پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به عنوان ایرانیترین فاز این مجتمع گازی روزپنجشنبه با حضور رئیس جمهوری به صورت رسمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
با بهرهبرداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین، ۴۰۰ تن گوگرد، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن LPGبرای خوراک واحدهای پتروشیمی تولید میشود.
طراحی و مهندسی، نصب و اجرا و راهاندازی فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی ۱۰۰ درصد ایرانی و با محوریت شرکتهای تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط سخت تحریمی اجرا شده است.
رئیس جمهوری هم بهرهبرداری از پالایشگاه بزرگ فاز ۱۴ پارس جنوبی به همت متخصصان ایرانی را نماد و نمود عینی تحقق شعار تولید، اشتغالآفرین و دانشبنیان سال ۱۴۰۱ برشمرد و اظهار داشت: ساخت این پالایشگاه ۱۰۰ درصد ایرانی از مولفههای اقتدارآفرین در چارچوب تحقق ایران قوی است.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با قدردانی از همه دستاندرکاران، مجریان، متخصصان و به خصوص کارگران عزیزی که زیر آفتاب طاقتفرسای این منطقه برای ساخت این پالایشگاه تلاش کردند، اظهار داشت: امروز منافع این پالایشگاه و محصولات آن میتواند بخشهای مهمی از صنعت نفت و انرژی کشور را فعال کند.
رئیس جمهوری با اشاره به محصولات تولیدی این پالایشگاه از جمله سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز، تصریح کرد: اینکه گفته میشود کشور ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت دارد یکی از جلوههای آن مجموعههایی مثل همین پارس جنوبی است که امروز یکی از فازهای پالایشگاه آن به بهرهبرداری رسیده و تبدیل به جلوه خودکفایی و استقلال کشور شده است.
رئیسی اضافه کرد: شرکتهای خارجی که برای احداث فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به ایران آمده بودند، با تصور اینکه بعد از رفتن آنها کار این فاز بر زمین میماند، ایران را ترک کردند، اما متخصصان جوان کشورمان اجازه ندادند کار روی زمین بماند و فاز ۱۱ این مجموعه نیز به زودی با همت همین متخصصان به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: البته با تکمیل فاز ۱۱ که آخرین فاز پارس جنوبی است، کار ما تمام نخواهد شد، چرا که در حوزه انرژی کشور کارهای زیادی برای انجام دادن به ویژه در میادین مشترک داریم. در زمینه بهرهبرداری از میادین مشترک مولفه سرعت در بهرهبرداری نیز به شدت مورد تاکید است تا سهم کشور از این میادین احصا شود.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه امروز اقتصاد انرژی یکی از مزیتهای بزرگ برای کشور است، تصریح کرد: همه بخشهای مختلف باید برای فعالتر کردن اقتصاد انرژی تلاش کنند.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید از پروژه ایران الانجی، گفت: این پروژه از سال ۹۲ با سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم متوقف مانده بود، اما با تلاشهای صورت گرفته در یک سال و نیم گذشته به پیشرفتهای قابل توجهی رسیده است و خسارتهای وارد شده در ۱۰ سال گذشته به این پروژه حتما باید جبران شود.
وی در ادامه توجه به کارگران را مورد تاکید قرار داد و گفت: تحت هیچ شرایطی نباید حق کارگران نادیده گرفته شود و حتی یک ماه حقوق آنها به تعویق بیفتد. اگر در اعتبارات پروژهها کاستی وجود دارد نباید در حقوق و دستمزد کارگران لحاظ شود.
رئیس جمهوری توجه وزارت نفت به مسئولیتهای اجتماعی در استانهای نفت و گازخیز را قابل تقدیر دانست و گفت: مردم مناطقی که لولههای گاز و نفت از آنجا عبور میکند، انتظار دارند از مواهب استخراج و انتقال انرژی در زمینه محرومیتزدایی و ایجاد جاده، مدرسه و خانه بهداشت بهرهمند شوند.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از تلاشهای هشت شرکت همکار با وزارت نفت و بنیاد مستضعفان در تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، از بانکها و بخشهای مهم اقتصادی برای سرمایهگذاری و مشارکت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دعوت کرد و گفت: اگر نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید به ویژه در حوزه انرژی هدایت شود، برای توسعه اقتصادی بسیار موثر خواهد بود چرا که هم باعث سرمایهگذاری مفید و خودکفایی می شود و هم جلوهای از اقتصاد مقاومتی است. رئیسی افزود: دشمن به دلیل برخی ضعفها در کشور به دنبال ایجاد اختلال و توقف در روند توسعه کشور بود، اما متخصصان و کارگران ایرانی با طراحی، اجرا و تکمیل این پروژه نشان دادند که نه فقط متوقف نخواهند شد، بلکه این چنین قدرت و توان خود را به رخ دشمنان میکشند.
