در بزرگترین عرضه اولیه سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۵۳۳ هزارو ۴۹۷ کد معاملاتی شرکت کردند و حداکثر ۹۴۰ سهم به هر کد معاملاتی اختصاص یافت.
به گزارش روابط عمومی بورس تهران، مراسم عرضه اولیه شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر در بازار سرمایه با حضور مدیرعامل بورس تهران و مدیرعامل هلدینگ توسعه و صنایع غدیر برگزار شد.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران در این مراسم از مشارکت ۵ر۱ میلیون نفر در آخرین عرضه اولیه بورس در سال جاری خبر داد.
محمد گودرزی در حاشیه عرضه اولیه ۷ درصد از سهام شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر در بورس تهران گفت: این شرکت بهعنوان پانصد و نود و هفتمین شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران به شمار میرود که در عرضه اولیه این شرکت یک میلیون و ۵۳۳ هزار و ۴۹۷ نفر شرکت کردند که برای هر نفر کمتر از یکهزار سهم تعلق میگیرد و این چهارمین عرضه اولیه شرکتهای بورسی در سال جدید است.
گودرزی همچنین عرضههای اولیه بورس در سال آینده گفت: در زمینه اقتصاد دیجیتال دو درخواست از سوی دیجیکالا و شرکت هزاردستان به بورس ارائه و فرایند پذیرش این شرکتها آغاز شده که سال آینده این شرکتها وارد بورس میشوند و چهره بورس تهران با حضور شرکتهای اقتصاد دیجیتال تغییر خواهد کرد.
وی گفت: یکی دیگر از شرکتهای بزرگی که در سال آینده قرار است وارد بورس شود، اپراتور ایرانسل خواهد بود.
همچنین در این مراسم ابوتراب فاضل مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر گفت: رقابت سنگینی برای بورسی شدن وجود دارد، با این حال ما توانستیم شرکت بینالمللی صنعت و معدن غدیر را با نماد «وکغدیر» عرضه اولیه کنیم، این شرکت در اصل بازوی صنعتی و فولادی غدیر است.
مدیرعامل هلدینگ توسعه و صنایع غدیر درباره سرمایه شرکت نبیان کرد: سرمایه فعلی شرکت ۱۸۵۰ میلیارد تومان و هر سهم با قیمت ۱۵۵۰ تومان پذیرش شده است ما در پرتقوی خود از ابتدا تا انتهای زنجیره فولاد را داریم که شامل شرکت سنگ آهن گوهر زمین و معادن میشدوان و آنومالی شمالی میشود و ۸۰ درصد پرتفوی ما فولادی است.
فاضل با بیان اینکه از حدود دو سال قبل فضای کسب و کار شرایط بهتری برای صنایع معدنی پیش آمد است، گفت: ما در زنجیرههایی مثل مس، نیکل، فسفات، طلا و سال آینده هم در معادن روی فعالیت خواهیم کرد.
مدیرعامل هلدینگ توسعه و صنایع غدیر از برنامه افزایش سرمایه آتی خبر داد و گفت: تا حدود یک یا دو ماه آینده، سرمایه فعلی شرکت به مبلغ ۱۸۵۰ میلیارد تومان را به چهار هزار میلیارد تومان خواهیم رساند و احتمالا در اردیبهشت آینده مجمع فوقالعاده برای تصویب این افزایش سرمایه برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: در زیر مجموعههای خود چند افتتاح خواهیم داشت و تا آخر فروردین خط تولید یک میلیون تنی شمش فولاد نیریز را افتتاح خواهیم کرد.
همچنین خط تولید ۷۰۰ هزار تنی فولاد یزد یک را عملیاتی خواهیم کرد که ظرفیت تولید شمش در فولاد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خواهد رسید به همراه یک خط تولید کلاف آلیاژی داریم که حدود ۳۰ درصد پیشرفت کرده است و ۱۴ ماه دیگر به نتیجه خواهد رسید.
