تجارتنیوز نوشت: از صبح امروز قیمت دلار با کاهش پلکانی همراه بود. این اسکناس ابتدا کانال ۵۱ هزار تومانی را از دست داد و سپس در کانال ۵۰ هزار تومانی عقبنشینی کرد و در نهایت با افت هزار تومانی قیمت با رقم ۵۰ هزار و ۳۵۰ تومان بسته شد.
در روز جاری روند معاملات در بازار ارز در تعادل قرار داشت. اما برگشت به کف کانال ۵۰ هزار تومانی به ترس از افت شدید قیمت دلار در میان معاملهگران دامن زد و افراد بیشتری را فروشنده کرد.
گفتنی است برخی معاملهگران در روز جاری با تاکید بر اینکه روند کاهشی قیمت دلار استراحت در مسیر صعودی است به موضوع بیانیه روز سهشنبه حفظ تحریمهای پیشین سازمان ملل علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی اشاره کردند. به اعتقاد برخی از فعالان بازار، ارزپاشی بازارساز قیمت دلار را پایین نگه داشته و بعید نیست با این سیاست قصد درآوردن دلار از دست مالداران را داشته باشند.
در همین راستا برزو حقشناس کارشناس اقتصادی با اشاره به تثبیت قیمت دلار در کف کانال ۵۰ هزار تومانی گفت: «با توجه به اصلاح قیمت دلار در هفته گذشته، پیشبینی میشد که دلار به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد.»
وی با تاکید بر اینکه مسائل کلان اقتصادی دلیلی برای افزایش قیمت دلار است، خاطرنشان کرد: «درست است که اجزاء آمار نقدینگی توسط بانک مرکزی به درستی منتشر نمیشود اما با محاسبات و اعدادی که اعلام شده، رشد نقدینگی از ابتدای سال ۱۲ درصد بوده، یعنی هفت هزار و صد میلیون میلیارد باید حجم نقدینگی کشور باشد. بنابراین با نزدیک شدن به پایان سال این موضوع در قیمت دلار تاثیر خواهد گذاشت.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به جنگ منطقه و افزایش ریسکهای سیستماتیک اظهار داشت: «با وجود اخبار نامساعد سیاسی که روانه بازار میشود اما هدف سیاستگذار کنترل قیمت دلار است. اگر سیاستگذار همچنان اصرار بر سرکوب این اسکناس داشته باشد متاسفانه در ماههای آینده سقف جدیدی برای دلار خواهیم داشت.»
حقشناس در خصوص پیشبینی قیمت دلار در هفته جاری گفت: «به نظر میرسد در روزهای آتی قیمت این اسکناس در محدوده ۵۰ تا ۵۱ هزار تومانی نوسان داشته باشد و در این محدودهها تثبیت شود. اما حرکت بعدی دلار در ماههای آینده به سمت سقف قبلی خواهد بود.»
بازارساز اثر اخبار را خنثی کرد!
روز پنجشنبه دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایشهای موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریمهای مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورها رساند و از پایان تحریمهای موشکی علیه ایران خبر داد. با این وجود شورای اروپا روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریمهای پیشین سازمان ملل علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی را همچنان حفظ میکنند.
به نظر میرسد موضوع لغو تحریمهای ایران از سوی سازمان ملل و عدم پذیرش آن از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا با وجود تلاش سیاستگذار برای کنترل بازار ارز، اثر معکوس بر روند قیمت دلار گذاشته است. هر چند کارشناسان اقتصادی اثر اخبار و رویدادهای سیاسی بر بازار ارز را کوتاهمدت میدانند اما معتقدند با پایان جنگ حماس و اسرائیل امکان برگشت قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی بالا میرود.
گفتنی است امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز کاهش داشت. دلار در بازار هرات که پس از یک هفته تعطیلی به جهت زلزله هرات بازگشایی شد، با قیمت ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه نیز با ۵۰ تومان کاهش با قیمت ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز کانال ۱۴ هزار تومانی را از دست داد و با رقم ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.