به گزارش ایرنا، پس از رونمایی از تابلوی برق سبز در بورس انرژی، تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر در بازار مشتقه تابلوی برق سبز با تایید ساتبا میتوانند برق خود را عرضه کنند و مصرفکنندگان هم شامل صنایع، ساختمان های دولتی و استخراج کنندگان رمزارزها هستند.
با توجه به این اقدام مهم انجام شده در حوزه صنعت برق کشور، علی نقوی مدیر عامل بورس انرژی ایران به جزییات این رویداد و مزایای آن در صنعت برق کشور اشاره کرد و افزود: در رابطه با برنامههای توسعه مبادلات برق که از مدتها قبل میان وزارت نیرو و بورس انرژی مطرح بوده است، از ابتدا بحث راهاندازی تابلوی سبز برق مورد توجه قرار گرفت و با پیگیری مسئولان همراه شد.
وی اظهار داشت: ساختار فنی راهاندازی تابلوی سبز برق در بورس انرژی تحت تاثیر پیگیریهای انجام شده به صورت مستمر و نیز دستورات ابلاغ شده از سوی وزیر نیرو مهیا شد.
نقوی ادامه داد: با توجه به پذیرش پنج نیروگاه تجدیدپذیر در بورس انرژی، شاهد آغاز معاملات برق تجدیدپذیر در بورس انرژی خواهیم بود.
مدیرعامل بورس انرژی ایران اظهار داشت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته؛ قرار بر این است تا در مراحل بعد سایر نیروگاههای تجدیدپذیر به مرور در بورس انرژی پذیرش و امکان مبادلات آنها در این بازار فراهم شود.
وی به مزایای راهاندازی تابلوی سبز برق در بورس انرژی اشاره کرد و گفت: در این زمینه چند نکته حائز اهمیت است، در ابتدا با توجه به وجود بحث ناترازی برق در کشور و نیاز صنایع به تامین برق، توسعه انرژی تجدیدپذیر یکی از راههای رفع این مشکلات خواهد بود.
نقوی ادامه داد: با آغاز معاملات برق در بورس ضمن کشف قیمت درست از طریق این بازار، نشانهگرهای مشخصی در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد که آیا سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیر توجیه پذیر است یا خیر.
مدیرعامل بورس انرژی ایران به دیگر مزایای راهاندازی تابلوی سبز برق اشاره کرد و افزود: همچنین با این اقدام میتوان از طریق صندوقهای پروژه نسبت به تامین مالی تاسیس نیروگاه اقدام کرد.
وی به کمک تابلوی سبز برق در کاهش خاموشیهای برق در تابستان اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه تجدیدپذیرها زمینهساز کاهش ناترازیها خواهد بود که به مراتب تاثیرگذار در بهبود وضعیت صنعت برق کشور و کاهش خاموشیها خواهد شد.
نقوی در ادامه به پذیرش پسابها در بورس انرژی تاکید کرد و گفت: اکنون در حال انجام فرآیندهای مربوط به عرضه پسابها در بورس انرژی هستیم، اما تاکنون زمان دقیق عرضه مشخص نشده است.
از سوی دیگر معاون وزیر نیرو گفت: خریدار برق تجدیدپذیر از بورس موظف است به موقع هزینه برق را به عرضه کننده برق پرداخت کند و همین موضوع سبب خواهد شد مشکل مطالبات سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر مرتفع شود. به گزارش پایگاه خبری وزارت نیرو، محمود کمانی از رونمایی «تابلوی برق سبز» خبر داد و گفت: آئین رونمایی از تابلوی برق سبز در بورس انرژی، با هدف ایجاد بازار عرضه و تقاضای مستقیم، مردمیسازی اقتصاد تجدیدپذیر و ایجاد فضای رقابتی تبادل برق تجدیدپذیر برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) در تشریح فرآیند ورود نیروگاههای تجدیدپذیر به بورس انرژی، افزود: پس از صدور پروانه احداث و مجوزهای مربوط، ساتبا با نیروگاههای تجدیدپذیر قراردادی ۲٠ ساله منعقد خواهد کرد که پس این فرآیند نیروگاهها با تأیید ساتبا به بورس معرفی شده و میتوانند کد بورسی اخذ و در نهایت برق خود را در بورس انرژی عرضه کنند.
وی افزود: سرمایهگذاران اگر به هر دلیلی نتوانند برق خود را در بورس به فروش برسانند، ساتبا با ۷۰ درصد نرخ کشف شده در نیروگاه، مطالبات این افراد را تسویه خواهد کرد.
کمانی درباره مزایای ورود سرمایهگذاران به بورس انرژی، بیان کرد: با ورود انرژیهای تجدیدپذیر به بازار بورس، دخالت دولت برای قیمتگذاری از بین خواهد رفت و همچنین خریدار موظف است که طبق مقررات بورس، به موقع هزینه را به عرضه کننده برق پرداخت کند که در همین رابطه مشکل مطالبات سرمایه گذاران هم برطرف خواهد شد.