نحوه توزیع اعتبارات در روستاها عادلانه نیست
 

ساوه ـ خبرنگار اطلاعات: به مناسبت سالروز تشکیل شوراهای اسلامی همایش بزرگ ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای ساوه، آوه، غرق آباد، نوبران و روستاهای بخش‌های مرکزی و نوبران این شهرستان با حضور برخی از مسئولان استان و شهرستان و اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، دهیاران، شهرداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سالن سلمان ساوجی برگزار شد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی در این همایش با بیان این که پیاده‌سازی نظام نوین مدیریت روستایی موفق از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است، گفت: در عرصه توسعه یافتگی، تمرکززدایی از مدیریت و جدا شدن از دولت و ایجاد یک رکن جدیدی تحت عنوان نقش آفرینی مردم و سازمان‌های مردم نهاد یک اصل اساسی برای سرعت بخشی به توسعه پایدار است.

حمید پاکپور با اشاره به این که شوراهای اسلامی پس از گذشت ۶دوره و قریب به ۲۴سال نیازمند بازبینی و کارآمدسازی هستند، اظهارداشت: با توجه به نقش شوراها در اداره کشور با اتکا به نقش مردم، باید تلاش کرد چنین نهاد مترقی را کارآمدتر از گذشته برای ایفای وظایف و خدمات، مورد بازبینی و حمایت قرار دهیم.

وی با تاکید بر این که برای کارآمدسازی شوراها که در پیشانی حاکمیت قرار دارند، باید از این جایگاه صیانت و تکریم کرد، افزود: همه مسئولان باید ضمن احترام به جایگاه شوراها از این ظرفیت برای تعامل هم‌افزا استفاده کنند و عدم توجه مدیران به خواست‌های قانونی شوراها، در واقع حرکت در مسیر ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی تلقی می شود.

پاکپور، نبود دهیاری در برخی روستاهای برخوردار از شوراهای اسلامی را مشکلی پیش روی توسعه یافتگی دانست و ادامه داد: خوشبختانه ۱۲روستای فاقد دهیاری در ساوه صاحب دهیاری شده‌اند و با اضافه شدن این تعداد دهیاری در روستاها خدمات بیشتری ارائه خواهد شد.

وی با بیان این که نحوه توزیع اعتبارات در روستاها عادلانه نیست، تاکیدکرد: باید شاخص‌های توسعه نیافتگی را دنبال کنیم تا بتوان توزیع اعتبارات را به منظور توسعه متوازن عادلانه سازیم.

پاکپور با اشاره به این که پارسال حدود ۹۰میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به دهیاری‌های شهرستان ساوه اختصاص یافت که نسبت به مدت مشابه آن رشد ۵۵درصد داشته است، گفت: با وجود کمبودها، مدیریت روستایی عملکرد قابل دفاع و درخشانی دارد و باید مراقب باشیم که کمبود اعتبارات و زیرساخت‌ها انگیزه کار را کاهش ندهد.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس هم با بیان اینکه خدمت به مردم در محضر خدای تعالی ارج و قرب بالایی دارد. گفت: شوراها از بدو تشکیل این نهاد مدنی بیشترین مطالبه‌گری را از سوی مردم داشته‌اند، اما تا زمانی که مودت و همدلی در میان دستگاه‌های اجرایی وجود نداشته باشد، امکان خدمات صادقانه و خالصانه وجود نخواهد داشت و نمی‌توان از همه ظرفیت‌ها برای ارائه خدمات به نظام استفاده کرد.

حجت‌الاسلام محمد سبزی با تاکید بر اینکه مدیران ناکارآمد استان‌هایی که موجب نارضایتی‌های عمومی شوند، باید تغییر کنند، اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری استاندار جلسات استانی کمیسیون ماده ۹۹در ساوه و زرندیه تشکیل شده که رضایت مردم این منطقه را در پی داشته است و باید هر اقدامی که زمینه رضایتمندی را فراهم می‌کند، عملیاتی کرد.

