دکترحدادعادل خواستار استفاده از واژه های فارسی در امور ثبتی و اختراعات شد
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درنشست با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در اجرای قانون ممنوعیت استفاده از الفاظ و کلمات بیگانه باید با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همکاری‌هایی داشته باشیم. در فرهنگستان به این جمع‌بندی رسیده ایم که باید با اشتراک سازمان ثبت یک اصلاحی در این قانون انجام دهیم. همچنین باید قانون ثبت مالکیت معنوی را اصلاح کنیم.

به گزارش سازمان ثبت ، حداد عادل افزود: اهمیت زبان فارسی در حفظ هویت ملی پوشیده نیست و همانگونه که اشخاص یک شناسنامه‌ای دارند ملت‌ها هم شناسنامه دارند، در شناسنامه اشخاص زبان که تکلم می‌کنند نوشته نمی‌شود، ولی در تعریف ملت‌ها زبان ملی تعریف می‌شود یعنی زبان فارسی یک رکن مهم هویت ما است.

وی افزود: دستور خط فارسی را تصویب و ابلاغ کردیم، ولی اگر بر سر معنی یک لفظ چه در اسناد حقوقی و چه در روابط بین‌الملل اختلاف پیدا شود و مرجعی بخواهد حکم کند معنی این لفظ چیست باید یک دستگاه ثابت و واحدی باشد که جنبه حاکمیتی داشته باشد فرهنگستان یک چنین جایگاهی دارد .

حداد عادل اضافه کرد: تا کنون حدود ۶۵هزار معادل فارسی برای انواع اصطلاحات در رشته‌های مختلف را تصویب کرده‌ایم و تصویب یک معادل فارسی برای یک اصطلاح خارجی یک فرآیند طولانی و کار کارشناسی پیچیده‌ای دارد که شبیه صدور حکم در یک دادگاه است در کار واژه گزینی موسسات بین‌المللی داریم و اگر به الفاظ خارجی ساماندهی نشود زبان به یک جنگل انبوه درهم برهمی شبیه می‌شود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: هر پیشرفتی و دستگاهی که اختراع می‌شود هر مفهوم تازه‌ای که در ذهن بشر مطرح می‌شود و تحولی که در علم و فهم حاصل می‌شود نهایتاً به وضع الفاظ جدید ختم می‌شود که وارد زبان فارسی می‌شود و رصد کردن، دروازه‌بانی و معادل‌گزینی کار مفصلی است.

وی افزود: سازمان ثبت اسناد یک سازمان بسیار مهمی در کشور است و روز به روز هم اهمیت کار ثبت خصوصاً ثبت اراضی و ثبت مالکیت معنوی بیشتر می‌شود.

رشدخدمات ثبتی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم دراین نشست گفت: به لحاظ تنوع و تکثر اموال و حجم عظیم مراودات مالی مردم و ظهور جرایم پیچیده ملی و بین‌المللی درحوزه اموال لزوم تثبیت مالکیت عمومی اشخاص و ایجاد شفافیت در این حوزه به خوبی قابل درک و به عنوان یکی از ضروری‌ترین نیاز‌های جامعه بشری ارزیابی می‌شود.

وی درباره آمار و عملکرد‌ها در حوزه خدمات ثبتی در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱و مقایسه آن با مدت مشابه گفت: در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱تعداد کل خدمات ثبتی ارائه شده ۱۰۰میلیون و ۳۴۷هزار و ۵۱خدمت ثبتی بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۸۹میلیون و ۹۱۳هزار و ۸۶۱فقره بوده شاهد رشد ۱۲درصدی بودیم.

بابایی اضافه کرد: جمع کل اسناد مالکیت صادره در ۱۱ماهه امسال ۳میلیون و ۷۲۴هزار و ۶۹۹فقره است که در مقایسه با سال گذشته که ۳میلیون و ۳۵۸هزار و ۱۷۰فقره بوده رشد ۱۱درصدی را داشته ایم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در ۱۱ماهه امسال ۱۷میلیون و ۵۱۹هزار و ۹۹۴سند رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده که در مدت مشابه سال گذشته که ۱۴میلیون و ۸۰۱هزار و ۵۳۲فقره بوده شاهد رشد ۱۸درصدی هستیم.

