تولید نفت کشور از آغاز فعالیت دولت سیزدهم طی ۲۰ ماه به بیش از ۳ میلیون بشکه در روز و تولید گاز خام به روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب رسیده است.
به گزارش شانا، جواد اوجی وزیرنفت دیروز در چهاردهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: دغدغه اصلی فعالان حوزه پتروشیمی تأمین خوراک پایدار است و امروز ۷۰ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال است و بیش از ۸۰ میلیارد دلار در این صنعت سرمایهگذاری شده و نزدیک به ۱۰۷ طرح دیگر از صنایع پایه تا تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی در حال اجراست که به همین مقدار سرمایه نیاز دارد.
وی افزود: امروز با وجود بیش از ۳۳ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی و ۱۵۴میلیارد بشکه نفت قابل برداشت، سرمایهگذاری کافی در این صنعت نشده است که بخشی بهدلیل عدم تأمین منابع مالی بوده است. بر اساس برنامه ششم باید ظرفیت تولید گاز شیرین به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب میرسید.
وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم و وزارت نفت از شهریور ۱۴۰۰ که آغاز بهکار کردند، یکی از بحثهای اولویتدار افزایش تولید گاز و نفت و احداث مجتمعهای پتروپالایشی بهمنظور تأمین امنیت انرژی کشور، جلوگیری از خام فروشی، بی اثر کردن تحریمها و ایجاد ارزش افزوده بود.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت کنونی تولید نفت و گاز ایران بههیچ وجه با مقدار ذخایر قابل برداشت سنخیت ندارد، تصریح کرد: کشوری مانند روسیه که ذخایر قابل برداشت کمتری نسبت به ما دارد هماکنون ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت تولید میکند. اعتقاد دارم بهراحتی میتوان ظرفیت تولید نفت و گاز کشور را با در نظر گرفتن تولید صیانتی به مقدار قابل توجهی افزایش داد.
اوجی با اشاره به مشارکت هلدینگها و بانکهای بزرگ کشور در طرح توسعه میدانها بهویژه میدانهای مشترک گفت: از روز نخست فعالیت خود در دولت سیزدهم نگاه خامفروشی نداشتهایم و مدام بهدنبال توسعه زنجیره ارزش افزوده در این صنعت بودهایم و وزارت نفت هم همزمان با توسعه بخشهای بالادستی بهدنبال ایجاد امنیت انرژی و تأمین پایدار خوراک گازی و مایع با احداث پتروپالایشگاهها بوده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت نفت جدای از طرحهای پتروپالایشگاهی موجود، طرح پتروپالایشگاه شهید قاسم سلیمانی را با استفاده از منابع خود از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است، اظهار داشت: امسال با پیگیریهای وزارت نفت خوشبختانه در بودجه ۱۴۰۲ بر اساس مجوزهای اعطاشده حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای تکمیل پتروپالایشگاه مهر خلیج فارس تزریق میشود تا این طرح هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد.
وزیر نفت خطاب به همه صنایع عمده کشور که در زمستان دغدغه خوراک و سوخت دارند، تأکید کرد: چتر حمایتی وزارت نفت برای تأمین پایدار خوراک صنایع باز است و تلاش میکنیم با توسعه پتروپالایشگاهها و افزایش تولید گاز و نفت خوراک پایدار برای صنایع عمده تأمین کنیم. ما برای رفع ناترازی گاز و فرآورده نفتی در میدان هستیم.
وی یادآور شد: صنایع عمده در هر طرحی از جمله ذخیرهسازی گاز در تأسیسات روسطحی و زیرسطحی، گاز مایع (الپیجی) و گاز طبیعی فشرده (سیانجی) را در کنار مجموعههای خود احداث کنند و وزارت نفت تأمین سوخت آنها را با بهترین الگوی قراردادی انجام خواهد داد.
بنابر این گزارش همچنین در حاشیه این همایش سند توسعه و تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی با حضور جواد اوجی وزیر نفت و مرتضی شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی رونمایی شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس این سند همه توسعهگران، شرکتها و هلدینگهای پتروشیمی باید همسو با آن برنامههای توسعهای خود را تنظیم کنند.
به گفته مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در صورت لزوم، سند توسعه و تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی با هماهنگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی روزآمد میشود. به این ترتیب با توجه به اطلاعات این سند، سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان بیشتری در حوزه پتروشیمی ایران سرمایهگذاری کنند.
