طرح ۵۰ هزار هکتاری فضای سبز تهران سال آینده تکمیل می شود
 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران و مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران صبح دیروز به اتفاق جمعی از خبرنگاران، از فرآیند کاشت نهال در طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران و همچنین نحوه آبیاری درختان در سه طرح جنگلکاری کمربند سبز شهر تهران بازدید کردند .به گزارش خبرنگار ما، حسین نظری در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان این که کاشت نهال در قالب طرح کمربند سبز شهر تهران از ساخت و سازهای بی‌رویه و احداث تاسیسات جلوگیری خواهد کرد،اظهار داشت : اگر محل‌هایی که هم‌اکنون به عنوان طرح کمربندی سبز شناخته شده‌اند و نهال در آنها غرس شده است، اگر این اتفاق نمی‌افتاد هم‌اکنون شاهد ساخت و سازها و احداث ابنیه‌ها بودیم.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: هر چقدر میزان ساخت و سازها کمتر شود و محل‌هایی از جمله محل‌های طرح کمربندی سبز تبدیل به مکان هایی برای کاشت نهال شوند، این مناطق می‌تواند شرایط خوبی را برای شهر تهران و رفع آلودگی آن ایجاد کنند و به همین جهت شهرداری تهران توجه بسیار زیادی را به مسائل اکولوژیک و زیست‌محیطی دارد و به همین جهت تلاش خود را برای توسعه کمربند سبز شهر تهران آغاز کرده است تا این محل‌ها محافظی برای شهر تهران باشد.

وی افزود: در اینجا جا دارد از آقای مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در باره توجه به طرح کمربند سبز شهر تهران ، همکارانشان و کارگران در اجرای طرح جنگلکاری قدردانی کنیم.

علی‌محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران هم در جریان بازدیداز فاز دوم طرح کمربندی سبز شهر تهران با اشاره به این که ازطرح ۵۰ هزار هکتاری کمربند سبز پیرامونی شهر تهران، ۴۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اجرا شده است، اظهار داشت: سال گذشته ۱۵۰۰ هکتار به مساحت طرح کمربندی سبز شهر تهران اضافه شد ضمن این که امسال ۲ هزار هکتار به میزان طرح کمربندی سبز شهر تهران افزوده خواهد شد و بنابر برنامه انجام شده تا سال ۱۴۰۳ پرونده طرح کمربندی سبز شهر تهران بسته خواهد شد.وی افزود: یکی از سیاست‌های سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران کاشت گونه‌های گیاهی مقاوم و سازگار با شرایط آب و هوایی شهر تهران است. همچنین تمهیداتی هم برای آبیاری درختان کاشته شده در قالب طرح کمربند سبز شهر تهران انجام شده است.

مدیرعامل سازمان بوستان ها با اشاره به استفاده از پساب‌ برای آبیاری درختان در قالب طرح کمربندی سبز شهر تهران تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در باره استفاده آب در چاه‌ها وجود داشته است به همین جهت تاکید ما بر استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز است و به همین جهت سال گذشته ۷ میلیون مترمکعب مورد استفاده قرار گرفت و در سال جاری بنا داریم این رقم را به ۳۰ میلیون متر مکعب برسانیم.

مختاری در باره کاشت گونه‌های گیاهی در این طرح گفت: همان طور که گفته شد از گونه‌های بومی سازگار با شرایط آب و هوایی استفاده می‌شود. همچنین در طرح کمربندی سبز از گونه‌های مثمر از جمله درختان گردو، زیتون و توت هم استفاده شده است.

وی با بیان این که ۱۰ گونه گیاهی برای کاشت نهال در طرح کمربند سبز شهر تهران استفاده شده است گفت: تلاش شده است تا محیط‌هایی فراهم شود تا مردم بتوانند ساعاتی را در این محل‌ها به عنوان تفرجگاه حضور پیدا کنند .

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها با تاکید بر این که کاشت درخت کاج در فضای سبز و طرح کمربندی شهر تهران ممنوع است، افزود: تاکید ما بر این است که از درختان پهن برگ استفاده شود.

مختاری در باره آبیاری جنگلکاری‌ها خاطرنشان کرد: در گذشته این محل‌ها با تانکر و هم‌اکنون به صورت قطره‌ای و از محل پساب تصفیه‌خانه‌ها آبیاری می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که در هر هکتار چند درخت کاشته می‌شود، گفت: این قضیه متفاوت است اما به طور میانگین بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ نهال غرس می‌شود ضمن این کهبرای آبیاری جنگلکاری ها ۱۰۰درصد از آب خام استفاده می‌شود.

اشاره می شود که خبرنگاران دیروز از فاز دوم طرح جنگلکاری شهید شهرام فر ،جنگلکاری طلائیه و خاتم الانبیاء(تلو) در شرق تهران بازدید کردند.

نسخه مناسب چاپ