سرویس شهرستان ها: وزیر بهداشت با اشاره به آغاز به کار برنامه سلامت خانواده در حدود ۵۷شهر کشور از ابتدای اردیبهشت امسال، اولویت اجرای این برنامه را مناطق محروم کشور دانست.
به گزارش ایرنا، دکتر بهرام عین اللهی در سفر به شیراز با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده به عنوان یکی از اولویت های وزارت بهداشت در سال جاری، رویکرد مهم این برنامه را تقویت اقدامات پیشگیرانه و حفظ سلامت مردم دانست که با مشارکت گروه های گسترده و توانمند، در بستر شبکه بهداشت و درمان کشور دنبال می شود.
وی عملکرد مراقبان سلامت را که در مناطق شهری به عنوان اعضای گروه های سلامت خانواده خدمت ارائه می کنند، مشابه خدمات بهورزان در مناطق روستایی دانست و ادامه داد: تیم های سلامت با پایش فعالانه جمعیت تحت پوشش، سلامت آن ها را به طور منظم پیگیری می کنند و می کوشند با آگاه سازی افراد از وضعیت سلامت خود، از بروز مشکلات ناشی از بیماری ها در افراد، پیشگیری کنند.
عین اللهی اظهار داشت: عضو دیگر تیم سلامت، پزشک خانواده است؛ مراقب سلامت در صورت تشخیص بیماری، فرد بیمار و نیازمند مراقبت را به پزشک خانواده به عنوان سطح یک خدمات ارجاع می دهد تا به طور رایگان معاینه و درمان شود.
وی گفت: همچنین پزشک خانواده در صورت نیاز به خدمات تخصصی، فرد را به پزشک متخصص به عنوان سطح ۲خدمات ارجاع می دهد و در این مرحله اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت بیمار و فرآیندهای درمانی او را در پرونده الکترونیکی در اختیار پزشک متخصص قرار می دهد.همچنین سطح ۳خدمات، مربوط به افرادی است که نیاز به بستری و دریافت خدمات درمانی در بیمارستان دارند که این مرحله با انتقال پرونده الکترونیک بیمار به بیمارستان انجام می شود.
افزایش ۷۰ درصدی ذخایر دارویی کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در حاشیه بازدید از بیمارستان بوعلی سینا شیراز از افزایش ذخایر دارویی در کشور خبر داد و با بیان این که ذخایر دارویی کشور به ۷۰درصد رسیده است، ادامه داد: کمبودهای دارویی از ۴۰۰قلم به ۷۰قلم رسیده است.
عین اللهی افزود : با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی برای حوزه تجهیزات پزشکی و داروهای گران قیمت تصویب شد و امسال هیچ گونه نگرانی در این حوزه نخواهیم داشت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سفر به شیراز ضمن شرکت در مراسم عید سعید فطر در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) از پایگاه و خدمات اتوبوس سیار اهدای خون در این حرم مطهر دیدن کرد.
اختیارات به فارس داده میشود
عین اللهی همچنین در سفر به شیراز قول مساعد داد که اختیارات تایید و کنترل محصولات پزشکی تولیدی فارس را به این دانشگاه تفویض کند.
وی در نشست هم اندیشی با نماینده ولی فقیه، استاندار فارس و تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع)، ، به بررسی راهکارهای تحقق اهداف شعار امسال در مجموعه سلامت فارس پرداخت و افزود: تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه انتخاب این شعار، باید به نحو عملیاتی پیاده سازی شود و طی گفتگوهای انجام شده، تلاش بر این است تا این مهم در استان فارس محقق شود.
وی با اشاره به این که آزمایشگاه های بسیار خوبی در شیراز، در این زمینه در حال فعالیت هستند، ابراز امیدواری کرد افزایش اختیارات این مراکز در زمینه تایید و کنترل محصولات تولیدی، بتواند در تحقق اهداف شعار امسال با عنوان «مهار تورم، رشد تولید»، اثرگذار باشد.