رئیسی پیش از آغاز سخنان خود در این مراسم ۴ طرح مجتمع پتروشیمی پارس گلایکور، مخازن ۹گانه پتروشیمی سبز عسلویه، پست برق پتروشیمی دماوند و واحد دوم طرح سیکل ترکیبی نیروگاه متمرکز پارس جنوبی را نیز به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح کرد.
ساخت ۶ هزار ۹۲۱ واحد نهضت ملی مسکن در بوشهر
رئیسی دستور بهرهبرداری از ۲۲۲۱ واحد مسکن شهری و روستایی و آغاز عملیات اجرایی ساخت ۴۷۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن را در بوشهررا هم صادر کرد.
همچنین با حضور رئیسی عملیات اجرایی فاز یک توسعه بندر گناوه آغاز شدو طرحهای دیگری از جمله تاسیسات دریایی پایانه بینالمللی مسافری والفجر، ۱۱ کیلومتر از باند دوم جاده اهرم -برازجان و قطعه سوم کنار گذر چهار خط گنگانگ-دوراهک به طول ۱۳,۵کیلومتر به بهره برداری رسید.
آغاز بهرهبرداری رسمی از ۱۵ طرح بزرگ آب و برق
رئیس جمهوری همچنین طی مراسمی از ۱۵طرح بزرگ آب شیرینکنهای مپنا و وحدتیه، خط آبرسانی سیراف جم، آبگیری سدهای اخند و باغان و همچنین پروژههای انتقال برق به صورت رسمی بهرهبرداری کرد.
در این مراسم از آب شیرینکن گروه مپنا در شهرستان بوشهر با ظرفیت ۳۵۰۰ متر مکعب، آب شیرینکن وحدتیه و دالکی شهرستان دشتستان با ظرفیت ۶۵۰۰ متر مکعب و فاز اول طرح آبرسانی به شهرستان جم با خط انتقالی به طول ۴۲ کیلومتر رسماً بهرهبرداری شد.پروژه آب شیرینکن ۳۵۰۰ متر مکعبی بوشهر، پروژهای ۱۰۰ درصد ایرانی است که با سرمایهگذاری، طراحی نصب و اجرای گروه صنعتی مپنا احداث شده است.
فاز اول طرح آبرسانی شهرستان جم نیز پس از ۱۵سال توقف، تکمیل شده و به بهرهبرداری رسیده است. همچنین دو پروژه سد مخزنی باغان با ظرفیت ۳۲ میلیون متر مکعب و پروژه سد مخزنی اخند با ظرفیت ۲میلیون متر مکعب با دستور رئیس جمهوری آبگیری شد.
در این مراسم ۱۰ طرح انتقال برق در بخشهای مختلف استان بوشهر از جمله احداث پست برق ۶۳,۲۰ کیلو ولتی شهید ماهینی در شهرستان بوشهر به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
۴ طرح برقرسانی دیگر در سطح استان بوشهر شامل خط ۲۳۰ کیلو ولتی، پست منطقه ویژه اقتصادی دیلم و شرکت برنامهریزی نیرورسانی، توسعه و بهسازی تاسیسات برق به صورت همزمان کلنگ زنی شد.
رئیسی دیروزدر آیین افتتاح و بهرهبرداری رسمی از ۱۵ طرح بزرگ آب و برق در استان بوشهر، اجرای این طرحها به دست توانمند متخصصان و کارگران ایرانی را اقدامی بزرگ و افتخارآمیز دانست و گفت: این طرحهای چندساله که با همت وزارت نیرو و متخصصان توانمند داخلی طی چند ماه به سرانجام رسیده ، از جمله کارهای بسیار بزرگ و افتخارآمیز در گره گشایی از مشکلات مردم است.
رئیسی گفت: گروه صنعتی مپنا با ضمیمه کردن دانش به توانایی، منشأ اقدامات و خدمات بسیار بزرگی در کشور بوده است.
رئیس جمهوری در ادامه اجرای پروژههای آبرسانی برای رفع تنشهای آبی در استانهای کمآب کشور را از برنامههای محوری دولت بیان کرد و گفت: رفع مشکل آب شرب مردم بوشهر و پایان جیرهبندی آب در این استان از نتایج توجه دولت به رفع مشکلات ناشی از تنش آبی در کشور است.
