مراسم تجلیل از برگزیدگان ادوار و برترینهای سیامین دوره جشنواره دانشجوی نمونه کشوری، روز سهشنبه ۱۶ اسفند، با حضور محمد مخبر معاون اول رئیسجمهوری، وزیر علوم و وزیر بهداشت در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش مهر، مخبر در این مراسم خطاب به دانشجویان و دانشگاهیان کشور گفت: شما سرمایههای بزرگی برای کشور هستید و هیچ سرمایهای مهمتر و باارزشتر از شما در کشور وجود ندارد؛ زیرا با شما میتوانیم هزاران ظرفیت مادی را در کشور ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری در کشور و توجه نکردن به منفیبافیهای دشمنان و پژواک آن میان برخی افراد در داخل، اظهار کرد: حکمرانی نیازمند اقتدار است و اقتدار مؤلفههای مختلفی دارد. برای اداره کشور و دستیابی به مؤلفههای اقتدار، به نخبگان، دانشجویان و دانشگاهیان نیازمندیم. در این راستا بهترین نظرات و دیدگاهها را از نخبگان و دانشگاهیان دریافت کردهایم و امروز نیز با بهرهگیری از همین پیشنهادهای سازنده بر مشکلات فائق خواهیم آمد .
همچنین در این مراسم وزیر علوم گفت:۶۰درصد دانشجویان نمونه ادوار گذشته در حال حاضر عضو هیأت علمی دانشگاهها هستند. امیدواریم با همکاری وزارت بهداشت و علوم و هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، شرایط بازنگری آییننامه جذب ایجاد شده و ما بتوانیم از ظرفیت علمی دانشجویان نمونه کشوری به عنوان عضو هیأت علمی و الگوی موفق استفاده کنیم. زلفیگل ادامه داد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره این است که فرایندی در جریان علمی کشور ایجاد شود تا تمامی دانشجویان در راستای شکوفا کردن استعداد خود تلاش کنند.
اختصاص سهمیه جذب برای نخبگان
در ادامه این مراسم، وزیر بهداشت گفت: زمانی میتوانیم نظام آموزشی خوبی داشته باشیم که تمامی اجزا را داشته باشیم؛ البته استاد و دانشجو اثرگذاری بیشتری دارند. استاد درجه اول از عوامل مؤثر در نظام آموزش عالی است؛ استادی که به تماممعنا استاد باشد و به مملکت خود اعتقاد داشته و امید بدهد؛ هر حرکتی انجام دهد، دانشجو از وی الگو میگیرد.
وی با اشاره به شاخص دوم تأثیرگذار نظام آموزش عالی یعنی دانشجو تصریح کرد: دانشجو یکی از ارکان پیشرفت کشور است. وظیفه اصلی دانشجو به دنبال دانشبودن است. البته با امکانات علمی زیادی که امروزه در دنیا وجود دارد، انتظار ما فقط حفظ کردن جزوه و امتحان دادن و نمره خوب گرفتن نیست. دانشجو باید به صورت مرتب خود را آموزش دهد.
عینالهی افزود: ما برای پیشرفت کشور به دانشجویان نمونه و نخبه نیاز داریم. رهبر معظم انقلاب چندشاخصه برای دانشجوی نخبه بیان کردند که میتوان به دارا بودن احساس مسئولیت، چشم دوختن به افق آینده علمی کشور، استفاده از توان خود، کارکردن با رویکرد مسألهمحوری اشاره کرد. هرچه فرد اثرگذاری بیشتری در کشور داشته باشد، نخبهتر است.
وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در تشویق دانشجویان نمونه و نخبه تأکید کرد: در این راستا آییننامههای جذب وزارت بهداشت برای بهکارگیری نخبگان متدین و متعهد بازنگری شدهاند. همچنین شبکه نخبگانی ایجاد شده است و ما پیگیر حل مشکلات و معیشت این قشر هستیم.
