همایش «شکوه پایداری» به مناسبت روز دزفول پنجشنبه برگزار می شود
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد با اشاره به برگزاری ۲۰۰برنامه به مناسبت روز دزفول در سراسر کشور از اجرای پویش مطالعاتی «دزفول پایتخت مقاومت ایران» خبر داد و گفت: همایش «شکوه پایداری» با حضور مقامات، شخصیت‌های کشوری و لشکری و‌ نمایندگانی از کشور‌های مقاومت در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس روز پنجشنبه (چهارم خرداد) برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ما، سردار کلولی دزفولی دیروز در نشست خبری در تشریح برنامه‌های روز چهارم خرداد «روز دزفول، مقاومت و پایداری» ، با اشاره به برگزاری برنامه‌های ویژه این روز در دزفول، تهران، قم، مشهد، اهواز و کرج اظهار داشت: همایش‌های ملی با حضور شخصیت‌های کشوری، لشکری، حوزوی و اقشار مردم برگزار می‌شود.

وی در باره تولیدات فرهنگی در موضوع مقاومت مردم دزفول گفت: امسال موفق شدیم با همکاری سازمان بسیج مستضعفین ۱۴محصول فرهنگی از جمله فیلم، تصنیف خوانی، سرود، مستند و اینفورمیشن(اطلاعات) را تهیه و در سراسر کشور توزیع کنیم.

کلولی دزفولی خاطرنشان کرد: چند کتاب تحت عنوان «زخم نارنج» و «بلد الصواریخ»(شهر موشک ها) را به چاپ رساندیم که زخم نارنج فعالیت‌های دختر جوان دزفولی را در دوران دفاع مقدس بیان می‌کند. بلد الصواریخ هم شامل خاطرات کسانی است که در این شهر، خانه و محله و اداره‌شان مورد اصابت موشک قرار گرفته است. گروه سرود بین المللی اسرا سرودی با عنوان «طور سینین» را در دزفول ضبط کرده و قرار است روز چهارم خرداد در شش نقطه از تهران اجرا کند.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد افزود: فضاسازی تبلیغی و فضا‌های عمومی و مترو و … با همکاری شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی صورت می‌گیرد و پویش مطالعاتی «دزفول پایتخت مقاومت ایران» همراه با مسابقه کتابخوانی برگزار می‌شود.

کلولی دزفولی با اشاره به نامگذاری چهارم خرداد به نام روز دزفول در سال ۱۳۹۱توسط شورای انقلاب فرهنگی گفت: در همین زمینه ستادی به عنوان بزرگداشت روز چهارم خرداد در دزفول تشکیل شده است که این ستاد در شهر دزفول با ۲۰۰برنامه فرهنگی، ورزشی و افتتاح پروژه‌هایی کار خود را آغاز کرده است و اجرای برنامه‌ها تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. در کنار این تشکیلات حقوقی، فرهنگی و غیر تجاری به نام چهارم خرداد به وجود آمد تا در جهت گرامیداشت این روز ملی در سطح کشور به صورت ویژه اقدام کند.

وی با ارائه شرحی از وضع دزفول در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: در زمان دفاع مقدس هر خانه دزفول یک سنگر و هر منطقه یک جبهه بود که در خنثی کردن توطئه‌های حزب بعث اثرگذار بودند. از این‌رو بغض و کینه مردم دزفول در حزب بعث پا گرفت لذا حدود یک ماه از جنگ نگذشته بود که دشمن جنگ شهر‌ها را در ۱۶مهر سال ۱۳۵۹با پرتاب ۳فروند موشک به دزفول آغاز کرد.

وی ادامه داد: دزفول در طی هشت سال دفاع مقدس ۱۷۶بار مورد حمله موشکی قرار گرفت. تا قبل از عملیات فتح المبین که دشمن به سمت مرزهایش برگشت، بیش از دو هزار و ۵۰۰گلوله توپ به شهر دزفول شلیک شد که در اصابت یک گلوله توپ آنها که به بازار شهر اصابت کرد، بیش از ۸۳ نفر شهید و زخمی شدند. در طول جنگ بیش از ۵۰۰ بمب و ۳۳۰راکت هواپیما هم به دزفول شلیک شد که در پی این بمباران‌ها ۲۵۰کودک و جوان سه روزه تا ۱۹ساله به شهادت رسیدند .

کلولی دزفولی گفت: در طول دو هزار و ۷۰۰روز مقاومت، دزفول بیش از دو هزار و ۶۰۰شهید، چهار هزار و ۲۰۰جانباز و ۴۵۲آزاده و نزدیک به ۱۵۰جاویدالاثر تقدیم انقلاب اسلامی کرد.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد با تشریح نقش مردم دزفول در انقلاب اسلامی تصریح کرد: زمانی که دشمنان داعش را به جان کشور‌های اسلامی انداختند باز هم جوانان پرشور دزفولی در کنار سایر مدافعان حرم با پیگیری‌ها و مشقت‌های فراوان خود را به جبهه‌های مقاومت دفاع از حرم رساندند که بیش از ۱۰۰نفر جوان دزفولی در دفاع از حرم در سوریه و عراق حضور پیدا کردند؛ از این تعداد حدود ۷۰نفر زخمی و جانباز برگشتند و ۱۹نفر هم به فیض شهادت نائل آمدند که هنوز پیکر ۲تَن از آنان به ایران بازنگشته است.

زخم هایی که بر مردم دزفول وارد شد

کلولی دزفولی در ادامه در پاسخ سئوال خبرنگار ما که با توجه به فداکاری ها ،رشادت ها و

جانفشانی های مردم دزفول،مسئولان کشور تا چه میزان در رفع مشکلات مردم این سامان تلاش کرده اند؟ گفت:این مساله را باید از دو دریچه به آن نگاه کرد ؛یکی این که مردم دزفول این استقامت و پایداری را با هیچ چیزی عوض نمی کنند و هیچ چشمداشتی هم ندارند، دوم این که اگر صادقانه عرض کنم؛اقدامات و کارهایی که پس از جنگ در شهر دزفول انجام شده است هیچ تناسبی با آن مقاومت و ایستادگی و زخم هایی که بر مردم این سامان وارد شده است ندارد.

نسخه مناسب چاپ