رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:
حضور مردم در اقتصاد به کاهش نابرابری و جلوگیری از فساد می‌انجامد
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بااشاره به این که همه مکاتب به این نتیجه رسیده‌اند که موتور توسعه و پیشرفت، سرمایه انسانی و ارتقای بهره وری است گفت: چرا وقتی نخبگان ما مهاجرت می‌کنند، بی تفاوتیم، ولی یک پالایشگاه که آتش می‌گیرد، تمام امکانات را برای مهار آن به کار می‌گیریم؟

به گزارش خانه ملت، بابک نگاهداری در افتتاحیه مراسم پارلمان دانشجویی با اشاره به اینکه موضوع این دوره پارلمان دانشجویی برنامه هفتم توسعه است، اضافه کرد: مقام معظم رهبری امسال هم موضوع مردمی سازی در اداره کشور را مدنظر قرار دادند.با مردمی‌سازی می‌توانیم به یک رشد مداوم و پایدار در کشور برسیم.

وی مردمی سازی را یکی از ارکان تحول برشمرد و ادامه داد: در ارتباط با پیشرفت و توسعه کشور باید به الگوی پیشرفت و توسعه توجه ویژه ای کرد. اکنون که در مسیر تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم این سئوال مطرح است که الگویی که برای تدوین برنامه هفتم در نظر گرفته شده است ، چیست ؟

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه الگوهای توسعه‌ای امروز دنیا فقط بر حیات دنیوی تاکید دارد و توجهی به حیات اخروی

نمی کند، اظهار داشت: در الگوی اسلامی –ایرانی پیشرفت با توجه به مبانی دینی و ارزشی نمی‌توانیم بی توجه به حیات الآخره باشیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با یادآوری اینکه نباید تصویر هیولای خبیث از الگوی توسعه غربی را داشته باشیم، اضافه کرد: قطعاً اصول مشترک می‌تواند به پیشرفت کشور کمک کند و باید این مساله را در نظر بگیریم که برای تحقق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت نیاز به ابزارداریم وصرفاً با ذکرمبانی والگوهای نظری بدون طراحی ابزارهای حکمرانی درمدیریت و استقرار این الگوبه جایی نخواهیم رسید.

نگاهداری افزود: نکته دوم که در تحول مدنظر مقام معظم رهبری وجود دارد این است که به اصلاحات در نهاد و فرآیندهای دولت نیاز داریم و مهمترین بحث در این حوزه تنظیم رابطه بین دولت و ملت است. تعبیری که رهبر معظم انقلاب در حکمرانی مردمی دارند به اصلاح نهادی و فرآیندی دولت باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه بهره وری در جایی میسر می‌شود که فناوری‌های دانش بنیان و نیروهای متخصص ارتقا پیدا کنند،اضافه کرد: با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ارتقای بهره وری، اما به این موضوع توجه چندانی نمی‌شود.

نگاهداری ادامه داد : ایجاد شرایط برای حضور مردم در اقتصاد سبب حضور فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش بنیان در جامعه می‌شود و اگر امکان رقابت بین مردم وجود داشته باشد، فناوری‌های نوین با یک رویکرد نوآورانه و خلاق، فضای جدیدی ایجاد خواهند کرد. اقتصاد مردمی ما بسیار بزرگتر از بودجه دولت است و با رویکردهای درست این ظرفیت‌ها می‌تواند به میدان بیاید.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه تحولات آینده دنیا متکی به فناوری‌های نوین است، گفت: به همین دلیل باید سیاستگذاری‌های درستی در برنامه‌های توسعه‌ای داشته باشیم. حضور مردم در اقتصاد سبب مقیدسازی و جلوگیری از فساد می‌شود و فرصت‌های برابر ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اصول ابتدایی قانون اساسی مبنی بر مردمی سازی اقتصاد گفت: قطعاً حضور مردم در اقتصاد نویدبخش رشد جهش زا در این حوزه خواهد بود . نگاهداری تاکید کرد: قدرت یک حاکمیت پول و بودجه نیست، بلکه سیاستگذاری و تاثیر درست است.در واقع وظیفه دولت این است که با یک تدبیر درست، نظم را برقرار و از فساد و دزدی جلوگیری کند و در یک فضای سالم رقابتی و قانونمدار، کار را به مردم بسپارد، اما ابزارهای مردمی سازی، شکل گیری تشکل‌های مردمی و آموزش به مردم است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شکل‌گیری پارلمان دانشجویی را نمونه‌ای از حضور نخبگان و دانش آموزان در میان مردم برشمرد که حلقه واسط بین مردم و حاکمیت می‌شوند و اضافه کرد: چنانچه این حلقه‌ها توسعه یابند، می‌توانند نقش آفرینی بیشتری در سیاستگذاری و حکمرانی کشور داشته و تنها مسیری که می‌تواند منافع مادی مردم را تامین کند، این است که در این حرکات جمعی که با حضور تشکل‌های مردمی ایجاد شده، اقدام کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: این موانع با شکل گیری حرکت‌های جمعی و تشکیل حلقه‌های میانی بین مردم و حاکمیت، منجر به پیشرفت و توسعه خواهد شد و ایران آینده، ایرانی مبتنی بر عقلانیت، حکمرانی مردم، دانش و علم خواهد بود.

نسخه مناسب چاپ