حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی دیروز در مراسم امضای توافقنامه احداث راهآهن رشت–آستارا که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برگزار شد، این توافق را گامی مهم و راهبردی در جهت همکاریهای ایران و روسیه بیان کرد و گفت: همکاریهای ایران و روسیه در حوزههای مختلف توسعه یافته و این توافق هم یکی از جلوههای مهم ارتقای سطح همکاریها ست که امروز میان دو کشور رقم خورد.
رئیس جمهوری با بیان این که امضای این توافقنامه محدود به همکاری ایران و روسیه نیست و کشورهایی که در مسیر گذرگاه ریلی شمال–جنوب قرار دارند، از آن بهره مند خواهند شد، اظهار داشت: کریدور شمال– جنوب نه فقط برای ایران و روسیه، بلکه برای همه کشورهایی که در مسیر آن قرار دارند، فواید فراوانی خواهد داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: این مسیر از آسیای شرقی و جنوبی گرفته تا قفقاز و شمال اروپا را به هم متصل کرده است و جلوهای از همکاری و همگرایی تجاری و اقتصادی بین همه این کشورها خواهد بود و این همکاریها بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
رئیسی با اشاره به این که مذاکرات اولیه این توافق مربوط به دو دهه پیش است که باید در زمان خود اجرا میشد اما به دلایلی به تعویق افتاد، اظهار داشت: امروز با ارادهای که بین مسئولان عالی دو کشور وجود دارد، این رویداد بزرگ میان دو کشور در حال انجام است و قطعاً نقش و تأثیر بسزایی در تقویت تجارت، اقتصاد و ترانزیت منطقه خواهد داشت.
وی فعال کردن ظرفیتهای جمهوری اسلامی از مسیر سیاست تقویت همسایگی با هدف تثبیت جایگاه شایسته ایران در نظام بینالملل را وظیفه ملی، تاریخی و الهی دولت مردمی ذکر کرد و افزود: روسیه و همه کشورهایی که در این مسیر قرار دارند بهخوبی میدانند که مسیر ایران، ارزانترین، باصرفهترین و نزدیکترین مسیر برای فعالیتهای تجاری، اقتصادی و ترانزیتی در منطقه است.
موقعیت ایران برای اتصال شرق آسیا به اروپا
رئیس جمهوری با بیان این که جایگاه و موقعیت ممتاز ایران در منطقه به نحوی است که میتواند ظرفیتهای شرق آسیا را به اروپا متصل کند و امروز امضای توافق نشان میدهد که مسیر شمال– جنوب مورد توجه شایسته قرار گرفته است، تصریح کرد: با جدیتی که همکاران بنده در دولت خواهند داشت احداث این مسیر ریلی سریعاً آغازمی شود و همه کشورهای منطقه از منافع آن بهرهمند خواهند شد.
رئیسی با قدردانی ازرهنمودهای رهبرمعظم انقلاب درجهت احیای ظرفیتهای اقتصادی و ترانزیتی منطقه افزود: این توافق حتماً در جهت توسعه بیشتر روابط میان دو کشور و کشورهای منطقه مؤثر خواهد بود و گام بعدی که در اورآسیا و به زودی رقم خواهد خورد، حذف تعرفه میان ۶کشور است که اقدام مهمی بین ایران، روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا محسوب میشود.
وی در تشریح وضع کریدور شمال- جنوب، گفت: در این کریدور ریلی ۳بخش مورد توجه است؛بخش نخست شرق این مسیر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ایران است که با تلاشهایی که انجام شده، مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. بخش مرکزی هم شامل دریای خزر است که باید در جهت تقویت بنادر و ناوگان دریایی در آن اقدامات جدی صورت گیرد و نقصان بخش غربی این مسیر بین رشت و آستارا هم با این توافق برطرف میشود و کریدور شمال– جنوب میتواند به صورت همهجانبه مورد استفاده قرار گیرد.
طرحهای ایران برای نقشآفرینی دراقتصاد منطقه
رئیس جمهوری در ادامه در توضیح برخی از طرحهای دولت برای ارتقای نقشآفرینی ایران در اقتصاد منطقه گفت: تقویت مسیر پاکستان، ایران و ترکیه، مسیر ریلی شلمچه– بصره و همچنین راهآهن چابهار– زاهدان و اتصال دریای عمان و خلیج فارس به اروپا از جمله مسیرها و بستههای تعریف شده برای تقویت جایگاه ترانزیتی جمهوری اسلامی است که با قوت و جدیت پیگیری خواهد شد.
رئیسی با ابراز امیدواری نسبت به احیای سهم و جایگاه ایران در منطقه و روابط اقتصادی دو جانبه و چندجانبه در نظام بینالملل با اجرای این طرحها تأکید کرد: ایران و روسیه ظرفیتهای اقتصادی بالایی برای همکاری دارند و اراده دو کشور بر همکاری و تبادل این ظرفیتهاست و امیدواریم با همکاریها و پیگیریهایی که از سوی مسئولان عالی دو کشور وجود دارد، این توافقنامه هر چه زودتر به اجرا و بهرهبرداری برسد.
تکمیل کریدورشمال– جنوب آغازپروژهای عظیم در منطقه
رئیس جمهوری روسیه هم توافق ایران و روسیه برای تکمیل کریدور شمال– جنوب را آغاز پروژهای عظیم در منطقه دانست و افزود: این کریدور سهم قابل توجهی در تأمین امنیت غذایی کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد داشت و به ما فرصت میدهد که حمل و نقل بدون وقفهای داشته باشیم.
