دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تحت عنوان «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گفتمان عمومی، مسئولیت ملی» دیروز در محل مرکز الگو به صورت حضوری و مجازی آغاز به کار کرد.
به گزارش مهر، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس هادی اکبرزاده عضو شورای عالی و دبیر کنفرانس دوازدهم گزارشی از برگزاری کنفرانس ارائه داد و گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که بهعنوان نقشه راه پیشرفت بلند مدت و جهت دهنده مسیر آینده تحولات کشور، با تلاش جمع کثیری از اندیشمندان حوزه و دانشگاه و شخصیتهای راهبردی با عبور از مرحله طراحی و تکمیل و ارتقا، به حوزه اجرا نزدیک شده است.
وی افزود: اگر چه اجرای رسمی سند الگو پس از ابلاغ آن آغاز میشود، لیکن عقبه اندیشهای پیشرفت خواهی و تکاپوی الگوی بومی متناسب آن، بهعنوان گفتمان برآمده از نیاز زمانه از گذشتههای دور مورد نظر خردورزان جامعه بوده است و از ۱۲سال قبل با تدبیر داهیانه رهبری فرزانه انقلاب اسلامی در بستر ساختارمند خود شتاب گرفته است.
اکبر زاده در ادامه تصریح کرد: اینک که گام مهم طراحی الگو به سرانجام رسیده است، زمان پرداختن جدیتر به تمهیدات در مرحله اجراست. از این مرحله به بعد ضمن استمرار مباحث نظری و جهت دهی آنها به سمت چالشها و گرههای معرفتی مرحله اجرا، موضوعات مربوط به نحوه پیاده سازی الگو و گذار از حوزه نظر به وادی عمل، مورد توجه ویژه قرار میگیرد.
وی با اشاره به الزامات عبور از این مرحله حساس، اظهار داشت: از جمله الزامات عبور موفق از این مرحله گذار آن است که اولاً الگو بتواند با برخورداری از پشتوانه فراگیر مردمی به مطالبه و خواست عمومی تبدیل شود و ثانیاً بر اساس تقسیم کار دقیق، وظایف بخشهای حاکمیتی و مردمی در فرآیند اجرا و تحقق ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن مشخص شود. همچنین مشارکت امیدوارانه مردم در تحقق الگو و عزم حاکمیتی در دامن زدن به اقدامات تحولی از شروط اساسی موفقیت الگوست.
دبیر کنفرانس، هدف از برگزاری کنفرانس دوازدهم را بهرهگیری از تجارب جهانی و روشهای نوین و روز آمد و درس آموختههای اجرای اسناد پیشین دانست و تاکید کرد: ضمن تبیین بایستههای تبدیل سند الگو به گفتمان فراگیر، مسئولیت نهادهای سیاستگذار، قانونگذار، دولت و آحاد جامعه را در تحقق الگو مورد واکاوی و کنکاش قرار دهد.
اکبر زاده در ادامه گفت: در مهلت مقرر تعداد ۱۴۰مقاله به دبیرخانه کنفرانس واصل شد که پس از انجام داوریهای گسترده و چند مرحلهای نهایتاً ۷۶مقاله پذیرفته شد که ۵۰مقاله بهصورت شفاهی و ۲۶مقاله دیگر بهصورت پوستر ارائه شد. مقالههای پوستری در طول مدت کنفرانس به صورت غیر برخط در معرض بازدید علاقمندان قرار دارد.
وی ادامه داد: مقالات در قالب ۱۱نشست و میز گرد تخصصی طی دو روز ارائه خواهد شد. برای هر مقاله ۲۵دقیقه زمان در نظر گرفته شده است که ۱۵دقیقه آن برای ارائه مقاله و ۱۰دقیقه باقیمانده برای توضیحات تکمیلی هیأت رئیسه نشست و پرسش و پاسخ خواهد بود.
وی ادامه داد: نشستهای کنفرانس دوازدهم ترکیبی (حضوری – مجازی) است و اعضای هیأت رئیسه نشستها و ارائه دهندگان مقالات به صورت حضوری در محل مرکز حضور دارند.
دبیر دوازدهمین کنفرانس ادامه داد: همزمان با کنفرانس مراسم دوازدهمین دوره انتخاب، پایان نامهها و رسالههای برتر در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی و تقدیر از پدیدآورندگان آنها برگزار خواهد شد.اکبر زاده خاطر نشان کرد: با بررسی حدود ۳۰۰۰پایان نامه دریافتی در مرحله اول ۶۰پایان نامه مرتبط با موضوع تشخیص داده شد و در داوری نهایی ۹پایان نامه برگزیده شد که دو پایان نامه برتر و ۷پایان نامه شایسته تقدیر شناخته شد. در عین حال برگزیدگان به تفکیک از دانشگاههای علامه طباطبایی، امام صادق (ع)، تهران، شیراز، قم، هنر اسلامی تبریز، مؤسسه امام خمینی، معارف اسلامی، مرکز تحقیقات سیاست علمی هستند.وی ادامه داد: از میان ۲۵۰رساله دریافتی هم تعداد ۳۷رساله در داوری اولیه انتخاب و در داوری نهایی تعداد رسالههای منتخب به عدد ۶رسید که از این میان دو رساله برتر و ۴رساله شایسته تقدیر شناخته شد. باید گفت برگزیدگان به تفکیک دانشگاهی: شهید بهشتی، تربیت مدرس، امام صادق (ع)، قم و بوعلی سینای همدان هستند.
دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در روزهای سوم و چهارم خرداد جاری امروز هم در حال برگزاری است و علاقمندان میتوانند از طریق conference12.olgou.irدر این کنفرانس شرکت کنند.