وزیر کشور: آمران به معروف در برخورد با افراد بی‌حجاب از تذکر لسانی فراتر نروند
 

تذکر لسانی آمران به معروف و ناهیان از منکر که وظیفه عموم مردم است، هنگام برخورد با افراد بی حجاب کفایت می‌کند و باید بقیه کار را به ضابطین قانونی سپرد.

احمد وحیدی وزیر کشور دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت به خبرنگاران ضمن اعلام این مطلب گفت: تاکنون به هیچ وجه تندروی از سوی ضابطان و دستگاه های قانونی نداشتیم و آنها بر اساس وظایف خود عمل کرده اند که جای قدردانی و تشکر دارد.

وی با تاکید بر اینکه آمران به معروف و ناهیان ازمنکر باید با کمال احترام و در حد همان تذکر یادآوری کنند، گفت: خوشبختانه قاطبه بانوان خود را در زمینه حجاب به عنوان یک ارزش اسلامی و یک ارزش عرفی و همچنین قانون متعهد می دانند و دسته اندکی هستند که حجاب را رعایت نمی کنند که تعداد این افراد هم بسیار کم است. این افراد هم باتوجه به توصیه ها و کارهایی که در حال انجام است، امیدوار هستیم که آنها هم حجاب را رعایت کنند.

وزیر کشور ادامه داد: البته مسئولیت مقابله با بی حجابی مربوط به دستگاه های دیگر هم می شود و همه بخش ها باید وظایف خود را انجام دهند. حجاب به عنوان یک ارزش عرفی، قانونی و الهی باید مدنظر قرار گیرد.وی اظهار داشت: کسانی که تلاش می کنند این ارزش مهم را نادیده بگیرند، ما این را کاملا رد کرده و توصیه می‌کنیم تلاش برای ترویج بی قانونی و عدم رعایت قانون به هر زبان و هر گفته ای مردود است.

وحیدی تاکید کرد: معنایی ندارد که عده ای تلاش کنند یک امر قانونی و ارزشی را که برای صیانت و تحکیم خانواده و همچنین صیانت از هویت بانوان ما حائز اهمیت است را کنار بزنند. افراد باید در رفتار و گفته های خود دقت کنند در غیر این صورت به عنوان مروج بی قانونی باید با آنها برخورد شود.

وی درباره حوادث اخیر در کشور مبنی بر ترور و قتل افراد و ایجاد ناامنی گفت: اوضاع امنیت کشور بسیار خوب است و دستگاه‌های مختلف انقلابی بر اوضاع مسلط هستند. اقدامات جنایت‌کارانه که منجر به شهادت آیت‌الله سلیمانی شد و اتفاق تلخی که در سبزوار افتاد، نشان داد چگونه بعضی افراد بی‌هویت به خود اجازه می‌دهند به حریم دیگران تجاوز کنند و حتی به راحتی منجر به قتل شوند.

وزیر کشور با بیان اینکه عاملان این حوادث بلافاصله‌ دستگیر شدند، افزود: انتظار این است که چنین افرادی در فضای عمومی محکوم شوند. همچنین کسانی که برای هر مسئله کوچکی حرف می‌زنند اما در این مواقع سکوت می‌کنند، اکنون این سوال مطرح است که چرا این روزها به میدان نمی‌آیند و چیزی نمی‌گویند. این نشان می‌دهد افرادی هستند که نمی‌خواهند جنایت‌ها را ببینند و به مسائل حاشیه‌ای می‌پردازند.

وزرای جدید به زودی به مجلس معرفی می شوند

معاون پارلمانی رئیس جمهوری هم به خبرنگاران گفت: وزرای پیشنهادی رئیس جمهوری برای وزارتخانه های صنعت، آموزش و پرورش و جهادکشاورزی به زودی به مجلس معرفی می شوند.

به گفته سید محمد حسینی، البته درباره وزارت بازرگانی هم امید است که هفته آتی بررسی‌ لایحه دولت در مجلس انجام گیرد تا در صورت تصویب، گزینه پیشنهادی این وزارتخانه هم معرفی شود.

