در مراسم گرامی‌داشت روز جهانی موزه‌ها اعلام شد:
۱۳محموله تاریخی به ایران پس داده می‌شود
مدیرکل موزه‌ها از به سرانجام رسیدن ۱۳پرونده استرداد اشیاء‌ تاریخی و پی‌گیری برای بازگشت پرتره مظفرالدین‌شاه و الواح هخامنشی به ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا، مرتضی ادیب‌زاده در مراسم گرامی‌داشت روز جهانی موزه‌ها که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: ۱۳پرونده استرداد اشیاء تاریخی داشتیم که با همکاری وزارت امور خارجه این پرونده ها را پیگیری کردیم و در حال انجام است.

او درباره کشفیات اخیر یگان حفاظت میراث‌فرهنگی گفت: به تازگی ۳هزار و ۶۰۰قطعه شیء تاریخی ارزشمند در فرودگاه امام خمینی (ره)

توقیف شد. نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و نیروهای فراجا عزم جدی برای مبارزه با قاچاق اشیاء تاریخی دارند. لوح نقش‌برجسته ساسانی نیز به ایران بازمی‌گردد و پی‌گیر بازگرداندن «پرتره مظفرالدین شاه» و «الواح هخامنشی» هستیم.

سال گذشته انتشار عکسی از کاخ گلستان از مفقود شدن تابلو پرتره مظفرالدین‌شاه خبر داد. وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی پس از بررسی اسناد کاخ گلستان تایید کرد که تابلو چهره مظفرالدین‌شاه در فاصله سال‌های ۱۳۱۷تا ۱۳۶۱از مجموعه کاخ خارج و بعدها از طریق قاچاق به خارج از کشور منتقل شده و به فروش رفته است. پرتره رنگ روغن مظفرالدین‌شاه قاجار با امضای کمال‌الملک ـ نقاش شهیر ایرانی ـ سال ۲۰۰۰میلادی، در حراجی کریستیز بریتانیا به قیمت ۴۴هزار و ۶۵۰پوندِ انگلیس فروخته شد و بعدها در موزه‌ای در کویت شناسایی شد.

بنا به این گزارش، عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ـ‌ ‌ درحالی که در شهر سنندج حضور داشت در پیامی ویدئویی به این مراسم گفت:‌ از نظر من موزه یک رسانه بزرگ و صادق است که اگر پیام را به درستی منتقل کند به بخشی از ثروت‌ ملی تبدیل می‌شود.

او ادامه داد: بعضی‌ها فکر می‌کنند وقتی یک شیء را به موزه بسپاریم عمرش تمام شده است، اما خیلی وقت‌ها شروع یک حرکت از قرار گرفتن در موزه آغاز می‌شود؛ چراکه موزه یک رسانه صادق است.

ضرغامی گفت: در موزه نمی‌توانیم خلاف واقع بگوییم، اگر واقعیت‌های تاریخ را به درستی بگوییم خیلی از آدرس‌های اشتباه رنگ می‌بازد.

علی دارابی ـ‌ قائم‌مقام ضرغامی و معاون میراث فرهنگی ـ‌ نیز در این مراسم با اشاره به شعاری که برای روز جهانی موزه انتخاب شده است؛ «پایداری و حال خوب» گفت: به همین دلیل با محوریت پیام «میراث فرهنگی؛ هویت ملی، نشاط اجتماعی»، این وزارتخانه درصدد است از ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی برای رشد و بهبود شرایط اجتماعی بهره‌گیری و به سهم خود موزه‌ها را تبدیل به پایگاهی اجتماعی برای همگرایی، حفظ هویت ملی و ایجاد وفاق اجتماعی کند.

احمد محیط طباطبایی ـ رییس ایکوم ایران ـ هم با بیان این‌که همه افرادی که در موزه‌ها فعالیت دارند قابل احترام و قابل تحسین هستند، چون این افراد به آینده و به نسل بعد فکر می‌کنند، ‌ تاکید کرد: توسعه صورت نمی‌گیرد مگر مبتنی بر میراث‌فرهنگی و موزه‌ها باشد.

او ادامه داد: موزه، توسعه‌یافتگی یک جامعه را نشان می‌دهد. جوامع پیشرفته تعداد زیادتری موزه دارند. کسی که نگاه موزه‌ای دارد آینده برایش مهم است و کسی که گذشته را نمی‌خواهد به طور حتم آینده را نیز نمی‌خواهد.

رییس ایکوم ایران همچنین گفت: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید موضوع موزه را خیلی جدی در جامعه دنبال کند و به عنوان یک محیط پویا باید این موضوع پیگیری شود، به‌عنوان مثال یکی از موضوعاتی که باید از سوی این وزارتخانه دنبال شود ایجاد موزه‌های مجازی است.

در ادامه این مراسم وزارت از برترین‌های موزه‌های ایران تجلیل شد که مهناز اسدالله از کاخ سعدآباد، غلامرضا حمیدی از کاخ گلستان، تکتم به‌روش از باغ اکبریه بیرجند، مهناز اسدی از کاخ نیاوران، پرستو قاسمی از رختشویخاته زنجان در بخش مدیر موزه، مسؤول موزه‌ها و موزه‌داران و محبوبه علی‌اکبر نظری از کاخ نیاوران و اکرم فیاض از کاخ گلستان در بخش راهنمای موزه‌ها معرفی شدند.

همچنین، نرگس پورنورمحمدی از سیستان و بلوچستان، غلامرضا یزدانی از آذربایجان شرقی، صوله شادکام از خراسان شمالی، حمیده یعقوبی از سیستان و بلوچستان، سحر فروزان‌پور از فارس، محسن حیدری از بوشهر، سجاد مزنگ‌زاده از کرمان، ایرج نبی‌پور از بوشهر، وحید قاسمی از تهران، عالم‌تاج هدایت از تهران، نوید صالح‌بند از موزه آبگینه، نینا رضایی از موزه ملی، پروانه اسکاش از کاخ نیاوران، لیلا سوداگر از موزه عباسی و الهه حریریان فعال بخش کودک و نوجوان در بخش‌های موزه‌دار خصوصی، مرمت‌گر خصوصی، موزه‌های غیروابسته، موزه‌های وابسته و اهداکنندگان تجلیل شدند.

نسخه مناسب چاپ