ضمیمه دانش امروز روزنامه اطلاعات نوشت: کشاورزی عمودی شامل کشت گیاهان در طبقههای عمودی یا ستونهای بلند است و به دلیل مزایایی متعددی که دارد میتواند در آینده به روش کشت غالب تبدیل شود. با کشاورزی عمودی در زمینی با مساحت یکسان که به کشت سنتی اختصاص دارد 10 برابر محصول بیشتری به دست میآید.
گیاهان در فضایی کاملاً محصور شده رشد میکنند و به جای نور خورشید، نور لامپهای LEDبه آنها تابیده میشود. آنها نیازی به آفتکش ندارند؛ چون فضای سرپوشیدهای که در آن رشد میکنند عاری از حشرات است. محیط و شرایط نگهداری آنهابه قدری تمیز است که حتی نیازی نیست قبل از مصرف شسته شوند.
زراعت عمودی در فضایی برابر با یک زمین کشاورزی به مساحت 280 هکتار که میتواند ساختمانی در ابعاد یک سوپرمارکت بزرگ باشد قابل انجام است. در صورتی که طول روزها و فصلها به صورت مصنوعی تغییر داده شوند، می توان در تمامی سال محصول تولید کرد.
هزینه آغاز و مصرف برق در کشاورزی عمودی در مقایسه با کشاورزی سنتی قابل توجه هستند اما ساخت لامپهای LED با بازده بالاتر و هزینه تولید پایینتر سبب شدهاست کشاورزی عمودی بسیار مقرون به صرفهتر از پیش شود.
با این حال، در حال حاضر فقط کشت محصولات خاصی با این روش منطقی به نظر میرسد.
سبزیجات برگی و توت فرنگی گیاهان کوچکی هستند که کشت عمودی آنها با سود بالای همراه است، در حالی که محصولات غلهای مثل گندم و ذرت بلند هستند و نمیشود آنهارا به طرز کارآمدی روی یکدیگر کشت کرد؛ علاوهبر اینکه ارزش هر تن از آنها بسیار کمتر است. یک قرص نان که از گندم حاصل از کشاورزی عمودی پخته میشود به دلیل مصرف برق بالای لامپهای LEDقیمت نسبتاً بالایی دارد.
صفحههای خورشیدی که روی بامها و دیوارها نصب میشوند نمیتوانند مزارع عمودی را بینیاز از نور کنند اما با زراعت سرپوشیده می توان کشت محصولات را مستقیم به درون شهرها برد که فایده عمده آن کاهش فاصله و هزینههای حمل و نقل است.