عملیات ضدصهیونیستی در تل آویو با یک کشته و ۷ زخمی؛ نتانیاهو نیروهای ذخیره را فراخواند
سرویس خارجی: یک شهادت طلب فلسطینی با خودرو به سمت شماری صهیونیست در پارک ساحلی تل آویو تیراندازی کرد و سپس تعدادی را زیر گرفت.

در این عملیات استشهادی، عامل عملیات که گفته شده از اهالی «کفر قاسم» (واقع در ۲۰کیلومتری شرق تل آویو) بود، پس از واژگون شدن خودرواش به ضرب گلوله پلیس صهیونیستی به شهادت رسید. گفته می شود یک صهیونیست در این عملیات استشهادی کشته شد و هفت نفر دیگر زخمی شدند که حال شماری از زخمی ها، وخیم گزارش شده است. رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که این اتفاق باعث ایجاد ترس و وحشت در منطقه شده است. منطقه‌ای که این عملیات در آن به وقوع پیوست تفرجگاه تل‌آویو در امتداد ساحل مدیترانه در این شهر در پایتخت فلسطین اشغالی است. رسانه‌های صهیونیستی می‌گویند این عملیات باعث نگرانی درباره امنیت در این منطقه توریستی شده است. تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد عامل این حمله به منظور گردشگری به محل حادثه سفر کرده بود.

براساس اعلام سرویس اورژانس رژیم صهیونیستی، قربانیان حمله با خودرو و تیراندازی در تل آویو، گردشگران خارجی بودند. جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی تأکید کردند که عملیات استشهادی در تل‌آویو و کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن تعدادی دیگر، پاسخی طبیعی به جنایت‌های رژیم اشغالگر است. «طارق عزالدین» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی عملیات استشهادی در تل‌آویو را که به کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن تعدادی دیگری منجر شد، تبریک گفت.وی تصریح کرد که این عملیات استشهادی پاسخی طبیعی و مشروع به جنایت‌های رژیم اشغالگر و تجاوزات آن علیه ملت فلسطین و اماکن مقدس آن است. عزالدین تأکید کرد که این عملیات قهرمانانه و بی‌نظیر بیانگر توانایی ملت فلسطین و مقاومت آن برای وارد آوردن ضربات دردناک به رژیم اشغالگر است. سخنگوی جهاد اسلامی همچنین تأکید کرد که عملیات تل‌آویو یک ضربه قوی به نظام امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر است و ثابت کرد که مقاومت قادر است عمق این رژیم را هدف قرار دهد. جنبش حماس هم تأکید کرد که عملیات تل‌آویو بیانگر توان مقاومت و جوانان آن برای ضربه زدن به رژیم اشغالگر است. این جنبش افزود که عملیات پاسخگویی به جنایت‌های رژیم اشغالگر در مسجدالأقصی افزایش پیدا کرده و هرگز متوقف نخواهد شد.

