سرویس خارجی: سران گروه هفت در بیانیه پایانی خود که در جریان نشست آنها در شهر هیروشیمای ژاپن منتشر شد، برجام را مفیدترین راهحل دیپلماتیک برای موضوع هستهای ایران توصیف کردند.
کشورهای غربی عضو برجام چند ماهی است علیرغم آنکه مدعی اند خواستار رسیدن به توافق در خصوص برجام هستند اما از هر فرصتی به خصوص ناآرامیهای اخیر در ایران برای از مسیر خارج کردن مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران، سوء استفاده می کنند و در مسیر رسیدن به توافق درباره برجام کارشکنی کردند. از سویی بیانیه آنها با هر گونه تلاش یکجانبه برای تغییر وضعیت مناطق هر نقطه از جهان با توسل به زور مخالفت کرده و از تشدید تلاشهایشان در زمینه عدم اشاعه هستهای در جهان و در راستای هدف نهایی جهانی بدون تسلیحات هستهای صحبت کردند. در متن این بیانیه آمده است: ما از ارزشهای مشترک و اصول بینالمللی اینگونه حمایت خواهیم کرد که قاطعانه با هر گونه تلاش یکجانبه به منظور تغییر وضعیت صلح آمیز ایجاد شده در مناطق هر جای جهان با توسل به زور یا فشار مخالفت و تاکید می کنیم که تصرف مناطق با زور ممنوع است.
این رهبران همچنین گفتند، به دنبال اتخاذ گامهای ملموس برای تقویت تلاشها برای خلع سلاح و عدم اشاعه هستهای و در راستای هدف نهایی تحقق جهانی بدون تسلیحات هستهای و دارای امنیتی تضعیف نشده برای همه هستند. آنها بر تعهدشان در خصوص اجرای موثر، تقویت و جهانی کردن معاهده ممنوعیت تسلیحات سمی و بیولوژیکی و معاهده منع تسلیحات شیمیایی تاکید مجدد کردند. رهبران گروه هفت گفتند، برای ایجاد روابطی سازنده و باثبات با چین آمادگی داشته و خواستار تعامل پکن با این گروه هستند. آنها در ادامه بیانیه مشترک خود خاطرنشان کردند: ما آماده ایجاد روابط با ثبات و سازنده با چین بوده و اهمیت تعامل صادقانه با چین و ابراز مستقیم نگرانیهای خود به این کشور را تصدیق میکنیم. آنها همچنین در ارتباط بودن با چین را لازم دانستند. در ادامه این بیانیه آمده است، در موضع رهبران گروه هفت در قبال تایوان از جمله در قابل سیاست چین واحد تغییری ایجاد نشده است. آنها افزودند: ما بر اهمیت صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان تاکید کرده و آن را برای امنیت و سعادت جامعه بینالمللی اجتناب ناپذیر می دانیم و خواستار حل و فصل صلح آمیز مسائل سراسر تنگه تایوان هستیم. این گروه همچنین با فعالیتهای نظامی پکن در دریای چین جنوبی مخالفت کرده و در بیانیه خود تصریح کرد: هیچ پایه و اساس قانونی برای ادعاهای توسعه طلبانه دریایی چین در دریای چین جنوبی وجود نداشته و ما با فعالیتهای چین در راستای نظامی سازی منطقه مخالف هستیم. رهبران گروه هفت در ادامه بیانیه مشترک خود، بر تمایل برای حمایت از کییف تا هر زمان که نیاز باشد تاکید مجدد کرده و از چین خواستند روسیه را در خصوص خارج ساختن سربازانش از اوکراین تحت فشار قرار دهد. در این بیانیه با محکوم کردن اقدامات روسیه آمده است: ما بر پشتیبانی تزلزل ناپذیر خود از اوکراین تا هر زمان که برای برقراری یک صلح جامع، پایدار و عادلانه نیاز باشد تاکید میکنیم. کشورهای گروه هفت گفتند، متعهد به تشدید حمایتهای دیپلماتیک، مالی، بشردوستانه و نظامی از اوکراین، افزایش هزینهها برای روسیه و آنهایی که از اقدامات جنگی آن حمایت میکنند و ادامه مقابله با تاثیرات منفی جنگ بر دیگر نقاط جهان به ویژه بر آسیبپذیرترین مردم هستیم. رهبران گروه هفت، در ادامه بیانیه خود از چین خواستند روسیه را برای متوقف کردن تجاوز نظامی خود تحت فشار قرار دهد، و به صورت فوری، کامل و بی قید و شرط سربازانش را از اوکراین خارج کند. از سوی دیگر رهبران گروه هفت به همراه شرکای خود متعهد به اجرای طرح به اصطلاح بیانیه اقدام هیروشیما برای امنیت غذایی جهانی در راستای رسیدگی به ملزومات غذایی اکنون و آینده شدند. در بیانیه این رهبران آمده است: ما متعهد به اتخاذ گامهایی ملموس با کشورهای شریک آنگونه که در بیانیه اقدام هیروشیما برای امنیت غذایی جهانی ذکر شده، میشویم و خواستار همکاری گستردهتر جامعه بینالمللی هستیم. رهبران کشورهای گروه هفت در بیانیه خود با ابراز نگرانی در مورد افزایش نگران کننده موارد اعمال فشارهای اقتصادی، متعهد شدند با چنین اقداماتی مقابله کنند. در این بیانیه آمده است: جهان با افزایش نگرانکننده حوادث ناشی از اعمال فشار اقتصادی مواجه شده و عاملان آن به دنبال بهرهبرداری از آسیبپذیریها و وابستگیهای اقتصادی و تضعیف سیاستها و مواضع خارجی و داخلی اعضای گروه هفت و همچنین شرکا در سراسر
جهان هستند.
این رهبران همچنین متعهد به همکاری با یکدیگر برای تضمین شکست تلاشها برای استفاده تسلیحاتی از وابستگیهای اقتصادی و روبرو شدن آنها با عواقب آن شدند. از سویی در بحبوحه نگرانیها درباره گسترش افسارگسیخته فناوریهای هوش مصنوعی، نمایندگان هفت کشور صنعتی پیشرفته جهان موسوم به گروه هفت، بر استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی تاکید کردند.در بیانیه مشترک گروه هفت درخصوص استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور، بر پنج اصل «حاکمیت قانون، روند قانونی، دموکراسی، احترام به حقوق بشر و استفاده از فرصتها برای نوآوری» تاکید کشد.این گردهمایی در حالی برگزار شد که رشد سریع هوش مصنوعی، به ویژه ربات «چتجیپیتی» تولید شرکت آمریکایی «اوپن اِیآی»، نیاز به استانداردهای بینالمللی برای حاکمیت این فناوری را برجسته کرده است. ربات مذکور از زمان عرضه نمونه اولیه آن در نوامبر، توجه جهانی را به خود جلب کرده و تعداد کاربران آن در سراسر جهان به ۱۰۰ میلیون نفر رسیده است. این ربات با حجم عظیمی از دادهها آموزش دیده است که به آن امکان میدهد مکالمات انسانمانند با کاربران را پردازش و شبیهسازی کند.