مشهد – خبرنگار اطلاعات: در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ تکاپوی هنرمندان مشهدی به برگزاری چندین نمایشگاه نقاشی انجامید تا شاید از دریچه هنر، آرامش به مردم هدیه شود؛ اما کارشناسان هنری معتقدند، بعد از دوران خانه نشینی کرونا، دیگر رونق گذشته به گالریها برنگشته است.
مدیر نگارخانه رادین مشهد در گفتگو با خبرنگار ما در حاشیه برگزاری نمایشگاه «قاصدک» میگوید: برگزاری نمایشگاه نقاشی در این گالری برای کمک به رونق اقتصاد هنر در مشهد است.
حمید طالبی، میافزاید: تمامی گالریهای دولتی مشهد به اندازه یک پنجم این گالری در بخش خصوصی، فروش ندارند و به اقتصاد هنرمندان کمک رسان نیستند.
وی به وضعیت معیشت و ارتزاق هنرمندان اشاره میکند و میگوید: کار ما از «لایک و دیسلایک» گذشته است؛ تعطیلی این مدت فعالیت هنرمندان، زندگی بسیاری را با مشکل مواجه کرده و برای حمایت از معیشت هنرمندان گالری رادین، فعالیتهای خود را ادامه داده است.
وی ادامه میدهد: تبلیغات در صدا و سیما و تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر در اختیار تبلیغ بسیاری کالاها قرار دارند، اما از اطلاع رسانی درباره کارهای هنری غفلت میشود.به اعتقاد مدیر نگارخانه رادین، اگر از رشد هنر در جامعه حمایت نشود، در آینده باید برای رفع آسیبهای اجتماعی هزینه کنند و به جای گالریها به زندانها بودجه بیشتری اختصاص دهند. وی، همچنین از برگزاری نمایشگاهی با حضور زنان سرپرست خانوار و عرضه آثار هنری آنها در یک هفته مانده به پایان سال در این کافه گالری خبر داد.
منابع آموزشی «نقاشی خط» در اختیار کلکسیونرها!
«نقاشی خط»، هنری با بیش از ۵ دهه قدمت در کشورمان با چالشهای عجیبی روبروست؛ یک استاد این هنر به خبرنگار ما میگوید: «منابع آموزشی و کتابهای این هنر امروزه در کلکسیون «کلکسیونرها» موجود است!»
این هنرمند نقاشی که آثارش با عنوان «۳ گانه آبی خاکستری» در نمایشگاه قاصدک عرضه شده است، در این گفتگو به رکود عجیب بازار هنر اشاره میکند و یادآور میشود: در گذشته تعداد علاقهمندان و دیدارکنندگان دیدارکننده از گالریها بیشتر از امروز بود، شاید به این دلیل که دغدغههای زندگی مردم کمتر بود. شجاعی پور، همچنین درباره چالش هنرمندان نوپا در هنر «نقاشی خط» به گرانی منابع آموزشی آن اشاره میکند و میافزاید: منابع هنری و کتابها بسیار گران هستند و فقط در کلکسیون «کلکسیونرها»، یافت میشوند کتاب و منبع برای آموزش «نقاشی خط»، وجود ندارد، حال آن که «نقاشی خط» هنری است که باید هنرمند بر یک مجموعهای از تخصصهای هری مسلط باشد و نیاز به آموزشهای حرفهای دارد، ولی در حال حاضر فقط مراجعه به استاد، تنها راه آموزش هنرجویان «نقاشی خط» است.
وی با گلایه از عدم اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب برای نمایشگاههای نقاشی، میافزاید: متولی هنرهای تجسمی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی است و میتواند حامی هنرمندان باشد، ترتیب برگزاری نمایشگاهها را بدهد و در مورد عرضه آثار هنرمندان کمک رسان باشد.
وی با اشاره به بیلبورد میدان ولیعصر(عج) تهران برای نمایش آثار فاخر نقاشی، تاکید میکند: در مشهد هیچ بیلبورد خاصی برای معرفی آثار هنرمندان نقاشی نیست و بازارهای فروش آن هم محدود برگزار میشود.
به گفته وی؛ شهرداری مشهد نیز میتواند تامین کننده حداقل فضای لازم برای برگزاری نمایشگاهها و بازارهای فروش آثار هنری باشد.
وی در پاسخ به اینکه «آیا جای هنرمندان شاخص در فضاسازی شهر در برنامه استقبال از بهار ۱۴۰۲ خالی است میگوید: موافق نیستم که ساخت المانها و فضاسازیها را باید به اساتید سپرد، بلکه باید به هنرمندان جوان میدان داده شود تا در اجرای کارهای از مشورت اساتید استفاده کنند.
نمایشگاه گروهی نقاشی خط «قاصدک» با نمایش آثاری از خادمی، خراسانی، دواچی، زاهدی سلیمی، شجاعیپور، فروغی، فراستی و محمدیان هنرمندان این رشته همزمان با جشنهای نیمه شعبان در مشهد برگزار شد.