در این حال رسانه‌های اسرائیلی عص گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل طی دستوری تمامی گردان گارد ملی در نیروهای ذخیره و نیروهای دیگر ارتش را فراخواند.تحلیلگران اسرائیلی می‌گویند، دستورات نتانیاهو برای جذب تمامی گردان گارد ملی ذخیره، نگرانی و دستپاچگی اسرائیل را ثابت می‌کند و نقشی در تقویت احساس امنیت ندارد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز دستور داد تدابیر امنیتی در سراسر اسرائیل افزایش یابد و از سربازان ذخیره برای انجام وظیفه فراخوانی شود. همزمان سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این رژیم در شرایط بسیار پرتلاطمی قرار دارد و پس از تشدید تنش‌ها در مسجدالاقصی، غزه و لبنان به دنبال کاهش تنش است. از سویی روزنامه «تایمز اسرائیل» فاش کرد که بنیامین نتانیاهو به وزرای کابینه خود تاکید کرده باتوجه به اختلافات داخلی، نباید تل‌آویو را به سمت درگیری با حماس و حزب‌الله کشاند. «تایمز اسرائیل» در گزارشی نوشت که نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال دوری و فرار از تشدید تنش‌ها در چندجبهه است و به وزرای کابینه خود تاکید کرده که تل‌آویو را نمی‌توان در میانه افزایش درگیری‌های داخلی به رویارویی با حماس و حزب‌الله کشاند.این روزنامه عبری نوشت که نتانیاهو طی نشست مشورتی با «یوآو گالانت» وزیر جنگ، «الی کوهن» وزیر امور خارجه، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی، «ران درمر» وزیر امور راهبردی و سایر مقامات ارشد امنیت، درباره لزوم اجتناب از گسترش جبهه‌های درگیری صحبت کرده است.نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از ماه‌ها ناآرامی در سرزمین‌های اشغالی پس از ارائه طرح اصلاحات قضایی، درباره درگیری‌های خارجی اذعان کرده است که اسرائیل باید از کشاندن خود به رویارویی‌ها و درگیری‌ها در مقیاس بزرگ‌تر اجتناب کند و یک جبهه متحد ارائه دهد. نتانیاهو در این نشست گفت: در سایر موضوعات اختلافات کافی در میان ما وجود دارد و ما از همه جا چه از سوی مخالفان و چه در خیابان‌ها با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم. خبرگزاری آکسیوس هم اعلام کرد که سران رژیم صهیونیستی در بررسی واکنش‌های خود به موج موشک‌هایی که پنجشنبه گذشته از خاک لبنان به سمت آنها روانه شد، به این نتیجه رسیدند که اسرائیل در حال حاضر هیچ نفعی از کشیده شدن به جنگ در لبنان نمی‌برد، جنگی که بیم تبدیل آن به یک مناقشه منطقه‌ای می‌رود.

واکنش ها

فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه گفت لازم است جامعه جهانی با فوریتی بیشتر و قوی تر با توجه به نگرای های مشروع درباره فلسطین اقدام کند و گام های واقعی برای مردم فلسطین بردارد. «ایسو ژائی» از طرفین بویژه اسرائیل خواست از هرگونه اقدامی که منجر به وخیم کردن شرایط دشوار می شود خودداری کرده و همچنین خواستار قبول مسئولیت از کشورهای پرنفوذ و تاثیرگذار شد. سخنگوی وزارت خارجه مصر هم در واکنش به تجاوزات صهیونیست‌ها علیه مسجدالأقصی و نمازگزاران فلسطینی، درباره تشدید تنش‌های خطرناک در منطقه ابراز نگرانی کرد. «احمد ابوزید» سخنگوی وزارت خارجه مصر درباره تجاوزات صهیونیست‌ها علیه مسجدالأقصی و نمازگزاران فلسطینی و حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نوار غزه موضعگیری کرد و همه طرف‌ها را به خویشتنداری و همکاری با طرف‌هایی که در تلاش برای آرام‌سازی اوضاع هستند، فراخواند و درباره استمرار موج خشونت و خطراتی که منطقه را تهدید می‌کند، هشدار داد.رئیس مجلس الأمة (پارلمان) کویت نیز در واکنش به تجاوزات صهیونیست‌ها علیه مسجدالأقصی و نمازگزاران فلسطینی، خواستار اقدام فوری کشورهای عربی علیه این رژیم شد. «مرزوق علی الغانم» بر ضرورت استفاده از تمامی ابزارهای همبستگی و حمایت رسمی و مردمی از ملت فلسطین تأکید کرد.

الغانم گفت: تداوم قلدری و تجاوزات رژیم صهیونیستی در مسجدالأقصی و دیگر مکان‌ها، اقدام فوری عربی در سراسر جهان برای رسواسازی تجاوزات رژیم اشغالگر را می‌طلبد. وی تصریح کرد که تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نمازگزاران و اعتکاف‌کنندگان در مسجدالأقصی و عملیات‌های نظامی که غزه و مناطقی در جنوب لبنان را هدف قرار داد، دلیلی دیگر بر محال بودن صلح با این دشمنی است که تنها زبان تجاوزات را می‌فهمد و همین امر فعال‌سازی فرهنگ مقاومت و سازوکار همبستگی مختلف با ملت فلسطین را می‌طلبد. وزارت امور خارجه قطر هم در بیانیه ای تاکید کرد اسرائیل به دلیل اقداماتش مسئول افزایش چرخه خشونت است.

