۲ قربانی یاد شده سیزدهم اسفندماه بر اثر انفجار موادمحترقه پرخطر مصدوم شده بودند که به رغم تلاش ها و اقدامات پزشکی جان خود را از دست دادند. این حادثه در خیابان گلستان تهران و در پی وقوع انفجار در یک ساختمان در محدوده کلانتری ۱۵۳ شهرک ولی عصر رخ داد. به گزارش تسنیم، در بررسیهای اولیه مشخص شد این دو مرد ۴۲ و ۴۵ ساله در این ساختمان درحال کار با مواد محترقه اکلیل سرنج بودند که این مواد منفجر شده است. حدود ۱۰ روز قبل هم ۴ نفر در تهران بر اثر انفجار مواد آتش زا در ساختمانی جان باختند.
۴۶درصد مصدومان کودک و نوجوان هستند
رئیس مرکز آموزش سازمان اورژانس کشور گفت: ۴۶درصد مصدومان حوادث چهارشنبه سوری، افراد سنین ۶تا ۱۸سال هستند.
سروش با بیان این که پارسال ۲۸۳۴مصدوم حوادث مواد محترقه داشتیم،افزود: ۷۸درصد این تعداد مربوط به روز چهارشنبه سوری بوده است.به گفته وی استانهای تهران، آذربایجان شرقی و غربی، در صدر آمار مصدومان حوادث چهارشنبه سوری قرار دارند.به گفته سروش ۴۶درصد مصدومان در رده سنی ۶تا ۱۸سال قرار دارند و بعد از این گروه، رده سنی ۲۹تا ۶۰سال قرار دارند.
خسارات چهارشنبه سوری مجازی
همچنین رئیس پلیس فتا تهران بزرگ درباره خرید و فروش و آموزش ساخت مواد محترقه در فضای مجازی هشدار داد و گفت: علاوه بر تهدیدات جانی این موضوع، کلاهبرداران هم به بهانه فروش موادمحترقه در کمین هستند.
سرهنگ داود معظمی افزود: بر اساس قانون، خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی ممنوع است و پلیس با افراد متخلف قاطعانه برخورد میکند.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به این که فضای مجازی منشأ خسارات جبران ناپذیری است که در شب چهارشنبه سوری در کوچه و خیابان رخ میدهد، تاکید کرد: این افراد شیاد برایشان مهم نیست که گروه هدف کودکان و نوجوانان هستند یا با فروش آنها جان انسانی را به خطر میاندازند و با ایجاد سایتها و صفحاتی در زمینه خرید و فروش و آموزش نحوه تهیه و ساخت بمب و مواد محترقه فعالیت میکنند که متأسفانه بارها شاهد وقوع اتفاقات و حوادث ناگوار در این باره بودهایم.
وی تاکید کرد: خانوادهها باید دقت کنند تا کودکان آن ها با استفاده از این سایتها به دنبال خرید و ساخت مواد محترقه خطرناک نباشند و در دام کلاهبرداران و سودجویان گرفتار نشوند. معظمی با اشاره به این که مجرمان از هر بستری برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود استفاده میکنند، ادامه داد: تاکنون شمار زیادی از افرادی که درباره خرید، فروش و آموزش ساخت مواد محترقه در فضای مجازی فعالیت داشتند دستگیر شده اند و طبق قانون با آنها برخورد شده است اما در این بین مجرمان اینترنتی فرصت طلب هم بیکار نمینشینند و با تبلیغات دروغین تحت عناوین مختلفی اقدام به کلاهبرداری میکنند، شماری در پوشش فروش مواد محترقه و آتش بازی با طراحی درگاه پرداخت جعلی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها میکنند و عدهای هم بعد از دریافت وجه کاربران را بلاک کرده اند و دیگر پاسخگوی آنها نیستند.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به بازداشت چندین فروشنده مواد محترقه در فضای مجازی توسط پلیس فتا پایتخت ،تاکید کرد: شهروندان به توصیههای پلیس توجه کنند؛ زیرا خسارتهای مالی قابل جبران است اما صدمات جسمی و تلفات جانی قابل جبران نیست و همواره مراقب ترفند کلاهبرداران و سودجویان باشند و در صورت مشاهده موارد مشکوک و صفحاتی که در خصوص خرید و فروش مواد محترقه فعالیت میکنند موضوع را از طریق مرکز فوریتهای سایبری با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰و یا سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.irاعلام کنند.
مردی با ۱۵ هزار ترقه در تهران دستگیر شد
سرویس حوادث: رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ کشف بیش از ۱۵ هزار عدد موادمحترقه غیرمجاز و بیش از ۵۶۰۰ ثوب انواع البسه قاچاق در جریان ۲ ماموریت پلیسی خبر داد.
سرهنگ محمد معظمی گودرزی از کشف بیش از ۱۵ هزار عدد مواد محترقه در محدوده بازارتهران در ماموریتی خبر داد و گفت:به دنبال دریافت اخباری مبنی بر توزیع مواد محترقه قاچاق در محله بازار تهران رسیدگی به موضوع در دستورکار تیمی از ماموران کلانتری ۱۱۳ بازار قرار گرفت و آنان در نخستین اقدام محل استقرار توزیع کننده موادمحترقه را شناسایی کردند.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به انجام هماهنگی و اخذ مجوز قضایی برای دستگیری متهم، گفت: ماموران در جریان یک عملیات منسجم پلیسی به محل مذکور مراجعه و این فرد را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند که در بازرسی از محل ۱۵ هزار و ۲۰۰ عدد انواع مواد محترقه کشف و ضبط شد.
معظمی گودرزی با اشاره به بازجویی از متهم گفت: این فرد در جریان بازجوییها به جرم خود و توزیع مواد محترقه غیرمجاز و خارجی اعتراف کرد و کارشناسان نیز ارزش اموال کشف شده را بیش از ۵۰۰ میلیون ریال اعلام کردند. برای متهم دستگیر شده در این عملیات نیز، پروندهای تشکیل و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.
وی همچنین گفت: ماموران عملیات کلانتری ۱۵۲ خانیآبادنو حین گشت زنی به ۲ دستگاه خودروی سواری پژو و سمند مشکوک شدند و برای بررسی موضوع دستور توقف خودروها را اعلام کردند، اما راننده یکی از خودروها به محض مشاهده ماموران با سرعت از محل گریخت.
وی با بیان اینکه درپی اقدام راننده این خودرو تعقیب و گریز میان پلیس و راننده این خودرو آغاز شد، گفت: دقایقی بعد خودروی مذکور متوقف شد و مورد بازرسی قرار گرفت که در جریان آن ۵۶۰۰ ثوب انواع البسه فاقد بارنامه و مجوزهای قانونی کشف شد.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با بیان اینکه راننده هر ۲ خودرو دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شدند، گفت: این ۲ نفر تحت بازجویی قرار گرفتند که در جریان آن به جرم خود مبنی حمل البسه قاچاق از استان غربی کشور به قصد تحویل در بازار تهران اعتراف کردند.
معظمی گودرزی با بیان اینکه کارشناسان ارزش اموال کشف شده را ۲ میلیارد ریال اعلام کردهاند، گفت: برای متهمان پروندهای تشکیل شد و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.