عینالهی گفت: در المپیادهای علمی دانشجویان علوم پزشکی تحولاتی رخ داده و امکان ادامه تحصیل استعدادهای برتر در مقاطع بالاتر ایجاد شده است. همچنین امکان تحصیل همزمان استعدادهای برتر در چند حوزه ایجاد و سهمیه جذب اعضای هیأت علمی برای نخبگان اختصاص داده شده و قرارگاه راهیان پیشرفت تشکیل شده است.
مشارکت در تصمیمگیریها
در این مراسم دو نفر از دانشجویان نمونه کشوری به عنوان نماینده دانشجویان نمونه سخنرانی کردند.
محمد صادق فراهانی، دانشجوی نمونه رشته حقوق عمومی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشجویان نمونه وزارت علوم خطاب به وزیر علوم و معاون اول رئیسجمهوری گفت: هیچ یک از دانشجویان حاضر در جلسه، ۲سال، چهار سال یا شش سال سختیهای تحقیق و پژوهش را برای دریافت یک تقدیرنامه و جایزهای که شاید هزینه داوری چند مقاله خارجی آنها را تأمین نکند، به جان نخریدهاند.وی ادامه داد: دغدغه دانشجویان این مرز و بوم حل مسائل کشور است؛ موانع را لطفا بردارید و مانع دلسردی و ناامیدی دانشجویان شوید.
این دانشجوی نمونه با اشاره به مطالبات دانشجویان، خواستار مشارکت دانشجویان فرهیخته در تصمیمسازی و تصمیمگیری در کشور، استفاده از دانشجویان نخبه در سطوح مختلف مدیریتی، ایجاد کارگروههای اندیشهورز از دانشجویان برتر کشور ذیل کمیسیونهای هیأت دولت، بازنگری آییننامههای وزارت بهداشت و علوم با مشارکت دانشجویان در راستای نظام ارزشیابی از مقالهمحوری به مسألهمحوری و رفع تعارض منافع در تصویب آییننامههای وزارتخانههای علوم و بهداشت شد.
نگار سادات احمدی، دانشجوی دوره دکتری حرفهای پزشکی نیز به نمایندگی ازدانشجویان نمونه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نظام آموزشی گفت: بخش قابلتوجهی از آنچه در نظام آموزش پزشکی از استادان خود فراگرفتیم، در حد تئوری باقی مانده است و نتیجه این شده که وقتی فرد در نظام آموزش پزشکی آموزش دیده و مشغول به کار میشود، احساس میکند که محیط آموزش به نحوی نبوده که وی را برای محیط کار آماده کرده باشد. بنابراین باید تلاش کرد تا آموزش پزشکی در عمل پیاده شود. این دانشجوی نمونه افزود: نکته دوم درباره مسائل معیشتی و رفاهی آموزش پزشکی است. ساعت کاری اینترنی بسیار زیاد است. این دانشجویان بار اعظم کار بیمارستانها را بر دوش میکشند در حالی که تسهیلات رفاهی از قبیل محل سکونت، تغذیه و خوابگاهها، با وضعیت کاری این قشر سنخیتی ندارد و باعث دلسردی افراد میشود.
وی گفت: نمیتوان کتمان کرد که در شرایط فعلی جامعه، بحث مالی بسیار پررنگ است، به همین دلیل تمایل به مهاجرت افزایش یافته و راهکارهای مقابله با آن، کارآمد نیستند. شاید وقت آن رسیده است که به جای راهکارهای منفی، به راهکارهای تشویقی با فراهم کردن شرایط تسهیلات مناسب درخور جامعه شریف علوم پزشکی حرکت کنیم، در آن صورت بسیاری افراد خواهان این هستند که در خاک خود بمانند و به مردم خود خدمت کنند. مورد بعدی نیز بهرهگیری از توانمندی افراد نخبه در زمینههای مختلف است. در این مراسم، رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: اکثر دانشجویان نمونه کشور از ده دانشگاه برتر معرفی شدند.