وزارت امور خارجه قطر در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: حمله اسرائیل به نوار غزه و جنوب لبنان را به شدت محکوم می کنیم و همه طرفها را به آرامش فرا می خوانیم. در ادامه این بیانیه آمده است: بر ضرورت تحرک جامعه بین الملل برای پایبند کردن کردن اسرائیل به توقف نقض آشکار قوانین بین المللی تاکید داریم. وزیر خارجه ترکیه هم در گفت‌وگوی تلفنی با همتای صهیونیست خود تجاوزات روزهای اخیر نظامیان صهیونیست به مسجد الاقصی و ضرب و شتم نمازگزاران و تحصن کنندگان در این مکان مقدس اسلامی را غیر قابل توجیه خواند.مولود چاووش‌اوغلو در گفت‌وگوی تلفنی با الی کوهن همتای صهیونیست خود، با وی درباره تحولات اخیر اراضی اشغالی و به ویژه هتک حرمت مسجد الاقصی توسط صهیونیست‌ها رایزنی کرد.

چاووش‌اوغلو در این گفت‌وگوی تلفنی خطاب به کوهن گفت که استفاده نظامیان رژیم اسرائیل از خشونت علیه نمازگزاران بی‌گناه در ماه رمضان در مسجد الاقصی غیر قابل قبول و غیر قابل توجیه است. وی همچنین حملات هوایی اخیر ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه و مناطق مرزی لبنان را محکوم کرد. وزیر خارجه ترکیه در ادامه خواستار عدم تکرار خشونت صهیونیست‌ها و همچنین توقف حملات هوایی رژیم اشغالگر شد.

تظاهرات در کشورهای مختلف

کشورهای مختلف شاهد تظاهرات در محکومیت تجاوز به مسجدالاقصی، غزه و لبنان بودند. در این راستا مردم اردن با برگزاری تظاهراتی در پایتخت این کشور و دیگر استان‌های آن، تجاوزات صهیونیست‌ها علیه مسجدالأقصی و نمازگزاران فلسطینی را محکوم کردند. مردم اردن در امان پایتخت این کشور و چند استان دیگر تظاهرات حمایت از ملت فلسطین برگزار کردند و خواستار توقف فوری تجاوزات شهرک‌نشینان و پلیس رژیم اشغالگر علیه مسجدالأقصی شده و جامعه جهانی را به اتخاذ موضع قاطع در حمایت از اماکن مقدس و حمایت از فلسطینیان بی‌دفاع فراخوانده و بر ضرورت وجود موضع عربی یکپارچه برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی تأکید کردند.در مغرب نیز ده‌ها فعال حقوق بشری برای ابراز همبستگی با فلسطین و مسجدالاقصی پس از تنش اخیر که میان رژیم صهیونیستی و فلسطین و لبنان رخ داد، در برابر پارلمان تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان که بنا به فراخوان جبهه مغربی در حمایت از فلسطین و مخالفت با عادی سازی روابط به خیابان‌ها آمده بودند، با حمل پرچم فلسطین و تصاویر مسجدالاقصی خواهان توقف عادی سازی روابط میان مغرب و رژیم صهیونیستی و جنایتکار خواندن این رژیم شدند.

مردم یمن نیز در استان‌های مختلف این کشور با برگزاری تظاهرات، یورش پلیس رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و حمله به افراد معتکف را محکوم کردند.تجمع‌های اعتراضی علیه این اقدامات رژیم صهیونیستی در صنعا و حدیده برگزار شد و آنها خواهان اتخاذ موضعی جدی برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی جهت توقف حملات این رژیم به فلسطینی‌ها و مسجدالاقصی شدند.انجمن ملی پاکستان نیز با اجماع، یورش نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و حمله به نمازگزاران و افراد معتکف و بازداشت برخی از آنها را در ماه رمضان محکوم کرد.

این انجمن در بیانیه خود بر حمایت پایدار پاکستان از مبارزه ملت فلسطین برای دستیابی به حق خود در تعیین سرنوشت تاکید کرد. این انجمن پاکستانی از جامعه جهانی خواست برای حفاظت از ملت فلسطین اقدام کند و بار دیگر بر درخواست پاکستان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس در مرزهای ۱۹۶۷تاکید کرد.

نسخه مناسب چاپ