رکن ضامن علاوه بر اینکه هزینههای تامین مالی را افزایش میدهد مدت زمان تامین مالی را نیز احتمالا طولانیتر خواهد کرد.
در حال حاضر بنگاههای اقتصادی میتوانند با مراجعه به شرکت رتبهبندی اعتباری و اتخاذ رتبه حداقل BBB با اتکای به صلاحیت اعتباری خود و بدون مراجعه به رکن ضامن اقدام به انتشار اوراق خود و صرفهجویی قابل توجه در هزینههای مستقیم و غیرمستقیم مالی خود نماید.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در حال حاضر با توجه به شرایط نه چندان مطلوب نظام بانکی، راه حل جایگزین و مناسب بنگاههای اقتصادی بزرگ استفاده از امکانات مختلف تامین مالی از طریق نظام بازار سرمایه است. در این رابطه در مقایسه با سالیان گذشته تنوع ابزارهای تامین مالی و همچنین تنوع صندوقهای سرمایهگذاری (به عنوان طرف اصلی تقاضای انواع اوراق منتشره) به طور چشمگیری رشد یافتهاند.
علیرضا سارنج مدیرعامل شرکت رتبهبندی اعتباری پایا، مورد صنعت تامین مالی گفت: بررسیها نشان میدهد که سال گذشته در بحث تامین مالی از طریق نظام بازار سرمایه اوضاع بهتری نسبت به سالهای گذشته وجود داشته است. همچنین تاکید شده که بتوانیم تنوع ابزارهای مالی که با استفاده از آنها شرکتها بتوانند از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند، افزایش یابد که اتفاق خوبی است. تاکید دیگر هم در مورد توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم بود، در همین رابطه اتفاقاتی که در سال های ۹۸ و ۹۹ افتاد و ورود خیل عظیمی از سرمایهگذاران مبتدی از طریق سرمایهگذاری مستقیم ناآگاهانه به بازار و در پی آن ضرر و زیانهای قابل توجه، ضرورت توسعه سرمایهگذاری مستقیم از طریق انواع صندوقهایی که بتواند طیفهای سلیقهای و ذائقههای ریسکی گوناگون سرمایهگذاران را پاسخگو باشد ضروری است.
وی افزود: زمانی که روند تحولات را در چند سال اخیر ملاحظه میکنیم متوجه میشویم که نگاه و رویکرد مقام ناظر باعث توسعه کمی و کیفی بخش اوراق بدهی و همچنین صندوق در بازار شده است.
علیرضا سارنج بیان کرد: با توجه به شرایط نامساعد نظام بانکی در پرداخت تسهیلات راه مناسب پیش روی شرکتها استفاده از انتشار اوراق مناسب در بازار سرمایه است.
تا قبل از شکلگیری صنعت رتبهبندی اعتباری شرکتها جهت انتشار اوراق خود باید به دنبال رکن ضامن در فرایند تامین مالی خود میبودند و رکن ضامن علاوه بر هزینههای مستقیمی که به طور مستقیم هزینههای تامین مالی را افزایش میدهد مدت زمان تامین مالی را نیز احتمالا طولانیتر خواهد کرد. در حال حاضر بنگاههای اقتصادی میتوانند با مراجعه به شرکت رتبهبندی اعتباری و اتخاذ رتبه حداقل BBB با اتکای به صلاحیت اعتباری خود و بدون مراجعه به رکن ضامن اقدام به انتشار اوراق خود و صرفهجویی قابل توجه در هزینههای مستقیم و غیرمستقیم مالی خود نماید.
وی خاطرشان کرد: همان طور که در سخنان رئیس سازمان بورس هم تاکید شده بود متاسفانه بسیاری از بنگاههای اقتصادی آگاهی مناسبی از امکان تامین مالی بدون رکن ضامن ندارند. بنابراین ما به عنوان یک شرکت رتبهبندی اعتباری در تلاش هستیم در ابتدا به کمک رسانههای معتبر اطلاعرسانی و آگاهی مناسبی داشته باشیم و دوم رسالت خود را در ارزیابی دقیق و صحیح وضع اعتباری ناشرین و اوراق آنها داشته باشیم.
محمدحسن آصفری نماینده مجلس هم گفت: برخی اقدامات مثبت در جهت رونق بخشی به بازار سرمایه ضمن اینکه موجب کاهش تورم و ایجاد ثبات در اقتصاد کشور میشود بلکه مشارکت سرمایهگذاران را برای حضور پررنگ در بازار بورس فراهمتر میکند. وی با اشاره به الزام سازمان بورس به شرکتها برای واریز سود مجامع حداکثر تا چهار ماه، به پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: اقدام سازمان درباره واریز سود مجامع حداکثر تا چهار ماه ضمن اینکه اعتماد سهامداران و مردم را به بازار سرمایه بیش از پیش افزایش میدهد به جذب سرمایهگذاریها هم کمک خواهد کرد.
وی بیان کرد: مردم به جای اینکه سرمایه و پول خود را در بانک ها سپردهگذاری کنند وارد بازار سرمایه کرده و در مدت زمان تعیین شده هم سودهای خود را دریافت میکنند و این موضوع به طور حتم مسابقه بین بانکها برای دریافت سرمایههای مردم را از بین میبرد.
نماینده مجلس ادامه داد: برخی اقدامات مثبت در راستای رونق بخشی به بازار سرمایه ضمن اینکه موجب کاهش تورم و ایجاد ثبات در اقتصاد کشور میشود بلکه مشارکت سرمایهگذاران را برای حضور پررنگ در بازار بورس فراهمتر میکند.
آصفری خاطرنشان کرد: واریز سود مجامع تا حداکثر چهار ماه به نفع مردم بوده و دیگر به پایان سال موکول نمیشود و همچنین باعث ترغیب مردم برای سرمایهگذاری در بورس میشود.