به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هادی قوامی معاون امور حقوقی و مجلس وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب گفت: بعد از بررسی این طرح در شورای نگهبان و رفع ایرادات احتمالی در مجلس، مجموعه وزارت اقتصاد همه زیرساختهای لازم را برای اجرای آن از جمله پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در اختیار دارد. در عین حال، سایر زیرساختهای مورد نیاز هم تا آخر شهریور آماده میشود.
وی تاکید کرد: طرح مالیات برعایدی سرمایه یکی از طرحهای موفق و مشترک بین دولت و مجلس بود که میتواند اثر گذاری قابل توجه در جلوگیری از فرارهای بزرگ مالیاتی داشته باشد.
همچنین رئیس مرکز پژوهش و برنامهریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی از آمادگی این سازمان برای اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه خبر داد و گفت: بیش از ۹۵ درصد از مردم مشمول اجرای این قانون نخواهند بود.
مهدی موحدی بکنظر در شبکه خبر در مورد تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دستیابی به قانون مالیات بر عایدی سرمایه آرزوی دیرینهای بود که بالاخره محقق شد.تصویب این قانون حاصل تلاش ۱۰ سالهای بود که همه کارشناسان دلسوز اقتصادی، مدیران و مسئولانی که دل در گرو نجات اقتصاد کشور داشتند، به دنبال محقق کردن آن بودند.
وی قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان را یکی از زیرساختهای اصلی اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه برشمرد و ادامه داد: همچنین لایحهای تحت عنوان تسهیل در اجرای پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را داریم و اگر اکنون قانون مالیات بر عایدی سرمایه را در نظر بگیریم که بعد از تایید شورای نگهبان رسما قانون خواهد شد، حداقل شش ماه زمان برای تدوین آییننامههای مرتبط با این قانون نیاز داریم.
رئیس مرکز پژوهش و برنامهریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این پرسش که این قانون چند درصد مردم را پوشش میدهد؟ بیان کرد: بخش کمی از مردم درگیر قانون مالیات بر عایدی سرمایه خواهند بود و چیزی کمتر از ۴ یا ۵ درصد مردم درگیر این قانون خواهند شد و بیش از ۹۵ درصد مردم اساسا مشمول این قانون نیستند و موضوع مرتبط با آنها نیست.
وی افزود: کالاهای مشمول این قانون شامل املاک با انواع کاربری، انواع خودرو دارای پلاک شخصی، طلا، نقره و مسکوکات، انواع ارز و رمزارز و رمزپول مشمول این قانون خواهند بود.
موحدی اضافه کرد: هر فرد بالای ۱۸ سال و غیر تجاری، یعنی فردی که فعالیت تجاری انجام نمیدهد، اگر خرید و فروش ملکی داشته باشد، اگر قبلاً ملکی نداشته و خرید ملک داشته باشد و بخواهد آن ملک را بفروشد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود و اگر شخص ملک داشته باشد و ملک دوم را بخواهد بخرد و بعداً بفروشد، اگر ملک اول آن شخص دارای تملک بیشتر از سه سال باشد، باز هم مشمول این قانون نخواهد شد و نیاز نیست که مالیاتی پرداخت کند.
وی همچنین اظهار داشت: مشمولان مالیات بر عایدی سرمایه اگر ملکی را که زیر یکسال در تملک دارند، تصمیم به فروش آن بگیرند، مشمول مالیات نرخ ماده ۱۳۱ میشود. یعنی اگر بیش از ۴۰۰ میلیون تومان سود داشته باشد ۳۵درصد، بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان سود ۳۰ درصد و برای صفر تا ۱۰۰ میلیون تومان سود مشمول ۲۰درصد مالیات میشود. یعنی به صورت پلکانی مالیات تغییر می کند.
رئیس مرکز پژوهش و برنامهریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی همچنین توضیح داد که درباره خودرو هم بر اساس همین فرمول در اجرای ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود.