به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، محمدمهدی منتظری اظهار کرد: آمار شکایات مربوط به عدم پرداخت سود سهام در زمره شکایات پرتکرار بوده و در رابطه با اجرای بند (۸) ماده (۷) قانون بازار اوراق بهادار، موضوع پیشگیری از تخلف مذکور در دستور کار معاونت حقوقی سازمان قرار گرفت.
رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاریها و ارتقاء سلامت بازار سرمایه، افزود: با بررسی دقیق علل و زمینههای وقوع تخلف عدم پرداخت سود سهام و همچنین با مشارکت کلیه واحدهای ذیربط در سازمان و ارکان بازار سرمایه، چندین راهکار پیشگیرانه به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید. وی اضافه کرد: لحاظ کردن وضع ناشران اوراق بهادار در پرداخت به موقع سود مصوب مجمع بهعنوان یکی از معیارهای رتبهبندی ناشران اوراق بهادار، رسیدگی فوری و خارج از نوبت مراجع رسیدگی به تخلفات به گزارش تخلفات ناشران اوراق بهادار و مدیران آنها با موضوع عدم پرداخت سود، تدوین ضوابط مربوط به طرح دعاوی موضوع ماده (۱۵) قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، از جمله اقدامات سازمان بورس در این حوزه خواهد بود. وی در تشریح دیگر تدابیر اتخاذ شده، بیان کرد: ارائه گزارش تفصیلی ماهانه از وضع پرداخت سود سهام شرکتهای ثبت شده نزد سازمان توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، کاهش مهلت پرداخت سود مصوب مجامع عمومی از هشت ماه به چهار ماه (پس از اصلاح اساسنامه نمونه شرکتهای سهامی عام ثبت شده نزد سازمان)، ارتقاء سواد مالی و حقوقی سهامداران بهویژه در خصوص حقوق ناشی از مالکیت سهام و نحوه مطالبه قانونی سود سهام، الزام به افشاء وضع پرداخت سود مصوب مجمع در گزارش تفسیری مدیریت، از دیگر اقدامات و راهکارهای پیشگیرانه در این زمینه است.
منتظری ضمن ابراز امیدواری نسبت به بکارگیری راهکارهای پیشگیرانه مذکور، تاکید کرد: با تسریع در رسیدگی به تخلف یاد شده، افزایش بازدارندگی ضمانت اجراهای عدم پرداخت به موقع سود مصوب مجمع و بهرهمندی از نظام تشویق و تنبیه از طریق رتبهبندی ناشران اوراق بهادار، زمینهها و علل وقوع تخلف مذکور به مرور زمان برطرف خواهد شد و پس از آن میتوانیم شاهد پرداخت بهموقع سود مصوب مجامع ناشران اوراق بهادار به سهامداران و سرمایهگذاران باشیم. یک کارشناس بازار سرمایه هم گفت: یکی از عواملی که میتواند بورس را به عنوان بازار برنده در ۱۴۰۲ معرفی کند، کاهش ریسکهای سیستماتیک شامل آرامش در فضای سیاست خارجی و اقتصاد کشور است، بهبود وضع بازار سرمایه باعث ورود نقدینگی و اشتیاق صنایع کوچک به بورس و بزرگ شدن و قدرتمند شدن صنایع در مقابل رقبای جهانی میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، اشکان زودفکر با اشاره به افزایش مستمر نقدینگی در کشور افزود: به نظر میرسد در صورت عدم اعمال سیاستهای غلط توسط دولت در رابطه با بازار سرمایه، میتوانیم شاهد هدایت نقدینگی به بخش مولد اقتصاد باشیم. وی اضافه کرد: یکی از عواملی که میتواند بورس را به عنوان بازار برنده در ۱۴۰۲ معرفی کند، کاهش ریسکهای سیستماتیک شامل آرامش در فضای سیاست خارجی و اقتصاد کشور است و باید به این نکته توجه داشت که تورم همیشه و آشفتگی اقتصاد همواره به زیان بورس است و رشدهای شارپی بازارهای سفتهبازی با ایجاد حس جاماندگی در سهامداران باعث خروج پول از بورس خواهد شد.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بازار سرمایه ضمن اصلاح باید به ثبات لازم برسد چرا که اجازه ورود به سرمایه های جدید، فرصت تنفس به سرمایهگذاران فعلی و تجزیه و تحلیلهای جدید را خواهد داد.
زودفکر ادامه داد: نقدینگی را میتوان به بخشهای غیرمولد بازارهای رقیب و یا به بازار مولد انتقال دهیم اما زمانی که مانعی بزرگ برای بازار مولد باشیم، به طور قطع نقدینگی به سمت بازارهای غیرمولد حرکت میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه محرکی بازار سرمایه را میتواند به بازارهای دیگر برساند، اظهار کرد: بدون شک، کاهش ریسکهای سیستماتیک بازار را بهترین خواهد کرد و بهتر شدن این بازار باعث ورود نقدینگی و اشتیاق صنایع کوچک به بورس و بزرگ شدن و قدرتمند شدن صنایع در مقابل رقبای جهانی میشود، ریسکهای سیستماتیک بازار سرمایه را با مشکلات و چالشهای زیادی مواجه میکند.
زودفکر به پیشبینی روند قمیتی دلار آزاد پرداخت و خاطرنشان کرد: به نظر میرسد نرخ دلار در اعداد کنونی به تعادل رسیده است و خریداران و فروشندگان در این نرخ به توافق دارند.