هاشم داداشپور گفت: جمعی که در حال حاضر در اینجا جمع شدند، دانشجویان نمونه ۳۰دوره گذشته کشور و دانشجویان نمونه سال ۱۴۰۱هستند. ۶۰درصد دانشجویان نمونه سالهای قبل در حال حاضر عضو هیأت علمی دانشگاههای کشور هستند. ۸۳درصد از دانشجویان نمونه ادوار گذشته مدرک دکترا دارند. همچنین اکثر دانشجویان نمونه ما از ۱۰دانشگاه برتر کشور هستند؛ از جمله دانشگاههای تهران، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران و …. وی افزود: در حال حاضر کشور ایران در جهان به عنوان یکی از کشورهای نوظهور از نظر علمی شناخته میشود و این به دلیل تلاش نخبگان و تصمیمگیرندگان کشور است که از ظرفیت نخبگان استفاده میکنند.
اسامی برگزیدگان
در پایان این برنامه، دانشجویان نمونه دانشگاههای مجموعههای وزارت علوم، وزارت بهداشت و بینالملل تقدیر شدند. اسامی دانشجویان نمونه دانشگاههای وزارت علوم به ترتیب ذیل است:
مهناز مهاجر قادرآبادی دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی از پردیس امام خمینی (ره) گرگان، حسن طاهری دانشجوی دوره کارشناس رشته روانشناسی از دانشگاه محقق اردبیلی، علیرضا محمدی دانشجوی دوره کارشناس رشته علوم تربیتی از دانشگاه فرهنگیان پردیس باهنر اراک، مصطفی مزارعی دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته روانشناسی از دانشگاه خلیج فارس، محدثه سادات فخار دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی آب از دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، مریم فلاحی دانشجوی رشته تکنولوژی آموزشی در دوره دکتری و تخصصی از دانشگاه علامه طباطبایی، محمد صادق فراهانی دانشجوی رشته حقوق عمومی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه تهران، محسن مرادی دانشجوی رشته آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه خوارزمی، سعید خسروی دانشجوی رشته علوم باغبانی و فضای سبز در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه فردوسی مشهد، سید احمد الماسی دانشجوی رشته عمران- راه و ترابری در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، داوود قیداری دانشجوی رشته شیمی عالی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه گیلان و سیما خالقیان دانشجوی رشته معماری در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه هنر اصفهان از دانشجوی مجموعه وزارت علوم هستند.
دانشجویان نمونه وزارت بهداشت
آرزو قدیمی دانشجوی دوره کارشناسی رشته پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، احمدرضا فلاح مراغه دانشجوی کارشناسی رشته پرستاری از دانشگاه یزد، سمیرا رومینا دانشجوی رشته مامایی دوره کارشناسی ارشد، رضا حیدری سورشجانی دانشجوی رشته پرستاری دوره کارشناسی ارشد و نگارسادات احمدی دانشجوی دوره دکتری حرفهای پزشکی هر سه از دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشجوی نمونه این دوره برگزیده شدند.
علی معتمدالصنایع دانشجوی دوره دکتری حرفهای پزشکی از دانشگاه گناباد، غزاله پورعلی دانشجوی دکتری حرفهای پزشکی از دانشگاه پزشکی مشهد، هادی بازیار دانشجوی دوره دکتری تخصصی علوم تغذیه از دانشگاه اهواز، خلیل کلوانی دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته خدمات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی از دانشگاه کرمان، ماهرخ جلیلی دانشجوی دکتری تخصصی رشته بهداشت محیط از دانشگاه یزد، مریم دولتآبادی تکابی دانشجوی دکتری تخصصی از دانشگاه یزد، زهرا خاکدل جلوداردانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی از دانشگاه اصفهان و امیرحسین بابایی دانشجوی رشته گوش، حلق و بینی و جراحی سروگردن در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه شیراز از جمله دانشجویان نمونه حوزه علوم پزشکی هستند.
دانشجویان بینالملل نمونه
در این جشنواره کمیل حیدر دانشجوی رشته علوم سیاسی در دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه فردوسی مشهد، مصطفی الموسوی دانشجوی رشته زبان و ادبیات عربی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه فردوسی مشهد، غلام عباس حسینی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی از دانشگاه مازندران و محمد مجدکاوری دانشجوی رشته حقوق خصوصی در دوره دکتری تخصصی از دانشگاه فردوسی مشهد، چهار دانشجوی بین الملل هستند که مورد تقدیر قرار گرفتند.