به گزارش مهر، جواد اوجی در یک برنامه تلویزیونی گفت: دولت سیزدهم تاکنون توانسته حدود ۴۰ میلیارد دلار تفاهمنامه را به امضا برساند و در این نمایشگاه حدود ۲۰۰ قرارداد داخلی و خارجی به امضا رسیده که حدود ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری به همراه دارد.
وی در ادامه افزود: پارسال حدود ۳۶ میلیارد دلار عقد قرارداد داشتیم که حدود ۱۲ میلیارد دلار پیمانهای طرحهای نیمه کاره بوده که در سال ۱۴۰۱ به اتمام رسیده و حدود ۳۰ میلیون متر مکعب به تولید در بخش نفت و گاز اضافه شده است.
وزیر نفت در مورد بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در مورد بهینه سازی باید ۱۴ دستگاه همسو باشند. دولت در برنامه هفتم توسعه برنامهای برای بهینه سازی در نظر گرفته است به طور مثال کاهش مصرف سوخت در بخش حمل و نقل میتواند به صورت برقی باشد که از حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری جلوگیری شود.
وی گفت: شعار نمایشگاه امسال تولید فناورانه بوده است و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان از تولید سنتی خارج خواهیم شد. در دولتهای قبل با ۱۵۰ شرکت دانش بنیان همکاری داشتهایم که امروزه به ۵۵۰ شرکت رسیده است که در جهت فناورانه شدن نفت کمک خواهند کرد.
اوجی در مورد خام فروشی گفت: با بهره برداری از پالایشگاه شهید قاسم سلیمانی حدود ۳۰۰ هزار بشکه به شبکه اضافه خواهد شد و صادرات را هم افزایش میدهیم و در این زمینه برای جلوگیری از خام فروشی مشوقهایی در نظر گرفته شده است.وی در ادامه افزود: فروش پارسال نفت حدود ۱۴میلیارد دلار بوده است که حدود ۷۰ درصد آن خام فروشی بوده که با برنامههای در نظر گرفته شده سال آتی خام فروشی به این شدت نخواهد بود.
همچنین مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران اعلام کرد که پیشبینی میشود حجم انتقال گاز در سال ۱۴۰۲ به ۲۸۰ میلیارد مترمکعب برسد.
غلامعباس حسینی در نشست خبری در حاشیه این نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی گفت: این نمایشگاه امسال از نظر کیفی و کمّی نسبت به سالهای گذشته وضع مناسبتری دارد و شاهد افزایش حضور ۳۵ درصدی شرکتهای داخلی و ۱۰۰ درصدی شرکتهای خارجی هستیم و این موضوع با توجه به تحریمهای ظالمانه دشمنان اقدامی مؤثر است.وی اظهار داشت: شرکت انتقال گاز ایران، گاز طبیعی را به ۲۲۰۰ ایستگاه تقلیل فشار، شهرها و صنایع بزرگ مانند پتروشیمیها و نیروگاهها تحویل میدهد. در سه نقطه تزریق گاز به چاههای نفت همچنین تحویل گاز به مخازن ذخیرهسازی شوریجه و سراجه انجام میشود و همچنین ۹۰ ایستگاه تقویت فشار گاز هم برای مبادی تحویل گاز در این شرکت استقرار دارد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین از افزایش ۱۷ درصدی صادرات گاز از مبادی خطوط انتقال خبر داد و افزود: این مقدار از ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۱ رسید.وی با اشاره به سیاست برونسپاری در شرکت انتقال گاز ایران اظهار داشت: تاکنون هفت ایستگاه از ایستگاههای انتقال گاز همچنین همه خدمات، حراست، پشتیبانی، تعمیرات کمپرسورها و بهرهبرداری، با توجه به قرارداد جدید که بر مبنای شاخصمحوری است، به بخش خصوصی واگذار شده است.
پرداخت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی
معاون برنامهریزی وزیر نفت هم در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: هماکنون سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی به مردم و صنعت اعطا میشود و در جهان کشوری هستیم که بیشترین یارانه انرژی را پرداخت میکنیم.