رئیسی همچنین از اقدامات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در اجرای پروژههای دولت تقدیر و بر ضرورت تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام در استان تاکید کرد.
سخنان رئیسی در اجتماع مردم بوشهر
رئیس جمهوری در اجتماع مردم بوشهرهم با بیان این که مردم دست دشمن را خواندهاند و همانگونه که او را در اغتشاشات خیابانی ناکام گذاشتند در اغتشاشات ارزی نیز ناکام خواهند گذاشت، اظهار داشت: امروز کشورهای بسیاری برای سرمایهگذاری در ایران رغبت دارند و زمینههای رشد بالای اقتصادی در کشور قابل مشاهده است.
رئیسی با بیان اینکه باید قدردان همه کسانی باشیم که با اخلاص و نثار جان خود از استقلال و امنیت و آسایش این ملت و این کشور دفاع کردند، گفت: وحدت و انسجام امروز این کشور نیز مرهون همین شهادتها و ایثارگریها ست.
رئیس جمهوری با بیان اینکه دشمن نمیخواهد ملت ایران مستقل، آزاد، با اراده و انسجام زندگی کند، به توطئهها و فتنهانگیزیهای متعدد دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب علیه انتخاب و اراده این ملت برای عمل به دین و شریعت اشاره کرد و افزود: دشمن تلاش کرد با جنگ تحمیلی، فتنه منافقین و تهدیدها و تحریمهای ظالمانه حرکت توفنده ملت ایران را متوقف یا حداقل کُند سا زد، اما موفق نشده است و در آینده نیز نخواهد شد.
رئیسی به ایجاد اغتشاش اقتصادی و ارزی دشمن پس از ناکامی در اغتشاشات خیابانی اشاره و تصریح کرد: دشمن وقتی اغتشاشات خیابانی با حضور و بصیرت مردم ناکام ماند، تلاش میکند با ایجاد التهاب در بازار و عرصه اقتصاد تولید و فعالیتهای علمی و فنی و فناوری را در کشور کند یا متوقف کند اما امروز در عسلویه فقط در یک فقره شاهد بهرهبرداری از پروژهای عظیم بودیم که با سرمایهگذاری بیش از ۲ میلیارد دلاری و تماما ایرانی اجرا شده است.
رئیسی خاطرنشان کرد: دشمن میخواست رشد اقتصادی ما منفی، تجارت و روابط کشور با همسایگان و دیگر کشورها متوقف و تراز تجاری کشور منفی شود، اما امروز میبینند که رشد اقتصادی و تراز تجاری کشور مثبت و تجارت ما با همسایگان با رشد ۴۰ درصدی مواجه شده و با عضویت در سازمان شانگهای ارتباط ما با همه زیرساختهای آسیا برقرار شده است.رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دشمنان به دنبال بهانهجویی برای فتنهانگیزی علیه ملت ایران هستند، تاکید کرد: ملت ایران در جایگاه مدعی است و این کشورهای غربی هستند که در جایگاه متهم باید پاسخگو باشند.
رئیسی با بیان اینکه دشمنان میخواهند با ایجاد انتظارات تورمی، التهاب در بازار و دروغپردازی در رسانههایشان اهداف خود را به پیش ببرند، گفت: دشمنان این بار مدعی شدهاند که ذخایر ارزی کشور کافی نیست، اما اینجا اعلام میکنم که به برکت حضور مردم، تولید و به برکت کار شبانهروزی جوانان خوب ما ذخایر ارزی کشور کافی و در شرایط مناسب است.وی اظهار داشت: دشمن به دنبال ناامید کردن مردم است و لذا هر کس با عمل و قلم خود بین مردم امید ایجاد کند در جهت راهبرد نظام حرکت می کند و هر کس به هر شکلی یاس و ناامیدی ایجاد کند، در جهت راهبرد دشمن عمل کرده است.
رئیس جمهوری با اشاره به آمارهایی که نشاندهنده کاهش بیکاری و افزایش آمار ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: آمار نشان میدهد با راهاندازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل شاهد رشد اشتغال و کاهش بیکاری هستیم، اما این در برابر ظرفیتهای فراوان ایران کفایت نمیکند.رئیسی همچنین به موقعیت ممتاز استان بوشهر در عرصه انرژی اشاره کرد و گفت: شرکتهایی که در این استان مشغول بهرهبرداری از منابع انرژی هستند باید به مسئولیت اجتماعی خویش در قبال مناطق تحت فعالیت خود نیز توجه کنند و استاندار بوشهر نیز این موضوع را به طور جدی دنبال کند.وی همچنین حضور مردم در این مراسم را نه مربوط به خود، بلکه اعتقاد مردم به انقلاب و ادای احترام آنان به رهبر معظم انقلاب و شهدای انقلاب اسلامی دانست.
