شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۹
نظرات: ۰
۰
-
نوآوری‌های این موسیقیدان فراموش نشدنی است

آیین رونمایی کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» اثر جواد معروفی با تصحیح و بازبینی پویان آزاده، مصادف با سی‌امین سالگرد درگذشت استاد جواد معروفی آهنگساز، تنظیم‌کننده و ردیف‌دان موسیقی ایرانی، برگزار شد.

اطلاعات نوشت:  آیین رونمایی کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» اثر جواد معروفی با تصحیح و بازبینی پویان آزاده، مصادف با سی‌امین سالگرد درگذشت استاد جواد معروفی آهنگساز، تنظیم‌کننده و ردیف‌دان موسیقی ایرانی، با حضور امیرعباس ستایشگر، میلاد کیایی، کیوان ساکت، بهروز وجدانی، علیرضا میرعلینقی، سید مجتبی حسینی دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رضا خرم و جمعی دیگر از هنرمندان در تالار رودکی برگزار شد.

به گزارش انجمن موسیقی ایران، امیرعباس ستایشگر، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، در این آیین با اشاره به ضرورت و اهمیت انتشار کتاب مذکور اظهار داشت: در سیستم حوزه موسیقی، نکته‌ای وجود دارد که در رابطه با نغمه‌های ایرانی بر ساز ویولن و پیانو است و در دهه‌های گذشته در این زمینه مقاومت خاصی وجود داشته است.  وی گفت: البته ویولن به‌واسطه استاد صبا و شاگردانش از این هجمه عبور کرد اما همچنان بر روی موضوع پیانو حرف و حدیث‌های بسیاری است. براین اساس بسیار خوشحالم پویان آزاده توانست برای نخستین‌بار این ردیف را به چاپ برساند تا در حوزه مکتوبات این ردیف دست‌خالی نباشیم.

بهروز وجدانی،پژوهشگر موسیقی اقوام ایران  نیز در این مراسم با تبریک به جامعه موسیقی برای انتشار کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو»، بیان داشت: این کتاب برای نخستین‌بار به همت پویان آزاده به چاپ رسیده و باید بگویم او توانست آرزوی استاد خود، جواد معروفی را به سرانجام برساند.

ه گفته این پژوهشگر موسیقی اقوام ایران، پویان آزاده پنج پرونده در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسانده که نخستین پرونده وی در حوزه پیانونوازی با عنوان «نت‌نویسی پیانو ایرانی» است که سال ۱۳۹۱در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران به ثبت رسید.

میلاد کیایی، آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایران نیز در این آیین درباره آشنایی خود با استاد معروفی گفت: آشنایی من با استاد معروفی به حدود ۶۰سال قبل برمی‌گردد. برخورد احترام‌آمیز این هنرمند بزرگ را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنم. استاد معروفی در تنظیم موسیقی کم‌نظیر بود. آن دوران و در برنامه رادیو، دو نفر در این زمینه شاخص بودند، استادان روح‌الله خالقی و جواد معروفی. پدر آقای معروفی استاد موسی‌خان معروفی، جزو نخستین کسانی بود که ردیف موسیقی ایرانی را به‌صورت مکتوب درآورد و نت‌نویسی کرد.

در ادامه این مراسم ویدئویی از یکی از استادان شناخته شده دانشگاه نیویورک پخش شد و اعلام کرد: قرار است این کتاب و این شیوه ردیف موسیقی ایرانی بر روی پیانو در این دانشگاه تدریس شود.

علیرضا میرعلینقی نویسنده و پژوهشگر موسیقی نیز در این مراسم ضمن بیان خاطره آشنایی خود با استاد جواد معروفی به کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» اشاره کرد و گفت: حدود پنج ‌شش سال قبل مقدمه‌ای برای این کتاب نوشتم و جالب است بدانید پویان آزاده وسواس بسیاری در تولید این کار داشت که شگفت‌انگیز است و در کمتر کسی این نگاه حساس را سراغ دارم .

در ادامه پویان آزاده، مصحح کتاب «ردیف موسیقی ایران برای پیانو» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم بیان کرد: خوشحالم بعد از سال‌ها این کار برای پیانو کلاسیک ایرانی شکل گرفت و این اصالت توانست امتداد پیدا کند. همانطور که استادان بزرگوار اشاره داشتند این کتاب می‌تواند نقطه عطفی برای پیانو ایرانی باشد.

پویان آزاده از شاگردان استاد جواد معروفی بوده که علاوه بر فراگیری دانش موسیقایی از وی از علم استادان دیگری همچون مصطفی کمال پورتراب، گاگیک بابایان و دلبر حکیم آوا بهره برده است. پویان آزاده سال ۱۳۹۱پس از تدوین، تحقیق، ارائه و دفاع پرونده پیانو ایرانی موفق به ثبت ملی نت‌نویسی پیانو ایرانی و قرارگیری این شیوه در فهرست آثار ملی معنوی ایران شد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب