قادر معصومی خانقاه در گفتگو با ایرنا، به جزییات واریزیهای انجام شده از سوی این صندوق در بازار در اردیبهشت اشاره کرد و افزود: طبق مفاد اساسنامه صندوق، اقدامات لازم جهت افزایش نقدشوندگی بازار طی اردیبهشت انجام شد.
وی اظهار داشت: بخش عمده واریزیها در نیمه دوم اردیبهشت بود، چراکه چرخش ناگهانی شرایط بازار در روز ۱۷ اردیبهشت و به تبع آن افزایش فشار فروش نیازمند حضور فعالتر صندوق در سمت خرید بود که این موضوع با خرید خرد حدود ۵ر۸ هزار میلیارد تومان سهام محقق شد.
وی در ادامه با اشاره به خالص نقدینگی وارد شده به بازار در اردیبهشت اشاره کرد و گفت: رقم واریز شده به بازار در برهه زمانی اعلام شده حدود ۲ر۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
معصومی در ادامه اعلام کرد که سایر منابع جهت پوشش خریدهای خرد عمدتاً از محل فروشهای بلوکی صورت گرفته است.
مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه به برنامههای این صندوق برای حمایت از بازار در خرداد اشاره کرد و افزود: طبق وظایف تعریف شده، صندوق توسعه بازار در هر زمان که نیاز باشد، آماده انجام وظیفه بوده است. وی اظهار داشت: در صورتی که بازار طی خرداد هم نیاز به حمایت ویژه داشته باشد، اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.
خبر دیگر اینکه شرکت کارگزاری هامرز پس از اخذ مجوز فعالیت از سازمان بورس، در اواخر اردیبهشت جاری به صورت رسمی به عضویت فرابورس ایران درآمد و بدین ترتیب تعداد کارگزاریهای فرابورسی به ۱۱۰ مورد رسید.
مهدی نجفی مدیرعامل کارگزاری هامرز، با اشاره به اینکه شرکت در سال ۱۴۰۱ موفق به اخذ موافقت اصولی از سازمان بورس شد، گفت: همچنین در شهریور ۱۴۰۱ با سرمایه ۱۲۰ میلیارد تومانی مجوز تاسیس و در اردیبهشت امسال هم مجوز فعالیت را از سازمان بورس اخذ کردیم.
نجفی در مورد خدمات کارگزاری هامرز اظهار کرد: در این شرکت تمامی خدمات مربوط به معاملات در حوزه اوراق بهادار، بورس کالا و بورس انرژی ارائه میشود ضمن آنکه مجوز عرضه و پذیرش به منظور خدمات به شرکتهای متقاضی نیز داریم.
به گفته وی در مجموعه هامرز، شرکتهای همگروه دیگری برای ارائه خدمات متنوع در حوزههای مالی از جمله لیزینگ، سبدگردانی، بیمه زندگی و … فعال هستند و به این واسطه پرتفو کاملی از ابزارهای سرمایهگذاری وجود دارد تا مشتریان بتوانند از مزیتهای سایر خدمات هامرز استفاده کنند.
مدیرعامل کارگزاری هامرز با تاکید بر اینکه سهامداران این کارگزاری از بخش خصوصی و فعالان خوشنام بازار سرمایه با دو دهه سابقه فعالیت در نهادهای مالی هستند، افزود: به سهامداران اطمینان میدهیم که روند ارائه خدمات به مشتریان بهینه خواهد بود.
گفتنی است پیش ازاین کارگزاری پویان در آذر سال ۱۴۰۱ به عنوان صدونهمین کارگزار به عضویت فرابورس درآمد و بدین ترتیب پس از ۱۲ سال عدم صدور مجوز کارگزاری و با رفع انحصار در این صنعت شاهد ورود کارگزاریهای جدید به بازار سرمایه هستیم.
یک گزارش هم نشان می دهد که صنایع معدنی دارای چندین شرکت در تابلوی بورس است ،تولید سنگ آهن ایران در سال ۲۰۱۷ از ۴۰ میلیون تن به ۷۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ رسیده است؛ این به معنی ۸۸ درصد افزایش در تولید سنگ آهن در شش سال است که در کشورهای دیگر جهان دیده نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، محور اصلی سیزدهمین نشست میز صنعت سازمان بورس بررسی صنعت استخراج کانههای فلزی بود. بر اساس اطلاعات سال ۲۰۲۱ ایران با امکان استخراج ۷ر۲ میلیارد تُن، دارای نهمین ذخایر سنگ آهن در دنیا است و استرالیا، برزیل و روسیه بیشترین ذخیره قابل استخراج سنگ آهن را دارند، همچنین چین، اوکراین، کانادا، هند و آمریکا به ترتیب در جایگاه چهارم تا هشتم جهان هستند. آمار خیرهکننده کشورمان در حوزه سنگ آهن به موضوع روند رشد تولید این محصول طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ بازمیگردد، تولید سنگ آهن ایران در سال ۲۰۱۷ از ۴۰ میلیون تن به ۷۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ رسیده است؛ این به معنی ۸۸ درصد افزایش است.