شناسنامه ها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امکان دارد تا چندی دیگر پس از هماهنگی با دستگاه های مختلف بازه زمانی برای تعویض شناسنامه ها را تعریف کنیم.
به گزارش ایسنا، هاشم کارگر در تشریح آخرین وضع صدور کارت های ملی هوشمند در جمع خبرنگاران تصریح کرد: عقب افتادگی دو سال و شش ماهه ای در حوزه صدور و تحویل کارت های ملی وجود داشت که حدود ۱۰میلیون کارت ملی هوشمند را شامل می شد که خوشبختانه اواخر سال گذشته ۱۰میلیون کارت صادر و بدهی قبلی به اتمام رسید.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود پنج میلیون درخواست کارت ملی داشتهایم که امیدواریم بتوانیم با به روز کردن این کارتها تا اواخر نیمه اول سال ، کارت ملیشان را تحویل دهیم. کارگر درباره کارت ملیهای فعلی توضیح داد: کارت ملیهای فعلی چه تاریخ داشته باشد و چه منقضی شده باشد به صورت خودکار تا سال ۱۴۰۵ تمدید شده است و شهروندان میتوانند از آنها استفاده کنند.. رئیس سازمان ثبت احوال کشور افزود: بر اساس آنچه که پیشتر هم در
رسانه ها اطلاع رسانی شده است تمامی کارت های ملی تا سال ۱۴۰۵اعتبار خواهند داشت. اما برای موضوع تمدید کارت های ملی یکی از اقداماتی که دنبال می کنیم باز مطالعه و تحقیق مجدد برای کارت های ملی است.
کارگر ادامه داد: در حقیقت مطالعات کارت های ملی هوشمند فعلی مربوط به ۱۵سال قبل است، باتوجه به تغییرات حوزه فناوری، بی تردید بازنگری در وضع کلی کارت های ملی ضروری است تا با کمترین هزینه و بیشترین کارآیی این کارت ها برای متقاضیان صادر شود.
ثبت چهره جدید افراد برای تمدید کارت های ملی
وی تاکید کرد: قطعا در تمدید کارت های ملی باید چهره جدید افراد ثبت شود که در مطالعات همه راهکارهای مناسب و بهره گیری از فناوری های به روز مورد تحقیق قرار می گیرد. کارت های ملی فعلی هم قابلیت های زیادی دارد؛ اما برای بهره برداری از این قابلیت ها نیازمند کارتخوان های متفاوتی است که شاید بعضا امکان استفاده از این قابلیت ها را دشوار کرده است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره سامانه تشخیص چهره ایرانیان هم گفت: پردازش تصویر در حوزه های مختلف در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد؛ در حقیقت احراز هویت باید غیرحضوری باشد؛ بر همین اساس باید سامانه ای وجود داشته باشد که به لحاظ چهره، تشخیص انجام شود و اصالت هویتی فرد را احراز کند. این سامانه در حال حاضر مبتنی بر توان داخلی تولید و در حال استفاده است و در آینده هم سامانه های دیگر سازمان ثبت احوال کشور همانند« هدا » از سامانه تشخیص چهره استفاده خواهند کرد.
کارگر درباره زمان لازم برای تعویض و صدور شناسنامه های جدید گفت: در سازمان ثبت احوال زمان صدور شناسنامه ها یک تا سه روز زمان می برد، اما زمان ارسال آنها توسط پست و رسیدن به دست متقاضی موضوعی است که به شرکت پست ارتباط دارد و در شهرهای بزرگ طولانی تر است.
وی تاکید کرد: دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات دولتی هستند و برای ارائه خدمات ثبت احوال ضوابطی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنند سازمان ثبت احوال برای ارائه این خدمات به آنها مجوز می دهد.
محاسبه و اعلام نرخ باروری سال ۱۴۰۱؛به زودی
رئیس سازمان ثبت احوال درباره ارائه آمارهای ثبتی از سوی این سازمان گفت: سازمان ثبت احوال سازمانی است که هر آماری که ارائه می دهد مبتنی بر داده های ثبتی است؛ لذا این آمار قابل اتکا هستند. نرخ باروری بر همین اساس برای سال ۱۴۰۰محاسبه و اعلام شد و به زودی نرخ باروری برای سال ۱۴۰۱هم محاسبه و اعلام خواهد شد.
کارگر افزود: ظرف یک ماه آینده بحث الکترونیک شدن گواهی های ولادت و فوت اجرایی خواهد شد.
کارگر در بخش دیگری از صحبت های خود به سامانه «سهیم» سازمان ثبت احوال کشور اشاره کرد و افزود: بستری فراهم شده است تا در تعامل با مردم، همه خدمات ثبت احوال را در قالب آن ارائه کنیم که در حال حاضر ۱۹خدمت در این سامانه ارائه می شود و روز به روز نیز تعداد این خدمات افزایش می یابد. یکی از اقدامات سازمان شجره نامچه خانواده است که مشخصات فرد، پدر، مادر و همه فرزندان را قابل مشاهده کرده است.