تداوم رونق و ورود نقدینگی به بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲
 

کارشناسان بازار سرمایه می گویند: بورس تهران این روزها درگیر نوسان است و رفت و برگشت بازار سرمایه در روزهایی که در نهایت بورس روندی صعودی دارد، هنور نتوانسته منجر به خروج پول حقیقی از این بازار شود.

به گزارش فارس، بررسی معاملات بازار سهام نشان می‌دهد سرمایه گذاران قصد خروج از این بازار مالی را ندارند و نوسان گیران در تلاش هستند تا با ایجاد ترس در بازار، سهامداران را مجاب به فروش سهام خود کنند.

شاخص بورس تهران در روز یکشنبه توانست یک ‌بار دیگر سقف کانال صعودی فرضی را تهدید کند و برای شکستن این مقاومت دست به کار شده است.

اگر نماگر بازار سرمایه بتواند از سد این مقاومت کلاسیک عبور کند می‌توان این انتظار را داشت رقم شاخص بتواند تا محدوده‌های دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی رشد داشته باشد جایی که به عنوان سطح ۱۲۷ درصدی شناخته خواهد شد.

برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند محدوده دو میلیون و ۳۲۰ هزار واحدی یک مقاومت جدی در راه شاخص بورس است در صورتی که این مقاومت شکسته شود می توان امیدوار بود شاخص روند صعودی خود را ادامه دهد.

شاخص کل «هم‌وزن» اوضاع خوبی را تجربه می‌‌کند؛ این شاخص در حال رسیدن به سطح مقاومتی بعدی خود یعنی محدوده ۷۴۰ هزار واحدی است که به عنوان سطح ۲۰۰ درصدی شناخته می‌ شود.

راضیه آرمند کارشناس بازار سرمایه، درباره روند آینده بورس گفت: مهمترین عامل برای تداوم رونق و ورود نقدینگی به بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ بحث بازگشت و حفظ اعتماد سهامداران و ایجاد ثبات در این بازار است.

وی ادامه داد: تداوم عرضه محصولات مختلف با قیمت‌های غیردستوری در بورس کالا و در رینگ صادراتی می تواند عامل دیگری برای تضمین رشد بورس در ماه های آینده باشد.

تداوم عرضه با قیمت‌‌های منصفانه اثرات زیادی را در صورت ‌های مالی شرکت‌های تولیدی خواهد گذاشت و فرصت سوء استفاده را در بازار کالاها از دلالان و واسطه ‌ها خواهد گرفت.

کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بر اساس ارزیابی‌‌های صورت گرفته به نظر می‌‌رسد که افزایش نرخ رشد بخش واقعی اقتصاد در سال ۱۴۰۲ بهتر از پارسال شود که این موضوع می ‌تواند ضامن رشد بازار سهام باشد.

طبق این گزارش، در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص بورس ۲۱ هزار و ۱۱۹ واحد نسبت به روز کاری گذشته صعود کرد و تا سطح دو میلیون و ۲۷۵ هزار و ۶۶ واحد بالا آمد، بازدهی این شاخص مثبت ۹۴ صدم درصد بوده است.

شاخص کل «هم‌وزن» بورس هم با رشد ۱۱ هزار و ۴۱۸ واحد در رقم ۷۳۱ هزار و ۱۵۷ واحدی ایستاد، بازدهی این شاخص مثبت ۵ر۱ درصد بوده است.

همچنین شاخص کل فرابورس با رشد ۲۷۶ واحدی به رقم ۲۸ هزار و ۸۸۷ واحد رسید، شاخص «هم وزن» در فرابورس هم روند صعودی داشت و با افزایش یکهزار و ۴۱۹ واحدی به سطح ۱۲۸ هزار و ۲۲۰ واحد رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی با گذشت معاملات عملکرد بهتری نسبت به سرانه فروش آن ها ثبت کرد و در نهایت سرانه خرید ۲ر۳۵ میلیون تومانی و سرانه فروش ۷ر۲۸ میلیون تومانی از حقیقی ها به ثبت رسید.

