رئیس کمیسیون تلفیق: سال آینده تورم بالا خواهیم داشت
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: بودجه ۱۴۰۲ نسبت به لایحه‌ای که دولت ارسال کرده بود، ۲.۶درصد کاهش یافت که این بی‌سابقه است.

به گزارش مهر، شمس‌الدین حسینی در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع اصحاب رسانه، افزود: بودجه شرکت‌های دولتی ۶.۹ درصد کاهش و بودجه دولت ۳.۹ درصد رشد و بودجه دولت از محل منابع عمومی ۳.۷ درصد رشد یافت.

وی ادامه داد: تلاش کردیم شاکله بودجه تغییر نکند. در چند سال اخیر اعداد کلانی چون ۵۰ درصد را درباره تورم داشتیم و ما را بر آن داشت که به معیشت و حقوق و دستمزد اهتمام بیشتری داشته باشیم.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: یک تغییر محسوس که در رسیدگی به لایحه بودجه در صحن اتفاق افتاد، آن بود که معافیت مالیاتی حقوق بگیران دولت از ۷ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.

نماینده مردم تنکابن در مجلس ادامه داد: در تبصره یک بودجه عیناً همان چیزی که دولت در لایحه آورده بود، تصویب شد.

وی بیان کرد: متأسفانه امسال با رشد بی‌رویه مصرف فرآورده‌های نفتی به طور مشخص بنزین مواجه شدیم و امسال بنزین و گازوییل وارد شده است و بر این اساس باید میزان تولیدات فرآورده‌های نفتی را افزایش دهیم که اعتباراتی در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شد.

حسینی تصریح کرد: در بخش انرژی با ناترازی تولید و مصرف و پایین بودن سرمایه‌گذاری مواجهیم و پیش‌بینی شده است حسابی نزد خزانه کل کشور باز و در چارچوب افزایش تولید نفت و گاز هزینه شود.

وی ادامه داد: احکام مربوط به انضباط بخشی به شرکت‌های دولتی را تقویت کردیم. طبق مصوبه مجلس، بانک‌های دولتی باید اموال مازاد خود را بفروشند تا بخشی از ناترازی بانک‌ها ر فع شود.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه اظهار داشت:

تبصره ۱۲ بودجه درباره حقوق و دستمزد بود که رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان تصویب شد. مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی هم با مصوبه مجلس به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: ۶۹ همت برای یارانه دارو و ۵۶ همت هم برای یارانه نان تصویب شد.

از ایجاد صندوق و نهاد جدید جلوگیری کردیم

وی افزود: یکی از مواردی که در چارچوب اصلاح ساختار بودجه و برای پیشگیری از افزایش هزینه‌های کشور در مجلس به آن توجه کردیم، جلوگیری از ایجاد صندوق و نهاد جدید بود. رویه‌ای باب شده است که صندوق دولتی مدام تشکیل می‌شود که برای جلوگیری از افزایش تصدیگری دولت این موضوع یعنی توسعه تشکیلاتی بانک‌ها را برداشتیم.

حسینی درباره ارز صادراتی، گفت: نظام ارزی کشور، شناور مدیریت شده است و نمی‌تواند فاصله بین آنچه در بازار مبادله می‌شود و آنچه بانک مرکزی عرضه می‌کند، بیش از دو درصد باشد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه اظهار داشت: نباید ذخایر ارزی کشور را به حراج بگذاریم و باید از ذخایر ارزی کشور صیانت کنیم.

حسینی درباره تعیین تکلیف شرکت‌های دولتی زیان ده، هم گفت: بندی را در این زمینه گذاشتیم و گفتیم باید ریشه‌های این زیان ده بودن مشخص شود و مجامع شرکت‌های دولتی موظف به تعیین تکلیف شرکت‌های زیان ده شدند.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه مجلس در مجموع چقدر شاکله بودجه را تغییر داده است، گفت: در زمینه تبصره‌ها یعنی ۲۰ تبصره ابقاء و بیش از ۹۵ درصد احکامی که دولت خواسته بود، با تغییرات جزئی تصویب شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به این سئوال که با توجه به لایحه بودجه‌ای که در مجلس تصویب شد و بر اساس میزان کسری بودجه که از اکنون پیش‌بینی می‌شود، به نظر شما تورم سال آینده چند درصد خواهد بود، گفت: در این مورد باید بگویم که نباید در انتهای یک سال، برای سال آینده منفعل باشیم بلکه باید فعال باشیم.