درهمین حال، دیروز و در حاشیه این همایش تفاهمنامه همکاری صنایع پتروشیمی در سامان بخشی مدارس کانکسی و سنگی استانهای بوشهر، خوزستان و ایلام با حضور وزیرنفت امضا شد.
به گزارش شانا، این تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و در قالب طرح شهید پناهی امضا شد.
این تفاهمنامه به امضای مرتضی شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و رئیس شورای عالی مسئولیت اجتماعی این صنعت و حمیدرضا خانمحمدی معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور رسید.
با امضای این تفاهمنامه، کمیته مشترکی از بخشهای مرتبط با موضوع ایجاد میشود و مصوبات کمیته مشترک در چارچوب ضوابط و مقررات و مصوبههای شورای عالی مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی صادر و هسمو با آن، «قراردادهای اجرایی» میان مدیران شرکتهای مناطق (مشارکت کننده) صنعت پتروشیمی با مدیران کل سازمان نوسازی مدارس هر استان امضا میشود.
از سوی دیگر، خبر دیگری حاکیست: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: بیست و هفتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت؛ تولید فناورانه، مصرف بهینه»، اردیبهشت امسال با میزبانی از ۱۵۰۰ شرکت داخلی و خارجی، فرصتی مغتنم را برای تعامل و همکاری شرکتهای نفتی در سطح بینالمللی فراهم میکند.
محسن خجسته مهر با اشاره به استقبال و حضور بیش از ۱۵۰۰ شرکت داخلی و خارجی، نمایشگاه را فرصتی برای گرد هم آوردن صنعتگران فعال در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از سراسر جهان خواند و اظهار داشت: در این فضای مشترک امکان گسترش تعامل با سایر کشورها و شرکتهای فعال در حوزه انرژی، تبادل اطلاعات، سرمایهگذاری، عقد قراردادها و تفاهمنامه های مختلف در زمینه مبادله کالا، خدمات، فناوری، توسعه و… فراهم میشود.
به گفته وی، در نمایشگاه بیست و هفتم جدیدترین دستاوردهای روز در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به نمایش گذاشته میشود؛ از این رو شرکتهای فعال در حوزه انرژی میتوانند ضمن آشنایی با تکنولوژیهای جدید،در خصوص شرح نیازها و تعامل با مجموعه بزرگ صنعت نفت در بخشهای مختلف سرمایهگذاری یا عقد قرارداد همکاری کنند.
معاون وزیر نفت رشد تولید و توسعه اشتغال در عرصه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد و افزود: دانشجویان، پژوهشگران، گروههای استارتاپی و حتی افراد جویای کار میتوانند از فرصت برگزاری این نمایشگاه برای شناخت نیازمندیها، فناوریها و مهارتهای پرکاربرد صنعت نفت و… استفاده و با تقویت توانمندی، خود را برای ورود به بازار کار و تعامل با شرکتهای نفتی آماده کنند.
وی با اشاره به تولید فناورانه به عنوان یکی از راهبردهای مورد تاکید شرکت ملی نفت ایران در نمایشگاه بیست و هفتم، گفت: سیاست حمایت همهجانبه از سازندگان داخلی و تأمینکنندگان فناوریهای دانشبنیان از جمله مواردی است که با شدت گرفتن تحریمها همواره مورد توجه شرکت نفت بوده و با روی کار آمدن دولت سیزدهم هم شکل جدیتر و در نتیجه عملیتری به خود گرفته است.
خجسته مهر با اعلام حمایت از داخلی سازی اقلام و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و شرکتهای صاحب فناوری اظهار داشت: در نمایشگاه امسال هم مانند سال گذشته، شرکتهای فناور و دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری حضور فعال و موثری خواهند داشت.
وی تصریح کرد: مصرف بهینه از دیگر راهبردهای مورد تاکید این شرکت در نمایشگاه بیست و هفتم است که در این زمینه هم باید مسیر جدیدی را طرح ریزی کرد و به صورت ویژه به دنبال تولید دانش بومی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی باشیم.
بر اساس این گزارش، بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت با حضور بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخشهای مختلف از جمله شرکتهای بالادستی نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میاندستی و پاییندستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان، پارکهای فناوری، دانشگاهها، استارتآپها و سایر شرکتهای مرتبط با صنعت نفت، روزهای ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.