وی گفت: در حوزه طلا هم معدن خونیک را داریم که عملیات حفاری و ذخیرهسنجی اولیه آن تمام شده است، امیدواریم تا شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ عملیات افتتاحیه کلنگزنی خونیک را داشته باشیم.
وی در پایان گفت:علاوه بر آن اردیبهشت یا خرداد ۱۴۰۲ کارخانه طلا جنگسر را کلنگ خواهیم زد و طبق سند استراتژیک ۱۰ ساله، قصد داریم تا سال ۱۴۰۵ در رتبه اول یا دوم پرتفوی طلا را داشته باشیم.
میثم فدایی مدیرعامل تأمین سرمایه دماوند هم گفت: ارزش بازاری این شرکت که عرضه اولیه شد،معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که حدود دو هزار میلیارد تومان از سهام آن به مردم عرضه شد و بعد از شستا، بزرگترین عرضه اولیه بورس رقم خورد.
مدیرعامل تأمین سرمایه دماوند اضافه کرد: اولین اوراق مرابحه در سهام بانک شهر سال آینده منتشر خواهد شد که منابع حاصل از این اوراق برای حمایت از سهام خواهد بود که شرکت قصد تأمین مالی بلندمدت در بازار بدهی دارد.
وی گفت: عمده تأمین مالی از طریق بورس توسط دولت با عرضه اوراق بدهی دولتی در روزهای دوشنبه انجام شد.
همچنین پورسلیم مدیر سرمایهگذاری توسعه معادن غدیر گفت: ۷ درصد از سهام این شرکت عرضه اولیه شد که بیش از دو هزار میلیارد تومان منابع از بازار جمعآوری شد.
این گزارش حاکی است که در این مراسم تعداد یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون سهم معادل ۷ درصد از سهام شرکت «بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر» با نماد «وکغدیر»، به عنوان پانصد و نود و هفتمین شرکت در فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش «شرکتهای چند رشتهای صنعتی» گروه و طبقه «شرکتهای صنعتی چند رشتهای» در فهرست نرخهای بازار دوم و به روش قیمت ثابت و به نرخ هر سهم سهم ۱۵۵۰۰ریال کشف قیمت و عرضه اولیه شد.
گفتنی است، در عرضه اولیه «وکغدیر»، بیش از یک میلیون ۵۳۳ هزارو ۴۹۷ کد معاملاتی شرکت کردند و حداکثر ۹۴۰ سهم به هر کد معاملاتی اختصاص یافت.
شایان ذکر است در این عرضه، مدیر عرضه: کارگزاری آرمون بورس، متعهد عرضه: شرکت سرمایهگذاری غدیر و متعهدین خرید: شرکتهای تامین سرمایه کاردان، تامین سرمایه دماوند و تامین سرمایه امید بودند.
خبر دیگر اینکه با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، صکوک مرابحه شرکت طراحی و ساخت قطعات صنایع ایران (سهامی خاص) به مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان از طریق فرابورس ایران در نماد «صنایع ایران۰۵»عرضه عمومی شد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به نقل از شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، صکوک مرابحه شرکت طراحی و ساخت قطعات صنایع ایران به ارزش ۱۸۰۰ میلیارد ریال جهت تامین سرمایه در گردش به منظور خرید مواد اولیه از طریق فرابورس ایران عرضه شد.
این اوراق چهار ساله و با نرخ ۱۸ درصد میباشد که اقساط آن هر سه ماه یکبار از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پرداخت میگردد.
بانک ملت ضامن این اوراق بوده و پذیرهنویسی و بازارگردانی آن بر عهده شرکت تامین سرمایه بانک ملت بود و شرکت کارگزاری بانک ملت عامل فروش و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه عامل پرداخت این اوراق میباشند.
