ضمیمه دانش نوشت: نورو ویروس نوعی ویروس است که بیماری التهاب معدهای رودهای یا آنفلوآنزای معدهای ایجاد میکند و ارتباطی با آنفلوآنزایی که عامل آن ویروس آنفلوآنزا است ندارد. نورو ویروس بهطور معمول در پاییز و زمستان شیوع پیدا میکند اما احتمال ابتلا به آن در تمامی سال وجود دارد.
نورو ویروس عامل اصلی اسهال و استفراغ ناشی از التهاب معدهای رودهای حاد است. این دو مورد علائم معمول آن هستند اما در کودکان، افراد مسن، زنان باردار و گروهی که بیماری دیگر یا اختلال در سلامتی دارند بیآب شدن بدن وضعیت نگرانکنندهای را به وجود میآورد. در این صورت علائمی مانند کاهش ادرار، خشکی گلو و دهان و احساس گیجی به سراغ فرد میآید.
بیشتر افرادی که دستگاه ایمنی سالمی دارند با گذشت چند روز بهبودی حاصل میکنند اما در آنهایی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند زمان بیشتری طول میکشد تا سلامتی به آنهابازگردد.
افراد مبتلا ویروس را در مقادیر زیاد از طریق استفراغ و مدفوع در محیط رها میکنند. پس راه ابتلا به این بیماری تماس مستقیم با ویروس و از طریق سطح یا غذای آلوده به آن است. ازاینرو، شستن دستها بهترین راه پیشگیری از آلوده شدن به این ویروس است. طبق اعلام «مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC)، نیمی از موارد ابتلا به آنفلوآنزای معدهای با منشأ غذایی، از رستورانها یا محیطهای طبخ و مصرف غذا ناشی میشود. این اتفاق زمانی میافتد که گارسونها و آشپزهای آلوده به ویروس غذاها را لمس کنند. نورو ویروس در محیطهای بسته ازجمله مراکز مراقبت و درمان، آسایشگاهها، مدارس و وسایل نقلیه عمومی بهسرعت منتشر میشود.
ازآنجاکه بیماری ناشی از نورو ویروس از نوع ویروسی و نه باکتریایی است آنتیبیوتیکها تأثیری در درمان آن ندارند پس بهترین راه حفاظت در مقابل آن پیشگیری است.
با رعایت نکاتی ازجمله شستن دستها با آب و صابون، پختن کامل غذاهای دریایی، جلوگیری از مصرف آب و غذای آلوده، شستن میوهها و سبزیها، ضدعفونی کردن سطوح، ماندن در خانه در صورت ابتلا و جلوگیری از طبخ غذا برای افراد خانواده میتوانیم جلوی ابتلا و سرایت نوروویروس را بگیریم.