وی با بیان این که براساس قانون حق دولتی معادن هر منطقه‌ای که که به خزانه واریز می شود باید به شهرستان‌ها برگردد، تأکید کرد: باید با پیگیری مسئولان، سهم ساوه و زرندیه از حق دولتی معادن دیده شود، لذا از ۴۰۰میلیارد تومان واریزی به استان در این خصوص، حدود ۱۰۰میلیارد تومان سهم ساوه و زرندیه است که باید مشخص شود در چه حوزه‌ای هزینه می شود.

امام جمعه ساوه هم با بیان اینکه ستون عبادی دین نماز، قرآن و ولایت است، گفت: اگر شوراها به ستون عبادی اهمیت بدهند، شوراهای اسلامی هستند و در غیر این صورت شوراهای ضد اسلامی است، لذا با توجه به اینکه مردم ستون‌سیاسی دین محسوب می‌شوند. اگر شورا برای رضایت خدا و مردم کار کرد، کارآمد خواهد بود.

حجت الاسلام جعفر رحیمی بیان کرد: دهیاران و شوراهای اسلامی نقش بسزایی در مولد کردن جوامع روستایی و ایجاد اشتغال دارند تا در سایه ایجاد فرصت‌های شغلی، توانمندی روستاییان به منصه ظهور برسد و معیشت و رفاه آنان تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه شوراهای اسلامی به کمک بزرگان و ریش سفیدان اجازه ندهند در روستا فقر و گرفتاری و معتاد پیدا شود، افزود: معیار یک روستای آباد این است که فرد تحت پوشش کمیته امداد در آنجا وجود نداشته باشد و مردم نسبت به فرایض دینی نظیر خمس و زکات که موجب برکت در زندگی و گره گشایی از کار نیازمندان است و فقرزدایی می‌کند، حساس باشند و همه در این فصل خشکسالی نسبت به مصرف آب و بویژه آب کشاورزی دقت کنند.

معاون استاندار و فرماندار ساوه هم گفت: یکی از ابزارهای مدیریتی در دستگاه‌های اجرایی، بهره گیری از تفکر و اندیشه شوراهای اسلامی است و با انعکاس مشکلات، به عنوان نمایندگان مردم راه را برای توسعه پایدار تسهیل می‌کنند.

مهدی الیاسی با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی و اولویت‌گذاری در اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها و نظارت دقیق بر روند امور شهر و روستاها اظهار کرد: شوراهای اسلامی باید با رفاقت و همدلی در در راه خدمات خالصانه و صادقانه به مردم گام بردارند.

الیاسی با بیان اینکه توسعه متوازن با مدیریت در مصرف منابع آبی و حفاظت از محیط زیست اتفاق خواهد افتاد، توصیه کرد: در صیانت از منابع آبی باید با تغییر الگوی کشت و بهره‌گیری از سیستم‌های نوین آبیاری بستر توسعه متوازن را فراهم کرد.

رئیس دادگستری شهرستان ساوه هم با بیان اینکه تمرکززدایی و ‌توزیع متوازن قدرت و تصمیم‌سازی و تصمیم گیری، از ضرورت‌های فعالیت شوراهای اسلامی است، گفت: هرگونه فعالیت این نهاد مدنی باید بدون شائبه و شفاف صورت گیرد و برای حفظ منافع مردم و کارشناسی شده باشد.

ابوالحسن شریفی با اشاره به اینکه در مصوبات شورا باید توجه به نشاط اجتماعی با تاکید بر نمادهای فرهنگی و اسلامی در اولویت قرار گیرد، اضافه کرد: نصب دوربین‌های نظارتی و هوشمند برای ارتقای ضریب امنیتی جوامع روستایی ضروری است و هر مصوبه‌ای باید پیوست امنیتی و فرهنگی داشته باشد.

در این همایش از اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای شهرستان ساوه با اهدای لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد و برخی از نمایندگان شوراهای اسلامی به بیان نقطه نظرات و مشکلات مربوطه پرداختند.

نسخه مناسب چاپ