امیر قادر رحیمزاده در تشریح روند این رزمایش با بیان این که ارزیابیها از موفقیت زیاد در طراحی و تولید سامانههای بومی پدافند هوایی کشور حکایت دارد، تاکید کرد: افتخار ما این است که همه سامانههایی که در این رزمایش مورد استفاده قرار گرفتند، اعم از سامانههای راداری، موشکی و جنگ الکترونیک همگی بومی و تولید شده به دست دانشمندان و متخصصان کشورمان است.
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) کشور گفت:در این رزمایش شاهد همکاری و همراهی بسیار خوب یگانهای عملکننده اعم از ارتش و سپاه و شبکه یکپارچه پدافند هوایی بودیم و در ارزیابیهایی که انجام گرفت، همه یگانها نمره بسیار بالایی اخذ کردند.
رحیمزاده تاکید کرد: عملکرد مراکز فرماندهی و کنترل در اختیار قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور بسیار خوب بود و ما به صورت تاکتیکی در کنار سامانههای راداری و موشکی، مراکزی را به عنوان مراکز فرماندهی و کنترل در منطقه عمومی رزمایش مستقر کردیم که این مراکز به طور مشترک با کارکنان ارتش و سپاه اداره میشود و این مراکز در این رزمایش عملکرد بالای خودشان را توانستند نشان دهند.
وی ادامه داد: تمرینات بسیار پیچیدهای در این رزمایش انجام شد به طوری که در نوع خود برای نخستین بار انجام گرفت؛ نظیر تمرین رزم پدافند هوایی در شب و در محیط جنگ الکترونیک مطلق و یا تهاجم به مراکز هستهای و حساس از سمت و جهتهای مختلف که همه این تهدیدها و پرندههای مهاجم یک به یک مورد اصابت موشکهای پدافند هوایی قرار گرفتند.
فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱تاکید کرد: ارتباط پایدار و چند لایه در این رزمایش سبب شد اقدامات سایبری نیروهای متخاصم مؤثر نباشد و در تمام طول رزمایش از ارتباطات امن، پایدار و چند لایه برخوردار باشیم .
رحیمزاده درباره پیام رزمایش، افزود: پیام این رزمایش روشن است؛ برای ملتمان پیامی دلگرمکننده دارد و با این اقتدار و هماهنگی که در عملکرد نیروهای این رزمایش دیدیم میتوانیم ادعا و اثبات کنیم که امروز ایران از یک آسمان بسیار امن برخوردار است.
وی ادامه داد: این رزمایش پیامی خاصی برای دشمنان دارد .آنها باید بدانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با توکل به خدا و با اتکا به دستان توانمند دانشمندان جوان خود و با برخورداری از رزمندگانی که تحت فرماندهی فرمانده معظم کل قوا از ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر در حال اجرای مأموریت هستند، این آمادگی را دارند تا دفاعی همهجانبه از آسمان کشور داشته باشند.فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) کشور، عملکرد نیروی هوایی ارتش در این رزمایش را قابل تحسین دانست و گفت: نیروی هوایی با در اختیار گرفتن هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین در کنار یگانهایی از نیروی پدافند هوایی ارتش و نیروی هوا فضای سپاه توانست نقش نیروی نارنجی یا مهاجم را به خوبی ایفا کند.