بالا بودن کلسترول خون نگرانکننده است چرا که میتواند منجر به بروز عوارض جانبی از جمله ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی شود. معمولا پزشکان مصرف استاتینها را برای کنترل سطح کلسترول تجویز میکنند اما به گفته کارشناسان با چند تغییر ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی میتوان در درازمدت به نتایج چشمگیری در این زمینه رسید.
افزایش مصرف فیبر: مطالعات نشان دادهاند که فیبر محلول به تنظیم قند خون و کاهش کلسترول بد (LDL) کمک میکند. فیبر میتواند مانند یک اسفنج، چربی و کلسترول موجود در غذاهای چرب را جذب کند. منابع سرشار از فیبر محلول عبارتند از جو دوسر، حبوبات، نخودفرنگی و میوههایی مانند سیب، پرتقال و گلابی.
زردچوبه: مصرف منظم زردچوبه از تجمع پلاک در شریانها جلوگیری میکند و باعث تنظیم سطح کلسترول خون میشود. نوشیدن یک لیوان شیر و زردچوبه، قبل از خواب، بسیار مفید است.
سیر: مصرف سیر به میزان قابلتوجهی سطح کلسترول تام و LDL را کاهش میدهد.
گَوَن: در طب سنتی چین گَوَن گیاهی است که اثری شبیه آداپتوژنها دارد و از بدن در برابر انواع استرس محافظت میکند. این گیاه همچنین میتواند به تنظیم سطح چربیها کمک کند.
آمله (انگورفرنگی هندی): مصرف روزانه یک یا دو میوه آمله می تواند سطح کلسترول بد خون را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد.
چای سبز: کاتچین و دیگر ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در چای سبز، به کاهش کلسترول تام و LDL کمک میکند.
بذر گشنیز: تخم گشنیز حاوی ویتامینهای ضروری است و مصرف آن در اول صبح، به افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد کمک میکند.
دانه شنبلیله: تحقیقات نشان داده است که ساپونینها و فیبر موجود در شنبلیله باعث کاهش تولید کلسترول در کبد میشود. کارشناسان مصرف نیم تا یک قاشق چایخوری از این دانه را در روز توصیه میکنند.
code