ارزش معاملات کل بازار سهام به ۷۲ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان رسید، ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۴۶ هزار و ۲۳۷ میلیارد تومان بود که ۶۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد هم با افزایش ۱۱ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۸ هزار و ۲۳۲ میلیارد تومان رسید.

روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز کاری متوالی مثبت شد و ۴۵۷ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.

در این روز نماد غبشهر (صنعتی‌ بهشهر)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) و اخابر (شرکت مخابرات) بیشترین ورود پول را داشتند و در جریان معاملات بازار سرمایه،تعداد ۴۲۲ نماد با رشد قیمت و ۲۶۴ سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.

در معاملات فوق ۲۳۰ نماد صف خرید داشتند و ۱۹ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند، مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۲۱ درصدی نسبت به روز قبل به دو هزار و ۸۸ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش هم با افزایش ۹۵۰ درصدی به ۴۲ میلیارد تومان رسید.

اما در جریان معاملات روز نخست این هفته بازار سهام، رکورد ورود پول حقیقی به بازار سرمایه شکسته شد و به بالاترین رقم از مهر ۹۹ تاکنون رسید.

به گزارش فارس، بازار سرمایه پس از دو روز افت، روندی کاملا غافلگیرکننده داشت و در ۲۰ دقیقه ابتدایی معاملات روز شنبه بیش از ۴۵ هزار واحد رشد کرد. بورس تهران از ابتدا با تقاضای بالایی در همه صنایع و سهام ها مواجه شد و خریداران پرقدرت در بازار عرض اندام کردند و در نهایت بورس یک روز پربازده دیگر را در سال ۱۴۰۲ برای سهامداران به ثبت رساند.

شاخص کل و شاخص کل «هم‌وزن» بورس بالاترین رشد در سال جدید را پشت سر گذاشتند، از نظر درصد تغییر نیز شاخص کل بیشترین رشد در سال ۱۴۰۲ را ثبت کرد اما شاخص کل «هم‌وزن» دومین صعود بزرگ سال داشت.

تردیدی نیست که اصلاح و تعدیل قیمت ‌ها پس از چندین روز صعود مداوم اتفاقی معمول در بازار سهام است که دور از انتظار نبود اما روشن است که بازار علاوه بر روندهای درونی و افت و خیز تقاضا و عرضه، متأثر از عوامل بیرونی است، همچنان که در هفته گذشته اخبار و حواشی حول قیمت ‌گذاری خودرو هم بر قیمت سهام نمادهای خودرویی اثرگذار بود و هم بر روند بازار اثر داشت.

شاخص بورس تهران در روزهای گذشته و با رسیدن به سقف کانال صعودی فرضی وضعیت منفی را به خود گرفت، در این حالت شاخص با احتمال واگرایی در سقف خود در اندیکاتور RSI رویه منفی را برای این چند روز ایجاد کرد.

علی مومنی کارشناس بازار سرمایه،در این باره گفت: اهالی بازار سرمایه به گزارش پایان سال شرکت‌ها در سامانه کدال امیدوار هستند و این انتظار را دارند تا بازار بتواند در ماه‌های ابتدایی سال جدید بازدهی قابل قبولی برای آنها داشته باشد.

وی ادامه داد: سهامداران در زمان اصلاح بازار می‌توانند پرتفوی خود را تغییر دهند، سرمایه گذاران باید به این موضوع هم دقت داشته باشند که در صف های خرید و با هیجان اقدام به معامله نکنند.

کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: باید دید در هفته جاری بورس می تواند یک بار دیگر به سمت سقف کانال فرضی خود حرکت کند یا خیر.

به گزارش فارس، در جریان معاملات روز شنبه، شاخص بورس، مقدار ۷۴ هزار و ۲۳ واحد نسبت به روز کاری گذشته صعود کرد و تا سطح دو میلیون و ۲۵۳ هزار و ۹۴۶ واحد بالا آمد، بازدهی این شاخص مثبت ۴ر۳ درصد بوده است.

