دکتر سیدحسن هاشمی در سومین نشست سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت که با محوریت حوزه درمان برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: در وزارت بهداشت بیشتر توجهمان به چهار بیماری که در دورهای به عنوان بیماری خاص شناخته شدهاند، بوده است؛ در حالی که بیماریهایی چه بسا دردناکتر و دارای مشکلات بیشتر در جامعه وجود دارند.
وزیر بهداشت گفت: بهتر است مسیر بیماریها را در وزارت بهداشت تغییر دهیم و به جای این که اداره بیماریها را مامور مدیریت بیماریها کنیم، از انجمنهای مرتبط با بیماریها بخواهیم در برنامهریزیهای ما مشارکت کنند.
هاشمی گفت: اقداماتی که وزارت بهداشت در حوزه بیماریها انجام میدهد، عمدتا دولتی است و باید امکان حضور مردم و سازمانهای مردم نهاد را برای حدود ۵۰ تا ۶۰ بیماری که نیاز به توجه دارند، فراهم کرد و حوزه درمان، ساماندهی بیماریها در سطح کشور را در قالب سازمانهای مردم نهاد انجام دهد.
بنابر اعلام وبدا، وی در ادامه بازدید اخیر خود از آسایشگاه بیماران اعصاب و روان سرای احسان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این آسایشگاه مجموعهای شریف ۱۳ هزار نفر مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی را معاینه کردهاند و ۵۰۰ نفر از مبتلایان به این بیماری در حال حاضر در این آسایشگاه بستری هستند که از خانوادههای اکثر آنها نیز اطلاعی در دست نیست و بسیاری از بیماران اعصاب و روان این آسایشگاه مجهولالهویه هستند.
وزیر بهداشت مجددا با اشاره به شرایط و مشکلات اقتصادی دولت و کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات حوزه سلامت نسبت به سال قبل تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت میخواهد برای بیماران اقدامی انجام دهد باید از همین مسیر و افراد توانمندی که خارج از وزارتخانه حتی میتوانند یک وزارتخانه را اداره کنند، استفاده کند.
هاشمی یادآور شد: ما نمیتوانیم در وزارت بهداشت به دلیل کاهش اعتبارات، تعهدمان را نسبت به بیماران تالاسمی، هموفیلی و کلیوی که در ۲۰ ماه گذشته خدمات دریافت کردهاند، کاهش دهیم و اگر از مسیر انجمنها اقدام میکردیم، کار ارائه خدمات به این بیماران سهلتر و عملیتر بود.
