دکتر محمد مخبر از سواحل مکران به عنوان ظرفیتی بزرگ و پیشرانی کم نظیر برای توسعه اقتصادی کشور یاد کرد و گفت: ظرفیت ها و مزیت های موجود در منطقه مکران بسیار منحصربفرد است و این ظرفیت ها از جمله دسترسی به اقیانوس در هیچ یک از نقاط دیگر کشور به صورت یکجا وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در سواحل مکران به لحاظ رویکردها و مبانی اقتصادی، سرمایه گذاری با بازدهی بالا محسوب می شود، تصریح کرد: نباید توسعه سواحل مکران را صرفا با نگاه محرومیت زدایی دنبال کنیم چرا که سرمایه گذاری در این منطقه ۱۰۰درصد اقتصادی است و از مزیت هایی منحصربفرد برخوردار است.معاون اول رئیس جمهوری از دبیر شورای عالی توسعه مکران خواست سازوکاری در دبیرخانه طراحی شود که برای هر یک از طرح ها و پروژه ها مجریانی توانمند و با انگیزه تعیین و برنامه زمانبندی دقیقی برای اجرای طرح ها پیش بینی شود.
وی افزود: به منظور سرعت دادن به روند اجرای طرح ها نیاز نیست که برای تامین تمام ملزومات و نیازمندی های کل پروژه معطل شویم، بلکه می توان طرح ها را به فازهای مختلف تقسیم کرد تا از محل درآمدهای اجرای هر فاز، نیازمندی های فازهای بعدی تامین شود.
در این جلسه دکتر حسین دهقان دبیر شورای عالی توسعه مکران هم گزارشی از نقشه راه سرمایه گذاری برای ایجاد اشتغال، آبادانی، توسعه و امنیت پایدار این سواحل ارائه کرد و به تشریح طرح های سرمایه گذاری و نیازمندی های اجرای آنها پرداخت.
بر اساس این گزارش، مجموع سرمایه گذاری برای اجرای طرح ها در سواحل مکران ۲۷میلیارد یورو است که در فاز نخست ۷ر۲ میلیارد یورو برای اجرای ۲۴پروژه در قالب ۷طرح شامل تامین آب، تولید برق، توسعه شهری، شهرک های تخصصی-خصوصی، مطالعه و اکتشاف پهنه های معدنی، ایجاد و توسعه بندرگاه و گردشگری پیش بینی شده است.
در این نشست همچنین مدیران عامل شرکت های فولاد مبارکه، گل گهر، چادرملو و گهر زمین به عنوان چهار شرکت اصلی سرمایه گذار در طرح های سواحل مکران به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و دغدغه ها و نیازمندی های خود را مطرح کردند.گفتنی است: در حاشیه این نشست سند همکاری توسعه سواحل مکران مابین دبیرخانه شورای توسعه این سواحل با شرکت های مذکور به امضا رسید.