به گزارش فارس، هوشنگ فلاحتیان اظهار داشت و گفت: وضع شدت مصرف انرژی در کشورمان اصلا مطلوب نیست و سالانه این شاخص در حال افزایش است و در این صورت به بحران ناترازی انرژی دچار میشویم.
وی با اشاره به اینکه دلیل اجرایی نشدن پروژههای بهینهسازی مصرف سوخت، این است که این موضوع متولی مشخص و واحدی ندارد، گفت: هماکنون بیش از ۲۰ میلیون بخاری با راندمان کمتر از ۵۰ درصد وجود دارد و وزارت نفت قصد دارد در فاز اول بیش از ۴ میلیون بخاری را تعویض کند و برای هر بخاری هم ۳۵۰ تا ۳۹۶ دلار پرداخت میشود.
معاون برنامهریزی وزیر نفت تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه، صندوقی با عنوان صندوق بهینهسازی مصرف سوخت ایجاد خواهد شد تا تامین مالی پروژههای بهینهسازی را انجام دهد. در سال جاری هم طبق قانون بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومان در قالب حساب بهینهسازی به این پروژهها تخصیص مییابد.
وی تصریح کرد: در هفته گذشته برای اولین بار جلسه شورای عالی انرژی با حضور رئیسجمهوری برگزار و اعلام شد که این جلسات به صورت ماهانه پیگیری پروژههای بهینهسازی را پیگیری می کند و برای کنترل مصرف هم باید تجهیزات استاندارد شود و همچنین فکری به حال یارانه انرژی کرد.
بهره برداری از ۱۲ مجتمع پتروشیمی در امسال
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم در حاشیه این نمایشگاه از ورود ۱۲ مجتمع جدید پتروشیمی به مدار تولید این صنعت در امسال خبر داد و گفت: در پی تفاهمنامهای که میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شهرکهای صنعتی وزارت صنعت در پارسال منعقد شد، ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی از طریق فروش اعتباری تأمین شده است و مصمم هستیم این مقدار را امسال ارتقا دهیم.
به گزارش ایرنا، مرتضی شاه میرزایی با اظهار اینکه امروز شاهد امضای ۹ قرارداد و ۹ تفاهمنامه همکاری در صنعت پتروشیمی بودیم که با شرکتهای داخلی امضا شد، افزود: انتظار میرود امسال با همت بالای همه صنعتگران صنعت پتروشیمی و همسو با سیاستهای مقام معظم رهبری بهمنظور مهار تورم و رشد تولید، به طور میانگین هر ماه یک طرح پتروشیمی به تولید برسد.
وی ادامه داد: برنامه این شرکت این است که در کاتالیستها تا پایان کار این دولت و کالا و تجهیزات حداقل در پنج تا شش سال آینده به خودکفایی برسیم. البته در اجرای طرحهای موجود توانا هستیم، اما در بومیسازی دانشهای فنی باید تمرکز کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: مصمم هستیم مجوزهایی را که در سالهای گذشته داده شده، اما سرمایهگذاران برنامهای برای اجرای آنها ندارند، تعیین تکلیف کنیم، بهطوریکه غربالگری ۱۰ تا ۱۵ مجوز انجام و از مدار خارج شدهاند و خوراک آنها برای برنامهریزی طرحهای جدید آزاد شده است.وی ادامه داد: ۱۰۵ طرح پتروشیمی هماکنون در حال اجراست که طرحهای پتروشیمی گچساران، آرتا انرژی و پتروناد آسیا از مواردی هستند که امسال به بهرهبرداری میرسند.
شاه میرزایی تأکید کرد: افزون بر ۲۱ طرح پیشران تکمیل زنجیره ارزش، طرحهای تازهای در دستور کار است و به مجتمعهای پتروشیمی تأکید شده است که از خوراکهای موجود در واحدهای خود به سمت تولید محصولات جدید و تنوعبخشی به سبد محصولات پتروشیمی حرکت کنند.