برپایی نمایشگاه اشیای تاریخی کشف شده از قاچاقچیان
بیش از ۴۰۰اثر کشف شده از قاچاقچیان و باندهای فروش عتیقه و اشیاء تاریخی، در تهران به نمایش گذاشته شده که این نمایشگاه فقط تا پنجشنبه، چهارم خردادماه در موزه ملی برپا است.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه «کشفیات اشیاء فرهنگی تاریخی توقیفی» مجموعه‌ای از آثار تهران به تعداد ۴۳۴قلم و همچنین آثاری ضبط شده از استان اصفهان است که همزمان با هفته میراث فرهنگی برپا شده‌است. در این نمایشگاه تنها بخشی از ۱۹هزار شیء تاریخی و فرهنگی که در سال ۱۴۰۱از قاچاقچیان و باندهای فروش آثار تاریخی کشف شده، به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر این آثار هنوز اصالت‌سنجی نشده و بنابر اعلام فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، برخی از آن‌ها نیز تقلبی بوده است. با این حال گفته شده در بین آثاری که اصالتشان تشخیص داده شده، کهن‌ترین آن‌ها به دوره مفرغ از حوزه جنوب شرق ایران، مشابه سفال‌های دوره دوم «شهر سوخته» است و بقیه آثار از دوره آهن تا دوره قاجار است. جنس اشیاء به نمایشگاه گذاشته‌شده فلزی، سفالی، سنگی و … است.

علاوه‌بر این در این مجموعه، ۱۳دستگاه فلزیاب، اسکنر و ردیاب که مرتبط با کاوش‌های قاچاق کشف و ضبط شده، به نمایش گذاشته شده است.

در کنار آثار کشف و توقیف شده، ۱۱۴شیء تاریخی مربوط به دوره‌های مختلف از سوی «سیدمحمدامین امامی» به یگان حفاظت میراث فرهنگی اهدا شده که در راستای مشارکت‌های اجتماعی و گفت‌وگو و تعامل با شهروندان، این آثار نیز به همراه این مجموعه به نمایش گذاشته شده است .

سردار حسن مهری ـ فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی ـ در گفتگو با ایسنا درباره جزئیات بیشتر «نمایشگاه کشفیات اشیاء فرهنگی تاریخی توفیقی» اظهارنظر کرد: در این نمایشگاه ۴۳۴قلم و آثار تاریخی مکشوفه از دو استان تهران و اصفهان در معرض دید قرار گرفته که به دلیل محدودیت در محل نمایشگاه و جابه‌جایی اشیاء تاریخی، نمایشگاه کشفیات اشیاء فرهنگی و تاریخی توقیفی به دو استان محدود شد.

وی با اعلام این‌که در سال ۱۴۰۱بالغ بر ۱۹هزار اقلام فرهنگی و تاریخی از دست قاچاقچیان یا حفاران غیرمجاز خارج و توقیف شده است، گفت: بیشتر موارد مکشوفه و ضبط شده در عملیات مختلف و با مشارکت مجموعه فراجا و نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی اتفاق افتاده است.

نسخه مناسب چاپ