شاخص کل «هم‌وزن» بورس هم با رشد ۲۶ هزار و ۷۹۳ واحد در رقم ۷۱۹ هزار و ۷۳۸ واحدی ایستاد، بازدهی این شاخص هم مثبت ۸۷ر۳ درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس اما با رشد ۹۱۰ واحدی به رقم ۲۸ هزار و ۶۱۰ واحد رسید، شاخص «هم‌وزن» فرابورس هم روند صعودی داشت و با افزایش پنج هزار و ۱۲۹ واحدی به سطح ۱۲۶ هزار و ۸۰۱ واحد رسید.

در روز شنبه ارزش معاملات کل بازار سهام به ۸۱ هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان رسید، ارزش معاملات اوراق بدهی هم در بازار ثانویه ۴۷ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان بود که ۵۹ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شد.

ارزش معاملات خرد هم با افزایش ۱۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان رسید، از این میزان حدود ۱۰۱۰۰ میلیارد متعلق به بازار بورس و ۳۷۵۰ میلیارد متعلق به فرابورس و ۲۵۰۰ میلیارد متعلق به صندوق های سهامی بوده است.

سرانه خرید اشخاص حقیقی هم به عدد ۴۱ میلیون تومانی رسید و سرانه فروش اشخاص حقیقی به ۲۶ میلیون تومان رسید که تفاوت این دو سرانه نشان از قدرت بالای خریداران در بازار دارد.

در روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای دومین روز کاری متوالی مثبت شد و دو هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد که بالاترین رقم از مهر ۱۳۹۹ تاکنون است.

همچنین نماد وبملت (بانک ملت)، شتران (پالایش نفت تهران) و کوثر (بیمه کوثر) بیشترین ورود پول را داشتند. در سوی دیگر، وکغدیر (بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر)، بپاس (بیمه پاسارگاد) و اتکام (بیمه اتکایی امین) بیشترین خروج پول حقیقی را تجربه کردند.

در جریان معاملات فوق، قیمت سهام ۹۷ درصد نمادهای بازار رشد کرد و ۳ درصد نمادها افت قیمتی داشتند و در پایان معاملات هم ۳۷۳ نماد صف خرید داشتند و پنج نماد با صف‌ فروش مواجه بودند.

مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۷۴ درصدی نسبت به روز قبل به دو هزار و ۶۴۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۶۳ درصدی به چهار میلیارد تومان رسید.

در جریان معاملات فوق، نمادهای «وبلمت»،«شتران» و «خگستر» بیشترین ارزش را در صف خرید داشتند و هیچ نمادی در صف فروش قرا نگرفت.

خبر دیگر اینکه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به نقش بورس کالا در تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» گفت: رونق بورس کالا، رشد تولید در کشور را به دنبال دارد و می‌تواند یکی از مولفه‌های پیشران در توسعه صنایع باشد. یکی از مهم‌ترین مزایای بازار سرمایه به خصوص بورس کالا برای صنایع، امنیت در روند معاملات است.

به گزارش ایرنا، عبدالناصر درخشان به نقش بورس کالا در رشد تولید کشور اشاره کرد و اظهار داشت: رونق بورس کالا، رشد تولید در کشور را به دنبال دارد، به طوری که رونق و رشد معاملات بورس کالا به ثبات بازار و توسعه اقتصاد کمک می‌کند و می‌تواند یکی از مولفه‌های پیشران در توسعه صنایع باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: وقتی با عرضه انواع کالاها و مواد اولیه در بورس کالا شفافیت در عرضه و تقاضا ایجاد شده و امکان نظارت دقیق معاملات برای سیاست‌گذاران مهیا می‌شود، شاخص‎های رشد اقتصادی تقویت شده و این موضوع نقش مهمی در مهار تورم و رشد تولید دارد.

نسخه مناسب چاپ