به گزارش مهر، خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز از طریق دریافت وام از بانک جهانی، یکی از اقدامات وزارت بهداشت در دوران پاندمی کرونا بوده است؛ طوریکه تا کنون موفق شده ۲وام ۴۵و ۹۰میلیون دلاری را دریافت کند و برای وام سوم نیز، موافقت ضمنی بانک جهانی را گرفته است. حمید اسدی، معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در گفتگو با مهر گفت: همزمان با شروع پاندمی کرونا در جهان، نیاز کشورها به خرید و تأمین تجهیزات کرونایی شدت گرفت و ایران نیز در مرحله اول توانست یک وام ۴۵میلیون دلاری بابت خرید تجهیزات مورد نیاز مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت کند.وی افزود: وام بانک جهانی در اختیار یکی از نهادهای بین المللی قرار میگیرد و از طریق سازمان جهانی بهداشت به ایران میرسد.
اسدی توضیح داد: نیاز به توسعه زیرساختهای حوزه سلامت کشور در مبارزه با کرونا باعث شد تا وزارت بهداشت بار دیگر برای دریافت وام از بانک جهانی اقدام کند. بر همین اساس، ۹۰میلیون دلار برای خرید تجهیزات مورد نیاز در مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت شد که از محل این وام، ۴۲دستگاه ام آر آی، ۱۳دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸اسلای و ۲دستگاه سی تی اسکن ۲۵۶اسلای خریداری شد و از نیمه دوم اسفند ۱۴۰۱به تدریج وارد کشور میشوند.
وی گفت: بخش دوم وام ۹۰میلیون دلاری، مربوط به تقویت شبکههای آزمایشگاهی کشور است. بر همین اساس، بالغ بر ۱۲۰۰قلم ملزومات آزمایشگاهی مورد نیاز به شکل مناقصه خریداری شده و از فروردین ۱۴۰۲، حمل آنها به کشور آغاز خواهد شد.
اسدی تأکید کرد: پیگیر وام سوم هستیم که موافقت ضمنی هم از سوی بانک جهانی صورت گرفته است.
این وام را برای تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور نیاز داریم و پیشنهاد ما به بانک جهانی، ۲۰۰میلیون دلار است.