بنای دولت میدان دادن به بخش خصوصی است
رئیسی در نشست طلایهداران پیشرفت ایران، ویژه فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی استان بوشهر که با حضور فعالان اقتصادی این استان برگزار شد هم رشد اقتصادی را در گرو سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری دانست و گفت: وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی موظف به ارتقای بهرهوری هستند.
رئیس جمهوری در ادامه با تاکید بر اهمیت رفع موانع از پیش پای سرمایهگذاران افزود: وظیفه دولت در حوزه اقتصاد، هدایت، حمایت و نظارت است و بنای دولت میدان دادن به بخش خصوصی با هدف رونق اقتصادی است.
رئیسی میدان دادن به بخش خصوصی را تضمین سرمایه و سود برای سرمایهگذار توصیف کرد و افزود: اطمینانبخشی به کارآفرینان، به رونق، بالا بردن کیفیت و همچنین دانشپایه کردن تولید کمک خواهد کرد.
رئیس جمهوری عرصه اقتصادی امروز را میدان جنگ با دشمنان پیشرفت و ناامیدکنندگان جامعه و فعالان اقتصادی بیان کرد و اظهار داشت: هدف دشمن در این جنگ ایجاد اختلال، کندی و توقف در اقتصاد، نظام پولی و مالی و همچنین تولید است، اما کشور با همکاری و اراده فعالان اقتصادی به عنوان افسران این جنگ، قطعاً بر دشمنان پیروز خواهد شد.
رئیسی بوروکراسی اداری و پیچیدگیهای سازمانی را از جمله نقاط تمرکز دشمن برای ایجاد یأس در تولیدکنندگان و کارآفرینان توصیف و بر تلاش وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی برای برداشتن این موانع تاکید کرد.
وی همچنین با بیان اینکه واگذاری بنگاههای اقتصادی به بخش خصوصی اولین گام در خصوصیسازی است نه آخرین گام، بر اقدامات لازم برای توانمندسازی و حمایت از بخش خصوصی تاکید کرد.
رئیسی همچنین مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی برخی فعالان اقتصادی در این جلسه را بسیار مهم دانست و به دلیل ضیق وقت و در پیش داشتن جلسه دیدار با جمع دیگری از اهالی بوشهر، به معاون اجرایی خود ماموریت داد، جلسه را با فعالان اقتصادی ادامه دهد و موانع و مشکلات پیش روی آنها را به صورت جزئی و دقیق احصا و برای رفع آنها تدابیر لازم را پیشبینی کند.
در این نشست همچنین با حضور رئیس جمهوری ۵۳ تفاهمنامه میان استانداری بوشهر با هلدینگها و بنگاههای اقتصادی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، هلدینگ سکاف، پالایشگاه لیان، هلدینگ بُنسا، شرکت فاتح کیمیا، شرکت فرازصنعت فرشاد و شرکت شایا روبیان در زمینه زیرساخت، آبزیپروری، گردشگری، آموزش و فناوری، احداث پالایشگاه، نیروگاه برق و آب شیرینکن و صنایع پایین دست پتروشیمی با اشتغالزایی برای حدود ۲۵ هزار نفر به امضا رسید.
رئیسی در اجتماع مردم خورموج
رئیس جمهوری در اجتماع مردم خورموج با اشاره به مسائل اخیر پیش آمده در ارتباط با برخی مدارس تصریح کرد: در جلسه اخیر دولت، وزیر کشور و وزیر اطلاعات را مامور کردم تا هر چه سریعتر این موضوع را ریشهیابی و بررسی و اطلاعات آن را هم سریعا به مردم عزیزمان اعلام کنند تا توطئه دشمن برای ایجاد دلهره و ناامیدی در مردم خنثی شود.رئیسی در ادامه با بیان اینکه دشمن پس از جنگ ترکیبی و تلاش برای ایجاد التهابات ارزی و اقتصادی به سراغ پروژه امنیتی در مدارس رفته است، گفت: دشمن میخواهد برای فرزندان ما در مدارس دلهره، ناامنی و فضای ترس و ناامیدی ایجاد و از این طریق ایجاد آشوب کند.
رئیسی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل اظهار داشت: دولت مصمم است با کمک مردم در زمینه ایجاد اشتغال حرکتی جهادی انجام دهد. آمارها حکایت از آن دارند که تاکنون از وعده ایجاد سالانه یک میلیون شغل عقب نیستیم.