عین اللهی با اشاره به همکاری مجموعه وزارت بهداشت برای ایجاد زمینه های افزایش تولید دارو و تجهیزات پزشکی در فارس، گفت: این استعداد و توانمندی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز وجود دارد و طبق فرموده رهبر معظم انقلاب که بر مردمی بودن امور تاکید دارند، نیاز است مردم و خیرین استان فارس هم در این مسیر همراه شوند. وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نه یک دانشگاه استانی، بلکه دانشگاهی ملی است و تعامل مجموعه وزارت بهداشت با این دانشگاه با همین رویکرد انجام می شود.
وزیر بهداشت با بیان این که مراکز درمانی در شیراز نه فقط به مردم استان های همجوار، بلکه به مراجعانی از استان های دوردست هم ارائه خدمت می کنند، ادامه داد: در همین باره، همکاری و حمایت ها از این مجموعه باید در سطح ملی باشد.
عین اللهی با اشاره به حضور دانشمندان برجسته جهانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پیشرفت های این مجموعه دانشگاهی را همتراز با سطوح جهانی ارزیابی کرد.
احداث و افتتاح ۱۰۲ مرکز درمانی طی ۲ سال اخیر
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با حضور در مرکز پایش مراقبت های درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز(MCMC) از نزدیک با توانمندی های این مرکز آشنا شد و اظهار داشت: دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان تحول آفرین بوده و به عنوان نمونه طی ۲سال اخیر ۱۰۲مرکز درمان، ۱۶طرح اورژانس، ۱۶کلینیک ویژه عمدتا در مناطق محروم احداث و افتتاح شده است.
عین اللهی ادامه داد: از شروع کار دولت سیزدهم ۲۴۱۵تخت بیمارستانی و تا نیم سال گذشته ، ۵۰۷۴ تخت بیمارستانی در کشور راه اندازی شده که نقطه عطفی در توسعه خدمات سلامت است.
وی افزود : یکی دیگر از افتخارات، افزایش ۲برابری بخش های آی سی یو اطفال است که ۵۵۶مورد تا مرداد ۱۴۰۰بوده که ارتقا یافته است، همچنین تعداد دستگاههای دیالیز از ۳۷۰مورد به ۶۷۴مورد افزایش یافته است.عین الهی با اشاره به توانمندی های مراکز مراقبت و نظارت بر سلامت، این مراکز را یکی از بهترین مراکز کنترل خدمات درمانی در کشور خواند که با بهره مندی از تجهیزات بسیار پیشرفته، امکان پایش فرآیندهای خدمت رسانی به بیماران را در سراسر استان فارس فراهم کرده است.
وزیر بهداشت، گستره خدمات این مرکز را بسیار وسیع و در سطح کشور بی نظیر خواند و از تلاش های مسئولان دانشگاه و دست اندرکاران این مجموعه، برای فراهم کردن زمینه آگاهی از خدمات و رفع مشکلات خدمت رسانی به مردم، قدردانی کرد.
عین اللهی ادامه داد: افتخار می کنیم که مراکز درمانی کشور در ایام نوروز، به صورت ۲۴ساعته به مردم ارائه خدمت کردند و مرکز MCMCهم از جمله مراکزی محسوب می شود که در ایام نوروز مانند دیگر ایام سال، به طور شبانه روز فعال بود.وزیر بهداشت، ایجاد فرآیندهای پیشگیرانه در حوزه سلامت روان، مراقبت از مادران باردار و مصدومان سوانح در این مرکز را از دیگر ویژگی های برجسته آن دانست و نسبت به همکاری مجموعه وزارت بهداشت برای تقویت این مجموعه و معرفی آن در سطح کشور برای الگوبرداری و پیاده سازی، قول همکاری داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با حضور بر مزار شهید گمنام در پردیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی، ادای احترام کرد.عین اللهی از پردیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و پروژههای در حال ساخت بیمارستانهای خاتم الانبیا (ص) و اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم دیدن کرد. خبر دیگر این که ۶طرح حوزه سلامت شهرستان فسا در مراسمی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهرهبرداری رسید.این پروژهها با اعتباری افزون بر ۱۱۵میلیارد تومان به بهره برداری رسیدند.