سرویس خبر: وزیر راه، مسکن و شهرسازی از ایمنسازی ۲۰۰نقطه حادثه خیز در جادههای کشور خبر داد و گفت: هدفگذاری ما رسیدن شمار جانباختگان سوانح جادهای به عدد صفر است.
مهرداد بذرپاش در هفدهمین همایش سراسری روسا و مدیران پلیس راهور سراسر کشور افزود: در ۱۳سال گذشته اتفاقات خوبی در کاهش سوانح جادهای داشتهایم. البته باید به این موضوع هم توجه کنیم که راههای ما هم توسعه پیدا کرده است. وی با بیان این که بیشتر انسداد راهها مربوط به راههای فرعی و روستایی است، ادامه داد: با اقدامات و تمهیدات انجام شده دیگر مثل گذشته محورهای اصلی مسدود نمیشوند.
بذرپاش با اشاره به ارتقای سطح خدمترسانی به مسافران هم گفت: اکنون رصد بهصورت سامانهای انجام میشود و پیشبینی شرایط جوی دیگر قابل مقایسه با ۲۰سال قبل قابل نیست. هرچقدر ما و مدیران استانی همت کنیم و کاهش تصادفات را جدیتر بگیریم در امر کاهش سوانح موفقتر هستیم. تا روزی که شمار جانباختگان جادهای به صفر نرسد نباید آرام بنشینیم و هدفگذاری ما عدد صفر است.بذرپاش با تاکید بر ضرورت تعامل و همافزایی برای تحقق کاهش قربانیان حوادث رانندگی گفت: در تعامل با یکدیگر و هدفگذاری مشخص، در طول برنامه هفتم باید این عدد را تا ۵۰درصد کاهش دهیم و این کار سختی نیست.بذرپاش با تاکید بر راه اندازی همگانی هرچه سریعتر سامانه “سپهتن” گفت: این سامانهها اطلاعات کاملتری به ما میدهند تا با فرد متخلف برخورد شود.وی با اشاره به وجود ۸۸۰نقطه حادثهخیز و پرخطر ترافیکی در راههای کشور گفت: ایمنسازی این نقاط در دستور کار قرار دارد که با اقدامات انجام شده ۲۰۰نقطه آن ایمنسازی شده است.
سهم ۸۸۰نقطه حادثه خیز در وقوع ۳۰درصد از تصادفات
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا هم تاکید کرد : اصلاح ۸۸۰نقطه پرخطر در جادهها میتواند منجر به کاهش ۳۰درصدی تصادفات و تلفات شود.
سردار سید کمال هادیانفر افزود: کاهش تصادفات رانندگی به خصوص کاهش تصادفات مرگبار رانندگی از اولویتهای پلیس برای نوروز ۱۴۰۲است و این جلسه در همین راستا برگزار شده است تا نسبت به همفکری و هم اندیشی در این باره اقدام شود .امیدواریم که در نوروز امسال شاهد کاهش تصادفات رانندگی باشیم.
وی گفت: ۵۱درصد از جانباختگان تصادفات در محل وقوع تصادف جان خود را از دست میدهند، ۶ درصد هنگام انتقال و ۴۳درصد در بخش تروما و بیمارستانی فوت میکنند که باید برای این بخش تمهیدات ویژهای اتخاذ شود. وی با بیان این که کاهش تصادفات جادهای برای پلیس از اهمیت ویژهای برخوردار است، افزود: در همین باره با پیگیریهایی که انجام دادهایم بنا داریم تا سقف سرعت برای ناوگان حمل و نقل عمومی ۱۰کیلومتر کاهش داشته باشد. متاسفانه گرچه ۳۴درصد تصادفات در جادهها رخ داده است؛ اما شاهد آن هستیم که ۷۵درصد قربانیان ما مربوط به همین تصادفات است.
هادیانفر ادامه داد: در نوروز ۱۴۰۱، ۱۰۴۴نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند. باید تلاش کنیم که این آمار امسال کاهش پیدا کند. در این میان عمده نگرانی ما بابت جادههای هموار و تصادفاتی است که ممکن است در استانهایی مانند کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و … رخ دهد، است.
وقوع ۶۰ درصد حوادث رانندگی در ۳۰کیلومتری شهرها
رئیس جمعیت هلال احمر هم ضمن تاکید بر اینکه کاهش آمار قربانیان حوادث رانندگی نیازمند همتی عمومی است ،افزود: ۶۰درصد حوادث در ۳۰کیلومتری شهرها رخ میدهد این در حالیست که مکلف هستیم شرایط را ایمن و به نوعی مدیریت کنیم تا کمترین مشکلات را داشته باشیم.
پیرحسین کولیوند ،مرگ و میرهای ناشی از تصادفات را به رنج توصیف کرد و گفت: امروز دور هم جمع شدیم تا با همافزایی این رنج را کاهش دهیم، هر یک نفری که کمتر در تصادفات کشته شود، برای ما مهم است.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: مکلفیم شرایط را ایمن و به نوعی مدیریت کنیم تا کمترین مشکلات را داشته باشیم و در بحث آموزش و فرهنگسازی همه ما مسئولیت داریم از همه ظرفیتها استفاده کنیم.