وی تاکید کرد: کنترل تورم به این مساله بازمی‌گردد که سیاستگذار و مجری چقدر فعال باشد. باید هدف کاهش تورم باشد. با توجه به تورم‌های نقطه به نقطه که در ماه‌های گذشته داشتیم، پیش‌بینی می‌شود که سال آینده تورم بالا خواهیم داشت. البته مطالبه ما از دولت این است که جلو تکانه‌های قیمتی و افزایش ماهانه قیمت‌ها را بگیرد.

حسینی گفت: قبول دارم و اگر می‌توانستیم باید قدرت خرید مردم را در بودجه بیشتر می‌کردیم اما باید توان مالی دولت را در نظر می‌گرفتیم.

وی اظهار داشت: در برخی از اقلام مانند نان و کالاهای اساسی پیش‌بینی کردیم که قیمت ها افزایش نیابد و اگر افزایش یافت، یارانه‌ها باید افزایش یابد.

تصویب کلیات طرح حمایت مالی از افشاگران فساد

خبردیگراین که نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروزخود با کلیات طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد موافقت کردند.

به گزارش ایرنا، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد در دستور کار قرار گرفت و در ادامه نمایندگان با ۱۲۳ رای موافق با کلیات این طرح موافقت کردند.

یک فوریت این طرح پیش از این در جلسه علنی ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ به تصویب نمایندگان مجلس رسیده بود.

سیدکاظم دلخوش اباتری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در این باره گفت: یکی از مواردی که امروزه مورد توقع مردم است مبارزه با فساد و حمایت مالی از افشاگران فساد است. در این طرح پس از جلسات متعدد با اعضای مرکز پژوهش‌های مجلس و کسب نظرات کارشناسان و اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی گرفته شد، این طرح تدوین شده است.

قدردانی نمایندگان مجلس از سربازان گمنام امام زمان (عج)

نمایندگان مجلس در بیانیه ای از زحمات سربازان گمنام امام زمان (عج) قدردانی کردند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

طلیعه خورشید شعبان هر ساله یادآور زنده شدن امید در دل‌ های مستضعفان جهان و نویدبخش رهایی انسان‌ ها از چنگ طاغوت بوده است. سربازان گمنام امام زمان (عج) یکی از پرتوهای فروزان این طلیعه مبارک هستند که همواره با مجاهدت‌ های خاموش و خالصانه خود در مبارزه با طاغوت ‌های زمان و خنثی‌ سازی نقشه ‌های شوم آنها، زمینه ایجاد تمدن نوین اسلامی را فراهم آورده‌ اند.معاندین و طاغوتیان و در رأس آنها آمریکای جنایتکار و رژیم

کودک‌ کش صهیونیستی با محاسبات اشتباه خود خصوصا در جنگ ترکیبی اخیر علیه مردم عزیزمان خیال خام براندازی درخت تنومند انقلاب اسلامی را در سر پرورانده و هر آنچه در توان داشتند را به میدان آوردند، اما دلاورمردان عرصه جهاد و شهادت در وزارت اطلاعات با حضور مقتدرانه خود نقشه شوم دشمنان را نقش بر آب کردند تا این انقلاب اسلامی ایران عزیز یک گام به سوی تحقق وعده الهی نزدیکتر شود.

ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به شرایط حساس کشور و خنثی‌ سازی توطئه ‌های دشمنان به ویژه در آشوب‌ های اخیر و حوادث تروریستی شیراز و اصفهان و به دام انداختن عوامل موساد ضمن تبریک هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) مراتب تشکر و قدردانی خود را از زحمات این عزیزان مخلص و بی‌ادعا در پایگاه عظیم مبارزه و جهاد اعلام داشته و یاد و خاطره شهیدان عرصه گمنامی را گرامی می‌ داریم.

نسخه مناسب چاپ