سرویس خبر: آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا طی هفته های گذشته روند صعودی به خود گرفته است به نحوی که بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، ۳۷ نفر جان خود را از دست دادند و تعداد دیگری از شهرهای کشورمان هم در شرایط قرمز و نارنجی کرونایی قرار گرفتند که در صورت ادامه این روند، باید منتظر روزهای سخت باشیم.
مدتی بود خیالمان تا حدودی از بابت تاخت و تاز کرونا راحت شده بود، فکر میکردیم این ویروس دست از سرمان برداشته است، کم کم ماسکها را کنار گذاشتیم، دورهمیها و مسافرتها از سر گرفته شد، اما با ورود سویه جدید کرونا و افزایش آمار مبتلایان زنگ خطر این بیماری به صدا درآمد، اکنون بسیاری از افراد جامعه دستهای خود را محکم روی گوشهایشان گذاشتهاند تا صدای این زنگ را نشنوند.
در چند سال گذشته محدودیتهای شدید کرونایی زندگی عادی همه افراد جامعه را دچار چالشهای متعددی کرده بود، ترس از ابتلا به بیماری کرونا در وجود همه افراد جامعه رخنه کرده بود، اما به مرور زمان و با تزریق واکسن و کاهش شمار قربانیان ناشی از ابتلا به کرونا، ترس از این بیماری هم از جامعه رخت بست به نحوی که اکنون عادیانگاری در برابر این بیماری موج میزند.
عموما در مواجهه با افرادی که دارای علائم عفونت ویروسی در جامعه هستیم، فرد معتقد است که علائم مربوط به بیماری سرماخوردگی است، در حالی که بسیاری از پزشکان معتقدند اگر افراد برای انجام تست کرونا مراجعه کنند، درصد بالایی از تستها مثبت خواهد شد.آمارها نشان میدهد که شمار افراد بستری مبتلا به کرونا و مرگ های ناشی از ابتلا به این ویروس در حال افزایش است، اما بهنظر میرسد که مردم هیچ علاقهای به پیگیری اخبار مرتبط با بیماری کرونا ندارند و این عادیانگاری میتواند خطرآفرین باشد.
مرگ ۳۷ نفرو شناسایی ۸۸۴بیمار جدید
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در شبانه روز منتهی به دیروز، ۸۸۴بیمار مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی شدند و ۳۷بیمار کرونایی هم در این بازه زمانی جان خود را از دست دادند.
از پریروز تا دیروز ۱۹فروردین ماه ۱۴۰۲و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۸۴بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی که ۴۴۷نفر از آن ها بستری شدند. اکنون ۸۴۴نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین ۱۸شهرستان وضعیت قرمز، ۷۶شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۷شهر در وضعیت زرد و ۱۲۷شهر کشور هم در وضعیت آبی قرار دارند.
وضعیت شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری
رئیس سازمان نظام پزشکی شهرکرد در گفتگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای اسفندماه مراجعات سرپایی با علایم عفونت ویروسی در استان افزایش پیدا کرد، در ابتدا تصور میشد که این علائم مربوط به بیماری آنفلوانزا و یا سرماخوردگی است، افراد با علائمی از جمله گرفتگی صدا، سردرد شدید، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد به مراکز درمانی مراجعه میکردند، اما مشخص شد که این علائم با بیماری آنفلوانزا متفاوت است، زیرا دوره بیماری طولانیتر بود.
آرش روغنی با بیان این که بسیاری از افراد که دارای علائم عفونت ویروسی هستند، اقدام به انجام تست کرونا نمیکنند، توضیح داد: اما افرادی که با این علائم اقدام به انجام تست کرونا کردند، عموما نتایج تست آنها مثبت بود. وی با تاکید بر این که بسیاری از افراد تمایل که به کرونا فکر کنند و یک عادیانگاری در خصوص این بیماری در جامعه را شاهد هستیم، افزود: افراد ترجیح میدهند عامل علائم عفونت ویروسی را سرماخوردگی بنامند و پایبند به قرنطینه هم نباشند.
رئیس سازمان نظام پزشکی شهرکرد با اشاره به این که افراد مبتلا به کرونا در بسیاری موارد اقدام به خود درمانی با آنتیبیوتیکهای قوی و داروهای گیاهی میکردند، توضیح داد: کرونا در سویه جدید قدرت سرایت بالایی دارد و همچنین روند بهبودی فرد مبتلا بسیار طولانی میشود و علائم تا مدتها در فرد باقی میماند و میتواند عوارض زیادی را ایجاد کند.همچنین در سویه جدید کرونا برخی افراد مبتلا دارای علائم گوارشی مانند استفراغ، تهوع و بدن درد بودند، البته بیشتر افراد مبتلا دارای علائم تنفسی فوقانی هستند.
علی احمدی سرپرست مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری هم با بیان این که اکنون شهرستان اردل و کوهرنگ در وضعیت قرمز، شهرستانهای لردگان و خانمیرزا در وضعیت زرد و مابقی شهرستانها در وضعیت نارنجی قرار دارند،افزود: متاسفانه استقبال مردم برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا بسیار کم است.
