دکتر محسن میرزایی در جمع خبرنگاران با بیان این که در همین گروه سنی ۶۴ درصد اضافه وزن دارند، افزود: استان یزد در مصرف غذاهای فوری (فست فودها) نیز در کشور چهارم و در مصرف سبزیجات و میوهها در رتبه ۲۶ کشور قرار دارد و مبین آن است که سبک زندگی بخش زیادی از شهروندان استان مبتنی بر سبک زندگی سالم نیست.
وی شایع ترین علل مرگ و میر در استان یزد را بیماریهای قلبی و عروقی بیان و اظهارداشت: دلیل ۳۴ درصد مرگ و میرها در استان یزد ابتلا به این گونه بیماریهای بوده است.
میرزایی انواع سرطان و بیماریهای دستگاه تنفسی و غدد درون ریز را از دیگر علل مرگ و میر عمده در استان یزددانست و گفت: یزد در زمینه ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در رتبه ۱۱ کشور قرار دارد که شامل بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطان، بیماریهای تنفسی و اختلالات سلامت روان است.وی نداشتن فعالیتهای فیریکی، تغذیه ناسالم و مصرف الکل و دخانیات را از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای غیرواگیربیان کرد و گفت: براساس آخرین مطالعات در گروه سنی ۱۸ تا ۷۵ سال، ۳۹ درصد مردم استان فشار خون دارند که ۷۰ درصد آنان درمانهای موثر میگیرند، اما ۳۰ درصد بنا به دلایل مختلف تحت درمان قرار ندارند.
میرزایی میزان ابتلا به بیماری دیابت را ۱۸ درصد جمعیت استان یزد عنوان کرد و افزود: ۸۰ درصد مردم استان از بیماری دیابت خود اطلاع دارند و همچنین از مجموع بیماران دیابتی ۲۵ درصد انسولین مصرف و ۲۲ درصد نیز از داروهای گیاهی و سنتی برای درمان استفاده می کنند. وی با بیان این که از هر ۴ بیمار دیابتی در استان یک نفر بیماری خود را کنترل می کند، اضافه کرد: استفاده از داروهای گیاهی و سنتی بعنوان مکمل خوب است اما برای درمان کامل مفید نیست.
میرزایی ادامه داد: در گروه سنی ۱۸ تا ۷۵ سال در استان یزد، ۸۲ درصد چربی خون بالا دارند و ۹۲ درصد آنان درمان موثر می گیرند که کنترل این بیماری باعث جلوگیری از دیگر عوارض آن و ابتلا به بیماریهای دیگر میشود.