حجم تجارت غیر نفتی کشور به ۵/۱۰۲ میلیارد دلار رسید
حجم تجارت غیر نفتی ایران شامل صادرات و واردات در ۱۱ ماه امسال به ۵ر۱۰۲ میلیارد دلار رسید.

به گزارش فارس، محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران ضمن اعلام این مطلب، تازه‌ترین گزارش از وضعیت تجارت خارجی کشور را تشریح و اعلام کرد: درآمدهای ارزی کشور از محل صادرات غیر نفتی در ۱۱ماه سالجاری به ۴۸میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۲ر۱۲ درصدی داشته است.وی در تشریح جزئیات آمار تجارت خارجی کشور، به میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی اشاره کرد و افزود: در ۱۱ماهه سالجاری حجم صادرات غیر نفتی کشور بالغ بر ۱۱۱میلیون و ۳۰۰هزار تن و به ارزش ۴۸میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ کاهش ۱۶ر۱ درصدی در وزن و افزایش ۲۲ر۱۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

رئیس کل گمرک ایران به میزان واردات کشور در این مدت اشاره کرد و گفت: واردات کشور در این مدت به میزان ۳۳میلیون و ۶۰۰هزار تن به ارزش ۵۳میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده است که کاهش ۶۱ر۸ درصدی در وزن و افزایش ۲۸ر۱۵ درصدی در ارزش را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.وی با بیان اینکه متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از ۳۸۶دلار در ۱۱ماهه سال گذشته به ۴۳۹دلار در ۱۱ماهه سال جاری رسیده است، تاکید کرد: این آمار نشانگر رشد ۵۴ر۱۳ درصدی است و این در حالیست که متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۵۹۷دلار بوده که نسبت به رقم ۱۲۶۶دلار در یازده ماهه سال گذشته ۱۴ر۲۶ درصد رشد داشته است.

رضوانی فر در خصوص وضعیت صادرات کالاهای پتروشیمی گفت: در این مدت ۲۱میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات کالاهای پتروشیمی صورت گرفته است که از نظر وزنی ۲۵ر۴۰ درصد و از نظر ارزشی ۴۹ر۴۴ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل می دهد. همچنین عمده ترین کالای صادراتی گاز طبیعی مایع شده به ارزش ۶میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار بوده است که سهمی بالغ بر ۹۷ر۱۳ درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه به تشریح جزئیات بزرگترین مقاصد صادراتی کشورمان در این مدت پرداخت و افزود: چین با ۱۳میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار، عراق با ۹میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار، ترکیه با ۶میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار و هند با ‏یک میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار بزرگترین‌ مقصد کالاهای صادراتی کشورمان بوده است. به گفته وی، این ۵کشور در مجموع سهمی در حدود ۴۵ر۷۳ درصد از نظر وزن و ۷۹ر۷۵ درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده اند.

معاون وزیر اقتصاد افزود: ۵ کشور عمده طرف معامله واردات، کشورهای امارات متحده عربی با ۱۶میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار، چین با ۱۴میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار، ترکیه با ۵میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار، هند با ۲میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار و آلمان با یک میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار بوده است. این ۵کشور در مجموع از نظر وزنی ۱۸ر۶۵ درصد و از نظر ارزشی ۷۷ر۷۵ درصد از کل واردات کشور را دارا بودند.

همچنین به گفته وی، میزان واردات کل کالاهای اساسی در ۱۱ماهه سال جاری رقمی بالغ بر ۲۲میلیون و ۶۰۰هزار تن و به ارزش ۱۷میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار بوده است که با اختصاص ۱۳ر۶۷ درصد از نظر وزن و ۸ر۳۳ درصد به لحاظ ارزش کل واردات، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهش ۴۲ر۱۶ درصدی در وزن و افزایش ۳۳ر۶ درصدی در ارزش دلاری داشته است. رضوانی فر به عمده اقلام کالاهای اساسی وارد شده به کشور اشاره کرد و گفت: در این مدت اقلام اساسی شامل ذرت، برنج، دانه سویا، گندم، روغن آفتابگردان، جو و کنجاله سویا در فهرست ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی کشور قرار گرفته اند و در مجموع از نظر وزنی ۵۱ر۵۶ درصد و از نظر ارزشی ۶۷ر۲۰ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

نسخه مناسب چاپ