افق های جهانی «صنعت پوشاک» و بانوان کار آفرین خراسان رضوی
 

مشهد – خبرنگار اطلاعات: برگزاری نمایشگاه های لباس ایرانی و اسلامی در روزهای آخرسال در مشهد رونق گرفته است و زائران و مجاوران شاهد برگزاری ۲رویداد پوشاک در سطح ملی و بین المللی هستند.

حضور خلاقانه برندهای نوپای پوشاک بانوان در مشهد با استقبال خوب بانوان این شهر مواجه شده است؛ عرضه سبک های متفاوت از پوشش و نوآوری های زنانه، رای مثبت اکثریت برای تکرار چنین رویدادهایی را هم بدست آورده است.

صادرات فرهنگ با صنعت مد و لباس یکی از تولیدکنندگان مطرح کشور در صنعت پوشاک در حاشیه رویداد فرهنگی اقتصادی«نورا» درباره فرصت ها و تهدیدهای این حوزه در گفتگو با خبرنگارما در مشهد، از برگزاری موفق نخستین رویداد نورا در شمال تهران می گوید و می افزاید: هدفمان جذب مخاطب حداکثری بود، اما صادقانه بگویم، محقق نشد و با استقبال ۹۰درصدی بانوان محجبه مواجه شدیم و مخاطبان دیگر ۱۰درصد حضور داشتند.

نرگس بامداد، مدیر نخستین شرکت خلاق طراحی و تولید پوشش اسلامی کشور و دارای رتبه‌ یک کشوری طراحی چادر در ادامه از فرصت ها و چالش های بازارهای جهانی صنعت مد و لباس می گوید و با اشاره به این که رویداد حجاب مشهد، دومین رویداد موفق فعالان پوشاک عفاف و حجاب در کشور بوده است؛ ادامه می دهد: در مرحله بعد در سطح بین المللی با ۷کشور دارای فرهنگ، زبان و علاقه مندی های مشترک در نوع پوشش تعاملات را آغاز کرده ایم.

وی از برنامه ریزی برای برگزاری رویداد آینده «نورا حجاب» در کشور عراق خبر می دهد و می افزاید: پیشنهاد از کشور قطر برای برگزاری این رویداد شده است که با توجه به افزایش قیمت دلار، نیاز به حمایت های دولتی وجود دارد.

دبیر برگزاری رویداد نورا حجاب تاکید می کند: این رویداد یک رویداد اقتصادی نیست، بلکه یک رویداد فرهنگی و اجتماعی است و زبان لباس، فرصتی برای صادرات فرهنگ است.

بامداد ادامه می دهد: در «صنعت لباس پوشیده» در جهان ما حرف های زیادی برای گفتن داریم و برندهای معروف عراقی هم در این زمینه نیاز بازار را به خوبی درک کرده اند.

تاثیر نوسانات ارزی بر صنعت پوشاک

وی همچنین از رشد قیمت دلار به عنوان یک مشکل برای فعالان پوشاک یاد می کند و می گوید : اگر درآمد امسال برندهای جوان ما درآمد ارزی نباشد، مشکل خواهیم داشت، تمامی مواد اولیه صنعت پوشاک، وارداتی است . مهم ترین دغدغه کارآفرینان حوزه پوشاک، پارچه است؛ نگین، تور، ملیله، همه واردات و وابسته به دلار هستند و کار صنعت پوشاک به نوسانات ارزی گره خورده است.

مدیر مرکز تجاری ایران در عراق و نجف هم در حاشیه رویداد حجاب؛ می گوید: خراسان، تهران و قم بهترین بازار حجاب را دارند و به عنوان مثال قم ۲۵۰۰تولید کننده لباس دارد؛ اما کدام مسافر عراقی از تولید کننده ها در قم یا احمدآباد مشهد خرید می کند!؟

مرتضی هدایتی، توضیح می دهد: در مشهد به دلیل نبود شناخت ،برای خرید به بازارهای قدیمی اطراف حرم مراجعه می کنند . اگر بازار عراق را بشناسید، متوجه می شوید که زنان عراقی بسیار خوش لباس هستند، اما باید تولید کننده ایرانی، رنگ و سلیقه آن ها را بشناسد.

این کارشناس اقتصادی معتقد است؛ با افزایش قیمت دینار در هفته اخیر، قدرت پول و خرید عراقی ها افزایش یافته و این شانس بهتری برای تاجران ایرانی است.

هدایتی ادامه می دهد: یک «فلافل» در عراق ۵۰ هزار تومان است و یک «چادر ایرانی» با قیمت ۲۰۰ هزار تومان، یعنی می توان با پول خرید« ۴ ساندویچ فلافل، یک چادر را خریداری کردکه به معنی افزایش قدرت خرید زنان عراقی در حوزه پوشاک و فرصت خوبی برای ماست.

وی در خصوص فعالیت تولید کنندگان مشهدی و حضورشان در بازار عراق، می گوید: در خراسان طرح ها و مد لباس ها، سلیقه افغانستان و تاجیکستان را تامین می کند، اگر می توانید ذائقه عراقی ها را هم تامین کنید،بر همین اساس مرکز تجارت ایران و عراق، می تواند حلقه اتصال تولید کننده خراسانی و خریدار عراقی باشد و بازار خوبی هم خواهد داشت.

وی ابراز امیدواری می کند: طی ۶ماه، می توان ۳۰درصد بازار عراق را جذب کرد، چون یک رقیب مهم مثل ترکیه، قصد دارد بازار را به سوریه واگذار کند. ترکیه بازار را خالی می کند و این بهترین فرصت است تا کالای ایرانی را جایگزین کالای ترکیه ای کنیم.

نسخه مناسب چاپ