طغیان شهرهای پرخطر کرونایی در مازندران
همچنین تداوم کاهش مناطق آبی و افزایش مناطق نارنجی در نقشه رنگ بندی کرونایی مازندران به وضعیت معمول و متداول در چند هفته اخیر مبدل شده و اکنون تعداد شهرهای پرخطر و به نسبت پرخطر کرونایی در استان به ۱۹شهرستان افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۷ شهرستان نارنجی، ۱۲شهرستان زرد و ۳ شهرستان آبی وضعیت کرونایی مناطق مازندران است.
مازندران همچنان از وضعیت قرمز کرونایی خارج است، اما شهرستان های گلوگاه، آمل، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی، کلاردشت و رامسر در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.
بهشهر، نکا، ساری، بابل، بابلسر، فریدونکنار، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد و تنکابن وضعیت رنگبندی این شهرستان ها زرد است که وضعیت به نسبت پرخطر کرونایی به شمار می رود.
براساس گزارش ۲دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۹نفر از مردم این استان براثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند. همچنین بنا به اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران وضعیت شیوع کرونا در استان نگران کننده و موارد نمونه گیری مثبت این بیماری به ۴۰درصد رسیده و موارد بستری بیماران کرونایی هم به بیش از ۱۰۰نفر در روز رسیده است.
یک مرگ جدید و وخامت حال ۳۹بیمار کرونایی در فارس
کرونا همچنان در فارس میتازد و در ۲۴ساعت منتهی به دیروز یک فوتی جدید داشت؛ ۳۹بیمار مبتلا به کووید ۱۹هم وضعیت وخیمی دارند و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند.
همچنین براساس آخرین رنگبندی نقشه کرونا در فارس، شهرستان نیریز در وضعیت قرمز قرار گرفته است و این زنگ خطر دیگری برای افزایش تعداد شهرهای پرخطر در استان محسوب می شود. روند ابتلا به کرونا در فارس با آغاز تعطیلات نوروزی و افزایش دید و بازدیدها بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، جهشی تازه به خود گرفته است و شمار مبتلایان به کووید ۱۹روز به روز افزایش می یابد تا جایی که از چهارمین روز سال جدید تاکنون، گزارش دانشگاه علوم پزشکی شیراز حکایت از آغاز مجدد فوتیهای کرونایی دارد.
بخش زیادی از دلایل افزایش شمار مبتلایان به کرونا، عادی انگاری و کاهش حساسیتهای مردم نسبت به این بیماری است که میطلبد رعایت پروتکلهای بهداشتی دوباره در دستور کار قرار گیرد.
کرونا در قم یک قربانی گرفت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ابتلا به بیماری کرونا در این استان سبب جان باختن یک نفر شد.
مهدی مصری با اشاره به آخرین وضعیت کووید۱۹در قم، افزود: در ۲۴ساعت منتهی به نوزدهم فروردینماه جاری، ۳۷نفر با علایم ابتلا به بیماری کرونا در این استان پذیرش شدند که اکنون۷۲بیمار کرونا مثبت و ۶۷بیمار مشکوک به کرونا در این استان بستری هستند و حال ۱۲نفر از این بیماران وخیم گزارش شده است.
بازگشت دوباره وضعیت قرمز کرونایی به مهدیشهر
طبق تازهترین اعلام رنگبندی کرونایی کشور، وضعیت شهرستان مهدیشهر در استان سمنان دوباره قرمز و بسیارپرخطر شد.
در تازهترین رنگبندی کرونایی اعلامشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اکنون ۱۸شهرستان کشور در وضعیت قرمز و بسیارپرخطر قرار دارند که سهم استان سمنان در این میان شهرستان مهدیشهر است.
شهرستان های دامغان، سرخه و آرادان در این رنگ بندی در وضعیت نارنجی و پرخطر قرار دارند و وضعیت شهرستانهای سمنان، شاهرود و گرمسار زرد کرونایی هستند و شهرستان میامی تنها شهرستان استان سمنان با وضعیت آبی کرونایی است.
۴ شهرستان خراسان رضوی در شرایط نارنجی
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اکنون ۴ شهرستان گناباد، نیشابور، زبرخان و میان جلگه در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند. دکتر محمد پهلوان کاشی در گفتگو با ایرنا افزود: این درحالی است که هفته اخیر هیچ شهرستانی از استان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار نداشت. همچنین هفته گذشته فقط شهرستان کوهسرخ در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشت که کماکان این شهرستان شرایط قرمز کرونایی دارد. بنا به این گزارش، آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت حکایت از روند صعودی شیوع کرونا و شمار مبتلایان و قربانیان دارد که اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش برگزاری تجمعات از سوی مراجع ذیربط بسیار ضروری است در غیر این صورت در روزها و هفته های آینده شاهد موج جدید این ویروس خطرناک در سایه عادی انگاری ها خواهیم بود.