آمادگی نمایشگاه کتاب برای استقبال

از بازدیدکنندگان

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پیش بینی کرد که سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بین ۵ تا ۷ میلیون بازدیدکننده داشته باشد. محمد مهدی اسماعیلی به خبرنگاران گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب از ۲۰اردیبهشت به مدت ۱۰ روز در محل مصلی تهران برپا خواهد شد و در این دوره ۲۰۰ کتابفروشی‌ از طریق سامانه مجازی در نمایشگاه کتاب مشارکت دارند و بیش از سه هزار ناشر داخلی و خارجی و مهمان ویژه از تاجیکستان مشارکت خواهند داشت.

۸۹۵ هزار نفر وام ازدواج دریافت کردند

وزیر ورزش و جوانان هم به خبرنگاران گفت: سال گذشته ۸۹۵ هزار نفر به مبلغ بیش از ١٢٣ هزار میلیارد تومان وام ازدواج دریافت کردند.

سیدحمید سجادی از بانک های استان های تهران، اصفهان، مرکزی و یزد به عنوان بانک‌هایی نام برد که با ثبت عملکرد ۹۰ درصدی بالاترین را داشته‌اند و بدترین عملکرد با ثبت زیر ۷۵ درصد به استان‌های خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد اختصاص دارد.

روتاویروس جای نگرانی ندارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با اعلام اینکه آمار کرونا در کشور کاهشی شده است، گفت: فعلا کمیته واکسن وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون کودکان در برابر روتاویروس مصوبه ای نداشته و جای نگرانی وجود ندارد.بهرام عین اللهی درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو با توجه به آغاز فصل گرما یادآورشد: بیماری‌ها به دو دسته آندمیک و پاندمیک تقسیم می‌شود و هیچ کدام از این ویروس‌ها پاندمیک نیست و موضعی محسوب می‌شود.

آبخیزداری جامع، راهکار فرونشست زمین

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست هم به یکی از مهمترین راهکارهای نجات کشور از فرونشست زمین اشاره کرد و گفت: در این رابطه باید عملیات آبخیزداری مطلوب، جامع و عالمانه انجام شود.

علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: در مباحث مربوط به آبخیزداری، تجارب ارزنده‌ای در سطح دنیا داریم و اگر در این رابطه جامع و عالمانه عمل کنیم، با توجه به اینکه تاکنون کارهای خوبی انجام شده است، مشکلات کاهش می یابد.وی ادامه داد: بحث فرونشست زمین موضوع دفعی نیست بلکه موضوع کاملا تدریجی است که با توجه به نحوه رفتاری که انسان با طبیعت به‌خصوص با موضوع آب داشته است در بلندمدت می توانیم این مساله را کنترل کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست افزود: بسیاری از مناطق آبرفتی کشور که محل نفوذ جریان‌ های آب و روان‌آب‌ها بودند تبدیل به آسفالت و فضای مسکونی شده و اکنون فرونشست زمین اتفاق افتاده است.

وی در ادامه به مساله تغییر اقلیم که باعث شده در بلند مدت سطح سفره ها بسیار پایین رود، اشاره و بیان کرد: کاهش سطح سفره ها اکنون به موضوع اصلی سازمان محیط زیست تبدیل شده است که وزارت نیرو باید این موضوع را مدیریت کند و سازمان محیط زیست هم به عنوان دستگاه ناظر حتما نظارت خود را در این بخش انجام خواهد داد.

سلاجقه در بحث فرونشست زمین و استفاده از پساب‌ها هم گفت: اکنون در بسیاری از نقاط پساب‌هایی داریم که به شکل بازچرخانی کار خود را انجام می‌دهد و تاکید می‌شود که خود پساب‌ها هم به سفره‌های آب زیرزمینی برگردد.وی درباره مدیریت بارش ها یادآورشد: سیستم پخش سیلاب یکی از روش‌های بسیار خوبی است که در ایران جواب می‌دهد و توصیه بر این است که در قالب کارهای آبخیزداری حتما اتفاق بیفتد.

نسخه مناسب چاپ