راه‌اندازی صندوق‌های پروژه
عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس گفت: مردم باید به جای دلالی، واسطه گری به سمت و سوی بازار سرمایه تشویق شده و با سرمایه‌گذاری‌های خود، به ایجاد اشتغال و افزایش تولید و رونق اقتصادی کمک کنند، مجلس همواره برای کمک به بازار و راه اندازی صندوق‌های پروژه آماده بوده و از آن حمایت خواهد کرد.

علیرضا شهبازی، با تاکید به اینکه طی سال‌های اخیر، نمایندگان مجلس همواره سعی داشته اند تا بیشترین حمایت از بازار سرمایه کشور به منظور رونق بخشی به تولید کشور را داشته باشند به پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: به طور مشخص، راه اندازی صندوق پروژه هم یکی از راه‌های جذب سرمایه‌گذاری در کشور است.

به گفته این نماینده مجلس؛ در جهت عمل به توصیه‌های مقام معظم رهبری مبنی بر مهار تورم و رشد تولید در کشور، بهتر است مسیر برای جذب سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و تشویق مردم برای سرمایه‌گذاری و هدایت سرمایه ها به بخش تولید و همچنین اتمام پروژه‌های نیمه تمام کشور هموارتر شود.

شهبازی بیان کرد: نمایندگان مجلس همواره دولت را تشویق می‌کنند تا ضمن حمایت از بازار سرمایه، مسیر را برای اجرای طرح‌های مربوط به جهش تولید و تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه‌ها هموارتر کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه اظهار کرد: مردم باید به جای دلالی، واسطه گری به سمت و سوی بازار سرمایه تشویق شده و با سرمایه‌گذاری‌های خود، به ایجاد اشتغال و افزایش تولید و رونق اقتصادی کمک کنند.

وی با اعلام آمادگی مجلس برای هرگونه حمایت از بازار سرمایه افزود: مجلس همواره برای کمک به بازار و راه اندازی صندوق‌های پروژه آماده بوده و از آن حمایت خواهد کرد.

در این میان عضو هیئت مدیره فروشندگان آهن و فولاد گفت: محدودیت‌ها و مداخله‌ها در امر تولید، موجب کاهش جذابیت صادرات می‌شود اولین لازمه رونق و رشد تولید در صنعت فولاد ایران، حمایت از صادرات است‌. محمدصادق چیت‌ساز، در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) بیان کرد: اولین و مهمترین اقدام در جهت رشد و رونق تولید، تسهیل صادرات است، به سبب تحریم‌ها در حال حاضر شمش فولاد ایران در بازارهای صادراتی ۶۰ تا ۹۰ دلار ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی عرضه می گردد.

طبیعی است در شرایطی که تحریم‌ها موجب کاهش چشمگیر سود تولیدکنندگان شده، عدم حمایت از صادرات هم به کاهش جذابیت صادرات دامن خواهد زد.

وی اضافه کرد: مادامی که تصمیمات خلق‌الساعه سیاست‌گذاران، سد راه صادرات باشد، تولیدکنندگان هم رغبتی به سرمایه‌گذاری‌های جدید و افزایش حجم تولید نخواهند داشت.

بنابراین اولین لازمه رونق در صنعت فولاد ایران، حمایت از صادرات است البته اخیرا اقدامات مثبتی در راستای تسهیل صادرات صورت گرفته که امیدواریم به نتیجه رسیده و عملاً منجر به رشد صادرات شود.

کارشناس صنعت فولاد با اشاره به دومین شرط رشد تولید در این صنعت گفت: چالش بعدی فولادی‌ها، قطعی برق است وضع برق صنعت فولاد در سال ۱۴۰۱ بهتر از سال ۱۴۰۰ بود.

امیدواریم امسال قطعی برق موجب اخلال در روند تولید نشود اما به طور کلی یکی از نیازهای اصلی صنعت فولاد، تامین انرژی است.

چیت‌ساز اظهار کرد: چنانچه سیاست‌گذاران اجازه دهند ارز صنایع با نرخ منطقی‌تری در بازار عرضه شده و با قیمت‌گذاری‌های دستوری و قطعی برق و تصمیمات خلق‌الساعه فشاری به تولیدکنندگان تحمیل نکنند، حتی اگر نرخ حامل‌های انرژی افزایش یابد، مشکلی برای صنعت فولاد ایجاد نخواهد شد.

همچنین مدیرعامل کارگزاری توسعه اندیشه دانا گفت: با قیمت‌گذاری دستوری، خودبه‌خود برخی تولیدکنندگان که توان رقابت کمتری دارند، حذف شده و عرضه کالاها کاهش می‌یابد و همین موضوع، سبب ایجاد هیجان کاذب و افزایش قیمت خواهد شد به عبارتی مداخله در قیمت‌ها، فرصت رانت ایجاد خواهد کرد که همین فرصت، تقاضای سوداگرانه را افزایش داده و قیمت‌ها بالا می‌رود بهتر است اجازه دهیم مکانیزم بازار، قیمت‌های تعادلی را تعیین کند، در این صورت، حجم تولید هم افزایش خواهد یافت.

محمدحسن شمسی با اشاره به شعار سال ١۴٠٢ بیان کرد: دلیل اصلی تورم، رشد نقدینگی و پایه پولی است اگرچه در سال ١٣٩٩ چند اقتصاددان، تورم را به رشد بازار سرمایه و افزایش قیمت سهام گره زدند؛ اما واقعیت این است که وضع بازار سرمایه تاثیری در تورم ندارد و در گام اول برای مهار تورم باید رشد نقدینگی کنترل شود.

نسخه مناسب چاپ