یک کارشناس بازار سرمایه هم گفت: معاملات بورس کالا این سیگنال را به بازار سرمایه مخابره میکند که پافشاری سیاستگذار بر قیمتگذاری دستوری، کاهش یافته و فارغ از افزایش نرخ ارز، بازار در حال طی کردن یک روند منطقی بوده و مداخله در قیمتگذاریها به حداقل رسیده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، فرزاد میدانی، به بررسی معاملات بورس کالا و علل افزایش قیمت محصولات در تالارهای مختلف و همچنین روند صعودی ارزش معاملات پرداخت و به بورسان گفت: معاملات بورس کالا این سیگنال را مخابره میکند که پافشاری سیاستگذار بر قیمتگذاری دستوری کاهش یافته است و فارغ از افزایش نرخ ارز، بازار در حال طی کردن یک روند منطقی و مداخله در قیمتگذاری ها به حداقل رسیده است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ تجربه گذشته حاکی از آن است سپردن قیمتگذاری به نظام بازار همواره موفقیت آمیز بوده است و مزایای قابل توجهی برای تولیدکننده و مصرفکننده خواهد داشت.
میدانی در ادامه بیان کرد: با توجه به رونق معاملات بورس کالا در ماههای اخیر، باید منتظر گزارشهای سه ماهه هیجانانگیزی از شرکتهای بورسی باشیم که میتواند تاثیر مثبتی بر روند کلی بازار داشته باشد.
کارشناس بازار سرمایه همچنین به بررسی فرصتها و تهدیدهای بازار سهام و پیشبینی چشمانداز آتی آن پرداخت و گفت: ریسک سیاسی در حال حاضر یکی از مهمترین موانع همراهی بورس با انتظارات تورمی است و همین ریسک هم باعث جاماندن بورس از تورم و بازارهای موازی شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به تحولات بنیادی بازار سرمایه در زمینه عبور از قیمتگذاری دستوری و ارزندگی قابل توجه بورس نسبت به بازارهای دیگر، به نظر میرسد با انتشار گزارشهای سه ماهه باید منتظر یک روند صعودی قدرتمند باشیم.
میدانی خاطرنشان کرد: البته احتمال افزایش نرخ بهره بدون ریسک نیز یک دغدغه جدی برای بازار سهام است؛ اما به نظر میرسد بازار سهام پتانسیل کافی برای جذب پولهای خارج از این بازار را دارد.
مدیرعامل گروه صنعتی امیر هم گفت: با راهاندازی گواهی سپرده نفت این امکان فراهم شده که وزارت نفت و سازمان بورس با همکاری یکدیگر زیرساختهایی را فراهم آورند تا پالایشگاهها بتوانند به صورت مستقیم نفت را به واسطه این گواهی خریداری و به مخازن نفتی خود اضافه کنند.
فرهنگ حسینی، در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در خصوص مزایای عرضه گواهی سپرده نفت در بورس انرژی، اظهار کرد: گواهی سپرده نفت در زمره سایر گواهیهای سپرده کالایی از جمله سکه، طلا، زعفران و غیره به حساب میآید. از ویژگیهای مهم این گواهی نفتی میتوان به پوشش ریسک و حفظ ارزش دارایی سرمایهگذاران در برابر نوسانات نرخ ارز و نفت، تامین مالی پروژههای نفتی و… اشاره کرد.
وی بیان کرد: با توجه به آنکه گواهی سپرده نفتی اولین گواهی ارزی قابل معامله در بورس است، میتواند در بازه بلند مدت جایگزین مناسبی برای سبد سرمایهگذاران باشد.
مدیرعامل گروه صنعتی امیر گفت: در صورت مدیریت مناسب در عرضه گواهی سپرده نفت، سرمایههای خرد از بازارهای غیرمولد به سمت بازار مولد منتقل خواهند شد.
فرهنگ حسینی افزود: باتوجه به اینکه قرار است از این پس گواهی سپرده نفت در بورس انرژی عرضه شود دولت به منظور حفظ حقوق سرمایهگذاران میبایست از هرگونه قیمتگذاری دستوری در حوزه نفت و ارز خودداری کند.