واریز سود ۳/۵ میلیون سهامدار
شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان هفته دوم اردیبهشت امسال، ‌بیش از ۷۶۰ میلیارد تومان سود سنواتی از سوی سمات با استفاده از سامانه سجام پرداخت شد. به گزارش روابط عمومی سمات، اطلاعات منتشر شده در خصوص جزییات واریز مطالبات جاری سهامداران نشان می‌دهد که تا پایان هفته دوم اردیبهشت سال جاری،تعداد ۲۷ ناشر، سود سنواتی دو میلیون و ۸۲۵ هزار و ۶۱۸ سهامدار که شامل ۷۶۷ میلیارد و ۵۵۷ میلیون تومان می شود را با استفاده از سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) پرداخت کرده‌اند.

همچنین در این بازه زمانی سود جاری دو میلیون و ۵۳۱ هزار و ۸۳۹ سهامدار شامل یک هزار و ۷۶۹ میلیارد و ۸۳۳ میلیون تومان توسط ۲۱ ناشر، از طریق اطلاعات سامانه سجام توسط سمات واریز شد.

‌سجام یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از «سرمایه‌گذاران، مشتریان و مدیران نهادها» در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری و غیر حضوری قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده های تایید شده خواهند بود.

بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.

سهامداران می‌توانند با مراجعه به سایت www.Sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیک انجام دهند.

دریافت کد معاملاتی برای ورود به بازار سرمایه، دریافت سودهای جاری، سنواتی و سود سهام عدالت، امکان ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه و استفاده از خدمات آن شامل میز خدمت الکترونیک، مشاهده و گزارش دارایی، دریافت گواهی سهام، لیست مجامع و برگزاری مجامع به صورت الکترونیک، گزارش سود های پرداخت شده، تاریخچه سود سهام عدالت و گزارش حق تقدم استقاده نشده، از جمله مزایای ویژه ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام به شمار می رود.

از سوی دیگر برخی معتقد هستند که طبق قانون جوانی جمعیت دولت مکلف شده که به متولدین سال ۱۴۰۰ به بعد، سهام دولتی تخصیص دهد، اما متاسفانه در اقدامی بسیار عجیب و دور از عدالت، اعلام شد که امکان تخصیص سهام به متولدین سال ۱۴۰۰ وجود ندارد و فقط به متولدین سال ۱۴۰۱ به بعد، این سهام تعلق می‌گیرد.

به گزارش فارس، طبق ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۲۴ مهر سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف است به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۰ متولد ‌شود مبلغ ۱۰ میلیون ریال تا سقف سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال صرفاً جهت خرید واحدهای صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری قابل معامله در بورس به نام فرزند اختصاص دهد.

این رقم برای سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولد شده ۱۵ میلیون ریال تعیین شده و برای سال‌های بعد هم به مدت هفت سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود.

طبق تبصره یک این ماده، هر سال به میزان نرخ تورم سالانه اعلامی مرکز آمار ایران به مبلغ اشاره شده در این ماده اضافه می‌شود.

همچنین طبق تبصره دو این ماده، سرپرست مجاز است صرفاً نسبت به جابه جایی بین واحدهای صندوق های سرمایه گذاری موضوع این ماده اقدام کند.

خارج کردن منابع مالی ناشی از فروش واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری صرفاً پس از ازدواج یا در صورت عدم ازدواج پس از بیست و چهار سالگی مجاز است.

بنابراین گزارش، انتخاب صندوق‌های سهامی بر عهده والدین گذاشته شده است، بیش از ۱۰۴ صندوق سهامی در بازار سرمایه وجود دارد که در این واگذاری ۳۵ صندوق می تواند توسط والدین انتخاب شود.

خبر دیگر اینکه کارشناسان همواره توصیه می‌کنند سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه با دید بلند مدت صورت بگیرد و سرمایه‌گذاران تحت تاثیر نوسانات کوتاه مدت، تصمیم به خرید و فروش هیجانی نگیرند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، بررسی آمارها نشان می‌دهد شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۱، ۴۳ درصد رشد داشته و شاخص هم‌وزن که معیار بهتری برای سنجش رشد میانگین نماد شرکت‌های بورسی است با ۶۸ درصد بازدهی، بازار سرمایه را پس از چند سال دوباره به بازاری جذاب برای سرمایه‌گذاری بدل کرده است.

نسخه مناسب چاپ