روند معاملات مثبت می‌شود
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه اگر شرایط ریزش بورس ادامه یابد، سازمان بورس این اختیار را دارد تا معاملات را متوقف کند، گفت: وضع بازار سرمایه تداوم ندارد.

محسن علیزاده در گفتگو با ایرنا، درباره اجرای ماده ۳۲ قانون بازار اوراق بهادار اظهار کرد: شورای عالی بورس پس از ریزش سنگینی که در مرداد ۱۳۹۹ رخ داد، اختیار اجرای ماده ۳۲ قانون بازار اوراق بهادار را به سازمان بورس و اوراق بهادار تفویض کرد زیرا این امکان وجود داشت که برخی اعضای شورا در شرایط اضطراریِ بازار نتوانند دور هم جمع شده و درباره اتفاقات پیش آمده هم‌اندیشی کنند.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس ادامه داد: لذا در زمان حاضر شورای عالی بورس ورود نکرده و تشخیص اضطراری بودن شرایط فعلی بازار سرمایه بر عهده سازمان بورس است که آیا معاملات را متوقف می کند یا خیر؟

علیزاده افزود: با مجید عشقی رئیس سازمان بورس صحبت کردم و قرار است سازمان بورس تصمیم بگیرد که آیا شرایط بازار مشمول ماده ۳۲ می‌شود یا خیر.

وی تصریح کرد: ممکن است معاملات متوقف شود ولی از سوی دیگر احتمال دارد که شرایط بازار بهتر شده و معاملات متوقف نشود.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس یادآور شد: به نظر

می رسد شاهد افزایش شاخص بورس باشیم و اصلاحی که به بورس رسید، دیگر ادامه دار نباشد؛ شرایط فعلی تداوم نخواهد داشت و شرایط بازار سرمایه بهتر خواهد شد.

گفتنی است که بر اساس ماده ۳۲ قانون اصلاح قانون بازار اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی، در شرایط اضطرار، جلسه فوری شورای عالی بورس تشکیل شده و معاملات بورس تا سه روز تعطیل می شود؛ تشخیص مضطر بودن شرایط بازار بر عهده شورای عالی بورس است.

در متن ماده ۳۲ قانون بازار اوراق بهادار آمده است:

سازمان بورس و اوراق بهادار مجاز است با تشخیص شرایط اضطراری، دستور تعطیل و یا توقف انجام معاملات هر یک از

بورس ها را حداکثر به مدت سه روز کاری صادر کند، در صورت تداوم شرایط اضطراری، مدت مزبور با تصویب شورای عالی بورس قابل تمدید خواهد بود.

تبصره – شرایط اضطرار بر اساس آن دستورالعمل اجرایی خواهد بود که به پیشنهاد سازمان بورس به تأیید شورای عالی بورس

می رسد.

در دستورالعمل مصوب شورای عالی بورس، افت بیش از ۵ درصدی شاخص کل، یکی از شرایط اضطرار است.

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، ریزش بورس به زودی تمام خواهد شد و بازار سهام، بازدهی بسیار خوبی را در بلندمدت نصیب سهامداران می‌کند.

به گزارش فارس، بازار سرمایه در روزهایی که کاملا نزولی است، هنوز نتوانسته روند مشخصی به خود بگیرد دلیل ریزش بورس در روزهای گذشته برای فعالان بازار سهام مبهم است.

اما ورود شرکت‌های حقوقی به صف‌های فروش و سپس حذف سفارش‌های خود در معاملات را می‌توان دلیل اصلی قرمزپوش شدن بورس دانست.

این بزرگترین ریزش شاخص کل بورس تهران در کل دوره ۵۶ ساله فعالیت بورس تهران بود، ریزش ۱۵ر۵ درصدی شاخص کل در یک روز دومین ریزش بزرگ درصدی تاریخ بازار محسوب می‌شود که در هشت سال گذشته تکرار نشده

بود.

برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، ریزش دو روزه بورس در تاریخ بازار سهام بی‌سابقه بوده است، اینکه در یک روز شاخص کل بیش از ۱۲۵ هزار واحد ریزش کند با در نظر گرفتن جمیع شرایط نشانه هیجان بازار است.

کارشناسان معتقدند، این اصلاح به زودی تمام خواهد شد، ریسک و نوسان در ذات بازار سرمایه است و سهامداران نباید تحت تاثیر ریزش فعلی شاخص بوس تصمیمات هیجانی بگیرند، بلکه باید نگاه بلندمدت داشته باشند؛ زیرا بازار، بازدهی بسیار خوبی را در بلندمدت نصیب سهامداران می‌کند.

رضا گلستانی کارشناس بازار سرمایه در این باره گفت: متأسفانه ترسی که ریزش سال ۹۹ در سهامداران ایجاد کرده شبیه خاطره‌ای هولناک است که به این راحتی از ذهن مردم پاک نخواهد شد.

نسخه مناسب چاپ