ولادیمیر پوتین با بیان این که این کریدور فقط آغاز کار برای افزایش ظرفیت مسیر شمال–جنوب است و مسیرهای دیگری هم وجود دارد که در آینده توسعه خواهد یافت، اظهار داشت: ارسال کالاها از طریق این کریدور به ما امتیازهای رقابتی و امکان تنوعبخشی به مسیرهای جهانی حمل و نقل خواهد داد و از سوی دیگر ارسال کالا از مسیر این کریدور علاوه بر صرفهجویی در زمان و هزینه انتقال کالا، افزایش حجم مبادله کالاها و بهبود وضع اشتغال برای دو کشور ایران و روسیه را هم به همراه خواهد داشت.
وی تعاملات تهران– مسکو در چارچوب این پروژه عظیم را نشاندهنده سطح عالی روابط ایران–روسیه، توصیف و تصریح کرد: اهمیت خاصی برای این ارتباطات دوجانبه قائل هستیم و مایلم از دکتر رئیسی و همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به خاطر توجهات دائمی به همکاریهای میان دو کشور قدردانی کنم. همچنین این فرصت را مغتنم شمرده و درخواست میکنم بهترین آرزوهای بنده را به آیتالله خامنهای ابلاغ کنید.
سرمایه گذاری ۱,۶ میلیارد یورو روسیه در این مسیر ریلی
توافقنامه احداث خط آهن رشت – آستارا بین ایران و روسیه در مراسمی با حضور رئیسی و پوتین به صورت ویدئو کنفرانس به امضاء رسید.
ایران و روسیه با هدف تکمیل گذرگاه ریلی شمال – جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل میکند، توافقنامه احداث راهآهن رشت – آستارا را امضا کردند.
این توافقنامه امروز چهارشنبه و پس از سخنرانی آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه بین نمایندگان دو کشور به امضاء رسید .
مسیر غربی کریدور شمال– جنوب که کشورهای روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان را شامل میشود از نظر ریلی دارای یک حلقه مفقودهای به مسافت ۱۶۲کیلومتر بین رشت و آستارا بود که با امضای این توافق و احداث این مسیر ریلی عملاً جنوب آسیا به شمال اروپا متصل خواهد شد.
براساس این توافقنامه، فدراسیون روسیه ۱,۶میلیارد یورو در این مسیر ریلی سرمایهگذاری خواهد کرد. قرار است این
خط آهن راهبردی در مدت ۴۸ماه احداث شود.
گزارش جلسه دیروز هیات دولت
رئیس جمهوری درجلسه دیروز هیات دولت از وزارت جهادکشاورزی خواست به گونهای برنامهریزی کند که گندمکاران با آرامش و اطمینان خاطر نسبت به دریافت حقوق خود، محصولاتشان را تحویل مراکز تعیین شده بدهند.
رئیسی همچنین به وزارت کشور ماموریت داد تا به نتیجه رسیدن تکلیف سازمان امور مهاجرین، امور مربوط به اتباع افغانستانی در یک سامانه ثبت شود و تحت اشراف دولت مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد. رئیس جمهوری در این جلسه همچنین با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در سخنرانی آغاز سال در حرم مطهر رضوی در باره «تحول»، مسئولیتپذیری و پاسخگویی را از الزامات تحول در نظام اداری برشمرد و بر لزوم رصد دائم عملکرد نظام اداری تاکید کرد.
رئیسی با بیان این که همه همکاران دولت باید نسبت به تحول در مجموعه اداری خود حساس باشند، فرافکنی و تأخیر در انجام کارها و پاسخگو نبودن در حوزه مدیریت را خسارتبار دانست.
موافقت دولت با لایحه قوه قضائیه
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت هم در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: لایحه قوه قضائیه در مورد عفاف وحجاب که با قید دو فوریت تقدیم دولت شده بود، مورد بررسی قرار گرفت ودولت با ارسال لایحه به مجلس موافقت کرد.
به گزارش ایرنا وی تصریح کرد: این لایحه با قید دو فوریت تقدیم مجلس خواهد شد تا در آنجا هم با سرعت مورد رسیدگی قرار بگیرد.
سخنگوی دولت افزود: نظرات کارشناسی در کمیسیون تخصصی دولت پیرامون این لایحه ارائه شده است که به پیوست تقدیممجلس خواهد شد.
بهادری جهرمی در ادامه با تشریح مصوبات دیگر هیات وزیران گفت: در ابتدای جلسه دولت گزارشهای متعددی از سوی بخشهای مختلف اجرایی مطرح شد که یکی از آنها مربوط به افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است.وی با بیان این که این بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه محسوب میشود، تصریح کرد: نمایشگاه تا ۳۱ اردیبهشت برقرار است و امسال بیش از ۱۵۰۰مجموعه و شرکت داخلی و حدود ۲۰۰شرکت خارجی در نمایشگاه حضور یافتهاند و شاهد رشد دو برابری شرکتهای خارجی در این نمایشگاه هستیم که نشانگر رشد و توسعه حوزه صنعت ملی نفت و پالایش و پتروشیمی در کشور است. سخنگوی دولت در رابطه با دیگر مصوبه دولت گفت: هیات وزیران با تصویب آیین نامه اجرایی قانون تصویب مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی موافقت کرد و به منظور پیشگیری و کاهش بیماری های شغلی در محیط کار ، وزارت کار مکلف شد تا با همکاری مجموعه های کارگری و کارفرمایی، سامانه ملی را فعال کند.
بهادری جهرمی هدف از
راه اندازی این سامانه را نظارت و بررسی و گزارشگیری و پیگیری مصوبات این آیین نامه دانست و گفت:
آیین نامه اجرایی قانون تصویب
مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی به منظور پیشگیری از حوادث است و در جهت کمک به افزایش استاندارد های محیط شغلی است.