راه آهن رشت ـ آستارا ساخته می‌شود
 

وزیر راه و شهرسازی از افزایش پیشنهادات شرکای خارجی ایران برای سرمایه گذاری در بنادر کشور خبر داد.

مهرداد بذرپاش که دیروز در چهاردهمین همایش بین‌المللی سازه های ساحلی و بنادر در تهران سخن می گفت، ضمن اعلام این مطلب گفت: صنعت دریایی زمینه ساز تجارت ۱۱ میلیارد تنی بار در شبکه‌های کریدوری جهان و مدیریت تردد ۹۰هزار کشتی اقیانوس پیما و صدها بندر مهم راهبردی را دارد.

وی به ملاقات‌های اخیر خود با مقامات کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: از ما درباره برنامه‌های ایران در خصوص صنعت دریا سوال می‌کنند. حتی برای توسعه همکاری با ایران در حوزه دریا ابراز تمایل دارند؛ بنابراین اقتصاد دریا که برنامه‌های جدید آن را اعلام خواهیم کرد، در دستورکار جدی ایران قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه هم پیوندی جدیدی در حوزه اقتصاد دریا در منطقه در حال شکل گیری است، بیان کرد: برای ایران که بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل دارد، شرایط کم نظیری ایجاد شده تا از این ظرفیت استفاده کند.

وی گفت: با وجود فشار دشمن و در این شرایط حساس، اشتیاق رابطه کشورهای مهم با ایران را می‌توان دید و پیشنهاداتی که برای سرمایه گذاری در بنادر کشور دارند، عالی است.

بذرپاش گفت: اگر طرحی نو در شکوفا کردن این بخش از اقتصاد ایجاد کنیم، می‌توانیم برای آیندگان هم برنامه داشته باشیم؛ این در حالی است که حتی کشورهایی که دریا ندارند، درحال دریافت مدل‌های جدید برای نقش آفرینی دریایی‌ هستند.

وی از تصویب طرحی خبر داد که منجر به رشد استان‌هایی در کشور می‌شود که دریا ندارند، اما سرمایه گذاری در سواحل استان‌های دریایی را امکان پذیر می‌کند و ادامه داد: برگزاری این رویداد مبارک نشان می‌دهد اقتصاد دریا برای ما مهم است. با این حال برای استفاده از بخش علمی در توسعه اقتصاد دریایی موفق نبودیم.

وزیر راه و شهرسازی از رویکرد دولت سیزدهم در حمایت از حمل‌و نقل ترکیبی و ترانزیت خبر داد و گفت: حوزه ترانزیت بر جستگی خاصی برای کشور دارد و این روزها مجددا راه ابریشم برای ایران در حال احیا است و اعتقاد داریم که ترانزیت، بیشتر از نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد.

وی ادامه داد: توافقات بسیار خوبی در این باره انجام شده که به خاطر جلوگیری از فشار بر شرکای ایران، از رسانه‌ای کردن آن خودداری می‌کنیم، اما توسعه ترانریت در دریا، جاده، ریل و هوا و رفع محدودیت‌های پروازی انجام‌ شده است که حتی برخی کشورهای همسایه درباره رفع این محدودیت‌ها و توسعه روابط تعجب کردند، اما اعلام نمی‌کنیم.

بذرپاش همچنین در حاشیه این همایش به خبرنگاران گفت: در پی انجام مذاکرات خارجی برای پیشبرد طرح‌های حمل‌و نقلی، توافق ساخت راه آهن رشت- آستارا تا هفته دیگر امضا می‌شود و عملیات ساخت این مسیر ریلی آغاز خواهد شد

وی ادامه داد: در مذاکرات با کشورهای خارجی تکمیل خطوط کریدور و انواع مُدهای حمل و نقلی را در ‌دستور کار داریم که در همین راستا با اتمام بخشی از مذاکرات خارجی، توافقنامه ساخت راه آهن رشت – آستارا تا هفته آینده امضا و عملیات ساخت این مسیر ریلی آغاز خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی درباره راه‌آهن شلمچه بصره توضیح داد: مدیرعامل راه آهن برای توافق تکمیل راه‌آهن شلمچه – بصره در عراق حضور داشت و مذاکرات عملیات اجرایی آن آغاز شد و زمین‌هایی که باید برای عملیات مین‌روبی تحویل شود، در حال انجام است و در مرحله اجرایی قرار گرفته است.

به گفته وی، راه‌آهن شلمچه به بصره پروژه‌ای است که نزدیک به ۴۰ سال درباره آن بحث می‌شود و حتی به جنگ تحمیلی ایران و عراق خورد و بعد از جنگ هم به جایی نرسید. اما در حال حاضر هم ایران و هم عراق مصصم به اجرای پروژه هستند. اگر این تکه ریلی انجام شود، شبکه ریلی ما به کلیت عراق دسترسی پیدا می‌کند و از عراق هم از منطقه بوکمال می‌تواند به خاک سوریه منتقل شود که اتفاق بزرگی است.

بذرپاش تصریح کرد: زیرساخت‌های ریلی سوریه هم نیاز به بازسازی دارند که هم طرف ایرانی و هم طرف سوری به‌صورت مشترک به بهسازی زیرساخت‌ها اقدام می‌کنند.

وی درباره تعلل هندی‌ها برای توسعه بندر چابهار گفت: ما به هیچ وجه در شرایطی نیستیم که با ظرفیت عظیمی که بنادرمان دارد، کسی بخواهد با منت حضور پیدا کند. آنقدر تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بنادر ایران چه از سوی نهادهای مالی و فعالان بخش خصوصی داخلی و چه سرمایه‌گذارهای خارجی زیاد است که ما باید بین آنها انتخاب کنیم و امسال سال رونق سرمایه‌گذاری در این بخش خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ما اصرار بر قرارداد بلندمدت در چابهار داریم و هرکس ابراز تمایل کند، باید به‌ صورت بلندمدت حضور پیدا کند. در حال حاضر هم دو پیشنهاد جدید در این بخش داریم.

نسخه مناسب چاپ