید بر این که توسعه دیپلماسی سلامت به بهبود مناسبات با کشورها کمک می کند؛ افزود: به عنوان مثال در بحران و جنگ افغانستان در سال های گذشته به ما خبر رسید که نیروهای نظامی این کشور زمانی قصد تعرض به کنسولگری ایران را داشتند که بعد عده ای از مردم هرات مطرح کرده بودند که «بسیاری از مردم افغانستان زیر نظر پزشکان ایرانی مداوا شده اند و در ایران پیوند کلیه داشته ایم و اصلا اخلاقی نیست به ایرانی ها صدمه و هجمه وارد شود». این همان دیپلماسی سلامت است که حتی از توسعه جنگ و دشمنی هم پیشگیری می کند.

معاون وزیر بهداشت همچنین درباره وضع ایمنی مراکز درمانی، گفت: در شورای معاونان وزارت بهداشت، ایمنی مراکز درمانی کشور را که موضوع بسیار مهمی است، مطرح و قطعا آن را پیگیری خواهم کرد، چون احتمالا دانشگاه های علوم پزشکی سایر کشور هم با این مشکل مواجهند.

نسخه مناسب چاپ