وی افزود: در حوزه وصول معوقات بانکی سازمان ثبت اقدامات بسیار خوبی انجام داده و مانع از تشکیل بسیاری از پرونده‌های مالی در دادگستری‌ها شده است به طوری که میزان وصول معوقات بانکی در ۱۱ماهه امسال ۳۴هزار میلیارد تومان بوده که مبلغ قابل توجهی است.

بابایی اضافه کرد: ۸هزار و ۳۱۶دفتر اسناد رسمی و ۴هزار و ۶۴۴دفتر ازدواج و طلاق در کشور مشغول فعالیت هستند که عملکرد خوبی را دارند و درآمد وصولی کل کشور ناشی از فعالیت‌ها در واحد‌های ثبتی ۷۲هزار و ۸۸۴میلیاردو ۶۵۵میلیون و ۲۴۶هزار و ۷۵۴ریال بوده که نسبت به مدت مشابه رشد ۳درصدی را داشته ایم که ناشی از خدمت رسانی خوب و استقبال مردم از خدمات ثبتی است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: مساحت کل کشور ۱۶۴میلیون هکتار است که موفق شده ایم در حوزه عرصه‌های ملی ۱۳۴میلیون هکتار از عرصه‌های ملی که معادل ۹۸درصد است را تثبیت و منتج به صدور سند شد. همچنین مساحت عرصه‌های زراعی ۱۸میلیون هکتار بوده که ۵میلیون و ۳۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی معادل ۳۰درصد تثبیت شده است.

بابایی اظهار داشت: در سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه که در شهریور ماه ابلاغ شد در فراز ۳از بند بیست و ششم به اجرای ۱۰۰درصدی حد نگاری تأکید شده است که این موضوع در دستور کار قرار گرفته شده به طوری که منابع طبیعی را به اتمام رسانده ایم امیدواریم که سایر لایه‌ها لایه‌های شهری و روستایی را نیز به اتمام برسانیم.

وی گفت: در بحث قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصلاحات بیگانه در حوزه ثبت شرکت‌ها و مالکیت معنوی اقدامات بسیار خوبی انجام شده و دستورالعملی که در سال ۹۸تنظیم و توصیه اکید شده است که به هیچ عنوان از اسامی و عناوینی که بیگانه هستند و در فرهنگ ما جایی ندارند استفاده نشود و اسامی که رد می‌شود در یک لیست سیاه قرار می گیرد و به هیچ عنوان از این اسامی استفاد نمی‌شود و گزارشی در این باره نداشته ایم.

علیزاده رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد در این نشست گفت: مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای اجرای قانون ممنوعیت اسامی بیگانه، در مرحله ثبت نام تا صدور گواهینامه ثبت علامت تجاری، خود اظهاری متقاضی و سپس تائیدیه‌ای را در این باره در سند ثبت علامت تجاری درج می‌کند.

دربانی مدیر کل ثبت شرکت‌ها و علائم غیر تجاری هم اظهار داشت : برای تأیید، تعیین یا تغییر نام دستورالعمل تعیین نامی مدنظر است که به تصویب رسیده است و در این دستورالعمل تأکید فراوانی به رعایت قانون و آئین‌نامه ممنوعیت به کارگیری اسامی بیگانه شده است.

دربانی افزود: حدود ۳۲۰هزار درخواست تعیین و تغییر نام اداره کل ثبت شرکت‌ها و ادارات ثبت شرکت‌های کشور واصل شده که امسال حدود ۲۵۰مورد استعلام صورت گرفته است به طوری که از ۳۲۰هزار درخواستی که صورت گرفته بود ۲۳۶هزار درخواست رد شده است.

وی اضافه کرد: از ۲۵۰مورد استعلامی که صورت گرفته ۴۰درصد استعلامات مورد تأیید فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرار گرفته و برای ۶۰درصد استعلامات پاسخ منفی واصل شده است.

نسخه مناسب چاپ