حکم بازداشت «عمران خان» صادر شد
مهر: دادگاهی در اسلام آباد حکم بازداشت عمران خان نخست وزیر سابق و رئیس حزب «تحریک انصاف» پاکستان را در ارتباط با پرونده موسوم به «توشاخانا» صادر کرد. این در حالی بود که صدها طرفدار عمران خان در بیرون دادگاه در حمایت از وی تجمع کرده بودند. عمران خان متهم به فروش هدایای دولتی از انبار «توشاخانا» به چند برابر قیمت آنها برای دریافت سود شده است. «توشاخانا» یک اداره دولتی در پاکستان برای حفظ هدایایی است که دولتمردان از کشورهای خارجی دریافت میکنند و مقامات دولتی موظفند تمامی هدایایی که دریافت میکنند را اعلام کنند.
اروپا استفاده از شبکه اجتماعی چینی «تیکتاک» را ممنوع کرد
ایرنا: پارلمان اروپا همانند دیگر نهادهای اتحادیه اروپا به عنوان آخرین نهاد این اتحادیه، استفاده از شبکه اجتماعی تیکتاک متعلق به چین را برای کارکنان خود ممنوع کرد. پارلمان اروپا با تأکید بر نگرانی فزاینده در مورد این شبکه اجتماعی چینی و اینکه چه کسی به دادههای کاربران آن دسترسی دارد، استفاده از این شبکه اجتماعی در تلفنهای همراه کارکنان خود را منع کرد. سخنگوی پارلمان اروپا گفت: این ممنوعیت از ۲۰ مارس برای دستگاههای شرکتی مانند تلفنهای همراه و تبلتهایی که در برنامه مدیریت تلفن همراه پارلمان ثبنام کردهاند اعمال میشود.
دستور رئیس جمهوری فیلیپین به ارتش برای حفاظت از خاکش مقابل با چین
ایرنا: فردیناند مارکوس رئیس جمهوری فیلیپین با بیان اینکه درحال حاضر ماموریت ارتش تغییر کرده است، گفت: از این پس مهمترین وظیفه نیروهای مسلح، محافظت از تمامیت ارضی این کشور در هرگونه مناقشه با چین است. مارکوس بر لزوم تغییر تمرکز ارتش به سمت دفاع در برابر دشمن بیرونی تاکید کرد و گفت ما سالها توانستهایم صلح و تفاهم را با همه همسایگانمان حفظ کنیم اما حالا همه چیز رو به تغییر است و باید خود را با این تحولات وفق دهیم.
هند، پیشتاز قطع دسترسی به اینترنت
ایسنا: دیدبان حامی اینترنت ” Access Now” گزارش داد که هند برای پنجمین سال متوالی در قطع دسترسی به اینترنت، با اختلاف زیاد در جهان پیشتاز است. این گروه حامی حقوق دیجیتال مستقر در نیویورک در گزارشی که به تازگی منتشر شده، اعلام کرد از ۱۸۷ قطعی اینترنت که در سطح جهان توسط این دیدبان ثبت شده، ۸۴ مورد در هند صورت گرفته، از جمله ۴۹ مورد در منطقه کشمیر تحت کنترل هند. در ادامه این گزارش آمده است: دسترسی به اینترنت در کشمیر به خاطر خشونت و بیثباتی سیاسی مختل می شود.
پوتین قانون جلوگیری از کاربرد کلمات خارجی در زبان روسی را امضا کرد
ایسنا: رئیس جمهوری روسیه قانونی را امضا کرد که به دنبال تشویق پیروی از قوانین زبان ادبی روسی و جلوگیری از استفاده از کلمات خارجی است. در این قانون آمده که اگر زبان روسی به عنوان زبان ملی استفاده شود، از هنجارهای زبان ادبیات معاصر روسی نیز باید پیروی شود که شامل قوانینی میشود که در دیکشنریها، کتابهای مرجع و کتب گرامر آمده است. این قانون که توسط ولادیمیر پوتین امضا شده همچنین استفاده از واژهها و عبارتهای خارجی را که در زبان ادبیات معاصر روسی تایید نشده است، ممنوع میکند.
«بولا احمد تینوبو» رئیس جمهوری جدید نیجریه شد
ایسنا: بولا احمد تینوبو، نامزد حزب حاکم «کنگره تمامی ترقیخواهان» و فرماندار سابق ایالت لاگوس به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور و جانشین «محمدو بوهاری» انتخاب شد. نتایج حاصل از انتخابات نشان داد که تینوبو بیش از ۸.۷ میلیون رای (۳۵.۲ درصد آرا) را از آن خود کرد در حالی که «ابوبکر ملامی» وزیر دادگستری و «پیتر اوبی» تاجر که دو رقیب اصلی وی از حزب اپوزیسیون بودند به ترتیب ۶.۹ میلیون رای و ۶.۱ میلیون رای به دست آوردند. گفتنی است نیجریه بزرگترین اقتصاد آفریقا که نفت خیز هم است، با یک بحران مالی عمیق، کمبود ارز داخلی و خارجی، کمبود بنزین و ناامنی گسترده
مواجه است.