رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خبر داد
اعمال مجازات های جایگزین برای رانندگان پُرخطر
 

سرویس حوادث: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزایش جریمه تخلفات رانندگی را به منظور پیشگیری از تصادفات لازم دانست و تاکید کرد: قصد داریم برای آن دسته از رانندگان که در تخلف کردن حرفه‌ای شده‌اند از مجازات‌های جایگزین استفاده کنیم.

سردار سید کمال هادیانفر افزود:اخیرا در بررسی های به عمل آمده متوجه شدیم ۵ سال قبل یک بازنگری در قوانین راهنمایی و رانندگی و جرائم مربوط به آن شده است که البته این بازنگری کاملاً هم اثربخش بوده است؛ اما رفته رفته به دلایل مختلفی از جمله تورم، جریمه ها دیگر در این برهه از زمان بازدارنده نیستند.

وی با بیان این که جریمه ۶۰ هزار تومانی اکنون دیگر معنایی ندارد و به هیچ عنوان بازدارنده نیست، گفت: افزایش جریمه تخلفات رانندگی و اصلاح قوانین که مدنظر پلیس است قطعاً برای پیشگیری از برخی از تخلفات است و ربطی به درآمدزایی دولت و یا بخش‌های دیگر ندارد.

هادیانفر ادامه داد: ردیف هزینه‌‌کرد جریمه های راهنمایی و رانندگی مشخص است که در چه مواردی هزینه می‌شوند، به عنوان مثال بخشی از جریمه ها صرف فرهنگ‌سازی ترافیکی و راهسازی و بخشی دیگر به صندوق تأمین خسارات بدنی و بیمه واریز می‌شود تا در تصادفاتی که مقصر مشخص نمی‌شود به افراد پرداخت شود.

رئیس پلیس راهور با بیان این که ۲۵۰۰ راننده پرخطر عامل مرگ و میر ۱۵ هزار نفر و مجروحیت ۳۶۰ هزار نفر هستند، تاکیدکرد: بر اساس تحلیل‌ها و گزارش ها و بررسی قوانین کشورهای دیگر دریافته‌ایم که افزایش جریمه ها و البته مجازات‌های جایگزین بازدارندگی بالایی در تصادفات دارند. وضعیت کشور ما نسبت به کشورهای دیگر در حوزه تصادفات بد و ناگوار است و به همین دلیل باید در کنار اقدامات دیگری که در زمینه کاهش جانباختگان تصادفات انجام می‌شود قوانین هم اصلاح شود.

وی با بیان این که پلیس راهور به دستگاه‌های مربوطه و مجلس شورای اسلامی برنامه برای افزایش جریمه‌ها پیشنهاد داده است، گفت: افزایش جریمه برای این نیست که افراد بخواهند هزینه کنند یا بخواهیم از مردم پول بگیریم، بلکه این افزایش جریمه‌ها برای پیشگیری از حوادث است.

هادیانفر ادامه داد: با وزارت دادگستری، وزارت راه و وزارت کشور در مورد افرادی که در تخلف کردن حرفه‌ای شده اند، صحبت کرده‌ایم و قرار است برای آن ها مجازات‌های جایگزین تعریف شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان این که برای افرادی که بدون تخلف رانندگی می‌کنند هم قرار است سیاست‌های تشویقی اعمال شود، گفت: در نظر داریم به ازای هر یک روزی که افراد بدون تخلف رانندگی می‌کنند برای آن ها امتیازی در نظر بگیریم و در پایان سال بر اساس آن امتیازها از میزان جریمه ها و بدهی‌های این افراد کم کنیم.

«عدم توجه به جلو» علت ۴۹درصد از تصادفات

خبر دیگر این که رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: ۴۹ درصد از تصادفات منجر به مرگ پایتخت به عدم توجه به جلو مربوط می‌شود.

سرهنگ رابعه جوانبخت ضمن تشریح آمار و علل تصادفات ، اظهار داشت: بر اساس آمار و نمودار به دست آمده از آمار تصادفات منجر به مرگ پایتخت، ۴۹ درصد به عدم توجه به جلو مربوط می‌شود.همچنین ۲۷ درصد تصادفات فوتی به علت سرعت غیر مجاز، ۷ درصد در پی تغییر مسیر ناگهانی، ۵ درصد به دنبال عدم رعایت حق تقدم و ۱۲ درصد هم به سایر موارد مربوط می‌شود.

وی با بیان این که متخلفان حادثه ساز در دسته سرعت غیرمجاز در محدوده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال قرار دارند، تاکید کرد: راننده‌ای که سرعت بالایی را تجربه می‌کند برای توقف در مواقع ضروری هرچقدر هم ماهر باشد زمان کافی برای انجام واکنش به موقع، مسافت کافی و میدان دید مناسب برای توقف ندارد.

رئیس اداره تصادفات پلیس راهور پایتخت با تاکید بر این که سرعت شوخی بردار نیست ،گفت: هنگامی که سرعت بیش از حد مجاز است به هیچ عنوان امکان کنترل مناسب و ممانعت از وقوع حادثه وجود ندارد، پس توصیه می‌شود رانندگان برای حفظ سلامت و ایمنی لازم خود و دیگران با سرعت مطمئنه رانندگی و قوانین را رعایت کنند.

وی ادامه داد: افراد علاقه‌مند به سرعت زیاد، افراد ماجرا جویی هستند که باید این روحیه خود را کنترل و مدیریت کنند تا با هیجانات شخصی موجب رویدادهای تلخ برای خود و دیگران نشوند.

جوانبخت تاکید کرد: خانواده نقش بسیار مهمی در کنترل، مدیریت و پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی دارد پس در صورت ایفای درست نقش خود شاهد تاثیر مثبت و سازنده ای در کاهش تصادفات منجر به مرگ و جرحی خواهیم بود.

نسخه مناسب چاپ